سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
گوشت و انواع بستهبندی آن
انواع فرآوردههای خوراکی با منشا دامی، به خصوص گوشت قرمز و سفید از اجزای لاینفک رژیم غذایی محسوب میشوند که برای دستیابی به جامعه سالم، به ویژه در ابعاد جسمی و ذهنی اقشار جوان و روبه رشد بسیار ضروری است. تأمین سلامت و کیفیت مواد غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و در همین ارتباط بستهبندی بهداشتی و عمر ماندگاری محصول دارای جایگاه ویژه است. در این مطلب در قالب چند پرسش و پاسخ، اطلاعاتی را درباره بهداشت فرآوردههای دامی مرور میکنیم.
انواع بستهبندی فرآوردههای خام دامی
۱) بستهبندی معمولی در ظرف یکبار مصرف که فرآورده در ظروف معمولی یکبار مصرف قرار میگیرد و با پوشش پلاستیکی مناسب روی آن، مانع از آلودگیهای ثانویه میشوند.
۲) بستهبندی در خلأ در ظروف یکبار مصرف با استفاده از دستگاه وکیوم(vaccum) هوای موجود در بسته تخلیه میشود و به این وسیله اکسیژن در تماس مستقیم با فرآورده نخواهد بود.
۳) بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده در ظروف یکبار مصرف که در این روش با استفاده از گازهای خنثی نظیر۲ N و۲ CO ترکیب هوای مجاور فرآورده در داخل بستهبندی را تغییر داده و گازهای مورد نظر با نسبت مناسب در مجاورت فرآورده خواهند بود.
۴) بستهبندی کارتنی که فرآورده با حجم بالا را در پوشش پلاستیک و کارتن سه لایه غیرقابل نفوذ آب قرار میدهند.
استاندارد زمان نگهداری فرآوردههای خام دامی
عمر ماندگاری به مدت زمانی پس از تولید فرآورده میگویند که در صورت نگهداری در شرایط تعریف شده، ویژگیهای مطلوب حسی، شیمیایی، فیزیکی یا ویژگیهای میکروبی حفظ شده و در نهایت فرآورده سالم و مناسب باقی میماند. این زمان بر اساس نوع بستهبندی و شرایط نگهداری تعیین میشود.
چرا عمر ماندگاری اهمیت دارد؟
گروه مصرفکننده آسیبپذیر یا جمعیت حساس که جمعیت هدف هستند، ۲۵ درصد هر جامعهای را تشکیل میدهند که شامل کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار، افراد مسن بالای ۶۵ سال، سالمندان، معلولان و افرادی که دارای ضعف دستگاه ایمنی هستند مانند سرطانیها یا افرادی که پس از پیوند عضو از داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی استفاده میکنند، است.
بنابراین استفاده از فرآوردههای خام دامی پس از عمر ماندگاری، حتی اگر ظاهر فرآورده تغییر قابل ملاحظهای هم پیدا نکرده باشد، از نظر علمی صحیح نیست.
● سیاستهای بهداشتی
با توجه به خطر انتقال برخی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان از طریق تماس یا مصرف فرآوردههای خام دامی از جمله: ۱۶ نوع بیماری باکتریایی مثل سیاهزخم، ۳۰ نوع بیماری ویروسی مثل تبخونریزی دهنده کریمه کنگو، ۲۲ نوع بیماری انگلی مثل کیستهیداتیک، سلسله مراقبتهای بهداشتی به شرح ذیل صورت میپذیرد:
۱) پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و بیماریهای واگیردام و بیماریهای انگلی در مزرعه
۲) بازرسی بهداشتی لاشه و آلایش مربوطه در کشتارگاهها
۳) بازرسی بهداشتی در مراکز بستهبندی در تمامی مراحل
۴) بازرسی بهداشتی محلهای توزیع و مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی
توصیههای بهداشتی
۱) از خرید و مصرف فرآوردههای خام دامی بدون مهر دامپزشکی یا برچسب معتبر دامپزشکی جداً خودداری فرمایید.
۲) از خرید گوشت چرخکرده از قبل آماده شده در بستهبندی متفرقه، جداً خودداری کنید.
۳) فرآوردههای خام دامی خود را فقط از مراکز معتبر و دارای مجوز بهداشتی خریداری کنید.
۴) هنگام قطعه قطعه کردن یا شستوشوی فرآوردههای خام دامی از دستکش استفاده کنید.
۵) از خرید فرآوردههای خام دامی که خارج از یخچال عرضه میشود، جداً خودداری فرمایید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
ویزای تضمینی ایتالیا کانادا
انتخابات ریاست جمهوری ایران انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 ریاست جمهوری علی باقری انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم وزارت کشور رهبر انقلاب محمود احمدی نژاد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ ستاد انتخابات کشور
ترافیک هواشناسی طرح ترافیک تهران شهرداری تهران مترو بازنشستگان پلیس راهور سازمان هواشناسی فضای مجازی دستگیری خانواده
قیمت خودرو برق قیمت دلار حقوق بازنشستگان خودرو قیمت طلا مالیات دلار وام ازدواج مسکن بازار خودرو ایران خودرو
امام خمینی (ره) تلویزیون سینما سریال حوزه علمیه سینمای ایران رسانه ملی شعر
دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان فضا
رژیم صهیونیستی فلسطین غزه اسرائیل سوریه جنگ غزه آمریکا لبنان روسیه حماس ترکیه جو بایدن
پرسپولیس فوتبال استقلال رئال مادرید رضا درویش باشگاه پرسپولیس جواد نکونام لیگ برتر کیلیان امباپه لیگ برتر ایران لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر فوتبال ایران
هوش مصنوعی موبایل همراه اول اپل باتری اینترنت مریخ مایکروسافت
استرس قهوه گرمازدگی خودکشی بیماری قلبی