جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
از شیر گرفتن چرا و چگونه
یکی از چالشهای پیشروی مادران چگونگی از شیر گرفتن فرزندشان است. در این مطلب کوشیده شده ضمن بیان مزایای شیر مادر راهکارهایی برای این موضوع ارائه شود. همه ما از مزایای شیر مادر مطلع هستیم به طوری که هر چه زمان شیر دادن به فرزند بیشتر باشد، او به همان اندازه از مواد مغذی موجود در شیر مادر بهرهمند میشود...
ضمن اینکه این مساله بعد معنوی هم دارد چون به واسطه شیر خوردن ارتباط عاطفی عمیقی بین مادر و فرزند شکل میگیرد. به همین دلیل در بعضی از جوامع مثل کشور خودمان توصیه میشود به بچهها تا سن ۲ سالگی هم شیر بدهند و برعکس در بعضی از کشورها بعد از ۶ ماهگی دیگر بچهها از شیرمادر تغذیه نمیکنند.
یکی دیگر از دلایل وابستگی بچهها به شیر خوردن ارتباط مستقیم آنها با خوابشان است در نتیجه وقتی کودک شروع به راه رفتن میکند کمکم این علاقهمندی و میل به خوابیدن همزمان با شیرمادر هم از بین میرود و امکان دارد فرزندتان با گرایش به خوردن غذاهای معمولی به صورت مستقل شیر خوردن را هم کنار بگذارد.
● بهترین زمان از شیر گرفتن
پیشنهاد اغلب پزشکان، دادن حداقل یک سال شیر دادن به فرزند است. بعد از یک سال وقتی تصمیم گرفتید که او را از شیر بگیرید خیلی آهسته این کار را شروع کنید به طوری که مطمئن باشید فرزندتان نیازهای روحیاش را به شیوهای دیگر به دست میآورد. به آهستگی این کار را انجام دادن برای خود مادر هم مفید است چرا که باعث میشود حالت دردناک داخل پستانهایتان را بعد از شیر گرفتن کمتر احساس کنید. یکی از راهکارهای پیشنهادی محققان در آغوش گرفتن و بوسیدن بیشتر فرزندتان است.
یکی از راههایی که مادران میتوانند متوجه شوند بهترین زمان برای از شیر گرفتن فرزندشان چه زمانی است، دیدن صحنههای به دهان گرفتن چیزهای مختلف مانند اشیای اطراف است که حدودا از ۶ ماهگی به بعد آغاز میشود.
● راهکارهایی برای از شیر گرفتن کودک
- یکی از وعدههایی که به فرزندتان شیر میدهید ـ وعدهای را انتخاب کنید که از درجه اهمیت کمتری برخوردار است ـ حذف کنید.
- شروع به پیدا کردن برخی جایگزینهای غذایی کنید. اگر کودکتان زیر سن ۱ سال است، میتوانید از مکملهای غذایی استفاده کنید واگر بیشتر از یک سال دارد پیشنهاد ما استفاده از غذاهایی مانند غذاهای خودمان است.
- محبت کردن یکی از موضوعهای مهمی است که باید به آن بسیار توجه کنید. وقتی کودکتان را از شیر میگیرید از نظر عاطفی کمی دچار خلا میشود پس سعی کنید این فضای عاطفی را به وسیله بازیکردن با وسایل جذاب گردش و تفریح مثلا پارک رفتن یا دیدن یک تئاتر بچگانه پر کنید.
- برای از شیر گرفتن هیچ وقت با او مجادله نکنید یعنی اگر از هر راهی استفاده کردید اما باز هم کودک شما تمایل شدیدی به خوردن شیر داشت فعلا به او شیر بدهید تا پیدا کردن یک راهکار مناسب دیگر چرا که اصرار ورزیدن به این کار در زمانی که نباید باعث صدمههای روحی جبرانناپذیری در او میشود.
- همانطور که میدانید شیر خوردن فرزند شما یک عمل بسیار آرامشبخش برای او محسوب میشود پس اگر در طول دوران از شیر گرفتن احیانا دچار وضعیتی شد که به محبت و آرامش بیشتری احتیاج داشت ـ به طور نمونه عمل خطایی انجام داده بابت این موضوع او را دعوا کردهاید یا حین دویدن، میافتد ـ شیر دادن را از او دریغ نکنید چون تبعات شیر ندادن در این حالت بیشتر است و ممکن است از نظر روحی در آینده آسیبپذیر شود.
- در طول مدت زمانی که کودکتان را از شیر میگیرید امکان دارد به توصیه دیگران به با شیشه به او شیر بدهید اما ما پیشنهاد میکنیم شبها شیشه را در دهانش نگذارید چون باعث خراب شدن دندانهایش میشود. اگر هم احساس تشنگی کرد برای آب دادن از لیوان استفاده کنید نه شیشه شیر.
- طی تحقیقات، پزشکان به این نتیجه رسیدهاند که از شیر گرفتن کودکان بعد از یک سالگی آسانتر است چرا که غذاهای بیشتری هست که میتوانید به عنوان جایگزین از آن استفاده کنید.
روند از شیر گرفتن کودک شما متغیر است و به عواملی مختلفی بستگی دارد اما از چند هفته در حداقلیترین حالت تا ۶ماه در حداکثریترین حالت خواهد بود و خیلی به این مساله بستگی دارد که فرزند شما از این موضوع خسته شده باشد و بتواند خودش را با شرایط جدید تطبیق دهد. و نهایتا قانون خاصی که حتما باید در این سن خاص کودکتان را از شیر بگیرید نوشته نشده است. در این مورد کمی به حسهایتان هم اطمینان کنید.
منبع: Materne
ترجمه: آتنا جهانگیری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست