جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نارسایی قلب


نارسایی قلب

نارسایی قلبی وقتی رخ می‌دهد که قلب نتواند به درستی خون را به تمام بدن پمپ کند. نارسایی سیستولیک قلب، ناتوانی قلب برای پمپ خون کافی از بطن‌ها (حفره پایینی قلب) برای تامین نیاز …

نارسایی قلبی وقتی رخ می‌دهد که قلب نتواند به درستی خون را به تمام بدن پمپ کند. نارسایی سیستولیک قلب، ناتوانی قلب برای پمپ خون کافی از بطن‌ها (حفره پایینی قلب) برای تامین نیاز بدن است...

نارسایی دیاستولیک قلب در نتیجه ناتوانی عضلات قلبی برای استراحت در بین ضربانات قلبی است؛ در نتیجه، خون به حفرات قلبی و عروق خونی باز می‌گردد. هم نارسایی سیستولیک و هم نارسایی دیاستولیک قلب می‌تواند سبب بروز ادم (تجمع آب) در ریه‌ها و بخش‌های انتهایی بدن ‌شود.

قلب تلاش می‌کند با گشاد شدن (بزرگی حفرات قلب) این نارسایی را جبران کند و به تدریج دیواره‌های قلبی ضخیم می‌شود.

در افراد بالای ۶۵ سال، نارسایی قلبی مهمترین دلیل بستری در بیمارستان است.

علایم و نشانه‌ها

ـ خستگی و یا ضعف

ـ تنگی نفس در طی فعالیت‌های جسمی

ـ تنگی نفس هنگامی که به پشت دراز کشیده‌اید

ـ بیدار شدن‌های شبانه به دلیل تنگی نفس

ـ تورم در رگ‌های گردن

ـ تورم در شکم (آسیت) ناشی از تجمع مایع زیاد

ـ تورم پاها یا بخش‌های پایین تنه (ادم)

ـ تپش قلب (احساس کردن یا سریع شدن و یا نامنظمی ضربان قلب)

تشخیص و آزمایش‌های تشخیصی

پرسیدن تاریخچه پزشکی دقیق و معاینه جسمی غالبا مشخص می‌کند که یک فرد دچار نارسایی قلبی شده یا نه. آزمون‌ها ممکن است شامل تصویربرداری برای جستجوی بزرگی قلب، ادم ریه (تجمع مایع در ریه) و یا تجمع مایع در اطراف ریه‌ها باشد.

سایر آزمایش‌ها عمدتا شامل نوار قلب و اکوکاردیوگرافی (معاینه با سونوگرافی جهت نمایش ساختار قلب و عملکرد دریچه‌های قلبی) است.

درمان

درمان نارسایی قلب، بستگی به علت ایجاد نارسایی قلبی دارد. بسیار مهم است که برای تعیین بهترین درمان و حتی برنامه‌های ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

رژیم غذایی کم‌نمک برای کاهش تجمع مایعات در بدن لازم است.

داروهایی که برای درمان نارسایی قلبی استفاده می‌شود شامل داروهای بتابلوکر هستند که به قلب اجازه می‌دهد تا بهتر کار کند؛ مهارکننده‌های آنزیم آنژیوتانسین که فشارخون را کاهش داده و باعث می‌شود قلب در مقابل فشار کمتری خون را پمپ کند و داروهای ادرارآور برای دفع مایعات اضافی است.

از ضربان‌ساز (پیس‌میکر) و دفیبریلاتورهای کاشتنی ممکن است برای کمک به انقباض قلب و هماهنگی ضربان‌ها و کنترل نامنظمی‌های قلب و ضربان‌های قلبی تهدیدکننده زندگی استفاده شود.

جراحی برای تعویض بیماری‌های دریچه‌ای قلب و یا بیماری‌های مادرزادی قلب ممکن است انجام شود.

در افرادی که مبتلا به نارسایی شدید قلبی هستند داروهایی به نام اینوتروپ ممکن است برای کمک به تقویت ضربان قلب استفاده شود. استفاده از این داروها اغلب نیازمند لوله‌های داخل سیاهرگی است. وسایل مکانیکی ممکن است لازم باشد مثل بالون‌های داخل شریان آئورت، وسیله کمکی در دو بطن و یا به طور نادر استفاده از پمپ‌های مصنوعی قلب.

پیوند قلب در مراحل آخر یعنی وقتی که نارسایی قلبی شدید وجود دارد و به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهد، انجام می‌شود.