شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
رویاسازان در گذشته
یک گوینده خوب گاهی آنقدر مهربان است که عاشقش میشویم و گاهی آن قدر خشن که دیگر دوستش نداریم، گاهی نقش یک شخصیت شجاع را بازی میکند و گاهی ترسو؛ یک گوینده خوب آنقدر زیبا و هنرمندانه در قالب نقش خود فرو میرود که ما به عنوان مخاطب، وی را در هر نقشی میپذیریم و به آن علاقهمند میشویم. هنر هشتم در ایران پیشینهای بسیار طولانی دارد و در این میان بزرگانی در دوبله بودند که صحنه را ترک گفته و به دیار باقی شتافتند.
● امیرهوشنگ قطعهای
تولد: ۱۳۱۵ درگذشت: ۱۳۹۰
زنده یاد «قطعهای» مدیر دوبلاژ آثاری دوست داشتنی چون «بلفی و لیلیبیت»، «قاشق سحرآمیز»، «ماسک» و «گوریل انگوری» بود. وی در سال ۱۳۳۷ توسط مرحوم عطاا... کاملی کار دوبله فیلم را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۰ جزو گروه ۵ نفرهای بود که کار دوبله تلویزیون را آغاز کردند. ایشان صدایی بسیار قابل تغییر و انعطاف پذیر داشت و در آثار ماندگاری چون گوریل انگوری، ماسک، پروفسور بالتازار، بلفی و لیلیبیت و دختری به نام نل را گویندگی کرد. همچنین وی خالق صدای «اسمیگل» در «ارباب حلقهها» بود. متاسفانه استاد قطعهای از اواخر سال ۱۳۸۸ به علت مشکلات قلبی و عروقی فعالیت کمتری داشتند و سرانجام در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۳۹۰ زندگی را بدرود گفتند؛ خاطراتشان همیشه ماندگار.
● مهدی آژیر
تولد: ۱۳۲۱ درگذشت: ۱۳۶۶
یکی از برجستهترین نقشهای کارتونی مرحوم مهدی آژیر، گویندگی به جای «تنسی تاکسیدو» است. ایشان فعالیت خود در دوبلاژ را در اوایل دهه ۴۰ آغاز کرد و به دلیل استعداد خارق العادهای که در خلق تیپهای جدید داشت خیلی سریع به یک گوینده حرفهای در دوبلاژ کارتون در ایران تبدیل شد. از دیگر شخصیتهای دوبله شده توسط ایشان میتوان به «شیلا» در کارتون «سندباد»، پدر «الفی اتکینز» و همچنین «بانکو» در «ماجراهای گالیور» اشاره کرد. این هنرمند برجسته دو فرزند به نام های «شیده» و «شیلا» دارد که هر دو در حوزه گویندگی فعالیت دارند و جالب است بدانید که نام دختر دوم ایشان که متولد سال ۶۰ هستند از همان شخصیت شیلا در کارتون «سندباد» گرفته شده است.
● محمدحسین باغی
تولد: ۱۳۲۹ درگذشت: ۱۳۸۹
مرحوم محمدحسین باغی گوینده و دوبلور ایرانی بود که در سال ۱۳۴۶ با گویندگی تبلیغات کار خود را آغاز کرد و سپس به گویندگی در آنونس فیلمهای سینمایی و تلویزیونی پرداخت. از جمله هنرنماییهای وی میتوان به گویندگی جای شخصیتهای «ملوان زبل»، «چهاردست» و «نیک و نیکو»، «کایکو» در «سفرهای میتی کمان» اشاره کرد. اما یکی از خلاقانهترین کارهای وی که مربوط به سالهای اخیر است و در یادها ماندگار شده گویندگی در مجموعههای راهنمایی و رانندگی در نقشهای «سیا ساکتی» و «داود خطر» است. ایشان ۲۹ آذرماه سال ۱۳۸۹ در تهران درگذشت.
● عباس سعیدی
تولد: ۱۳۱۹ درگذشت: ۱۳۸۴
مرحوم عباس سعیدی خالق صدای «کلانتر» در مجموعه کارتون «معاون کلانتر» است که برای بسیاری از متولدین دهه ۶۰ بسیار خاطرهانگیز میباشد. این گوینده گرمساری از اوایل دهه ۱۳۴۰ تحت نظر احمد رسولزاده فعالیت دوبله را آغاز کرد و در بسیاری از فیلمها و کارتونها صحبت کرد. همچنین صدای ایشان یادآور صدای «رئیس» در «پلنگ صورتی» است که دائما بر بازرس میغرید. این هنرمند ارزشمند متاسفانه آنقدر در تمام عمر ۶۵ سالهاش منزوی بود که هیچ یک از مخاطبانش با چهره وی آشنایی نداشتند درحالیکه در فیلمها و کارتونهای بسیاری با صدایش زندگی میکردند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست