یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تفسیرها بمناسبت گذشت ۱۷ سال از فروپاشی شوروی - بوروکراسی ناهنجار، فساد اقتصادی، ضعف ژورنالیسم و ... ادامه دارد!


پوتین
تفسیرها و اظهار نظرها به مناسبت گذشت ۱۷ سال از فروپاشی شگفت انگیز اتحاد جماهیر شوروی و عدم تعقیب قضایی دست اندرکاران داخلی این اضمحلال این نتیجه را به دست داد که مفسران …

پوتین

تفسیرها و اظهار نظرها به مناسبت گذشت ۱۷ سال از فروپاشی شگفت انگیز اتحاد جماهیر شوروی و عدم تعقیب قضایی دست اندرکاران داخلی این اضمحلال این نتیجه را به دست داد که مفسران و آگاهان اوضاع روسیه همچنان تردید دارند که وضعیت اداری (بوروکراسی بد بجامانده از ۲۰ سال آخر حکومت کمونیست ها) بهبود و فساد اقتصادی، محدود کردن مصرف الکل و دخانیات و مادیگری و خودخواهی در جامعه روسیه کاهش اساسی یافته باشد. چاپلوسی، کلک و دروغ که میراث سلطه مغولهاست همچنان وجود دارد و ... و تا این معایب برطرف و روسیه دارای یک ژورنالیسم واقعی و دلسوز نشود و تاریخ این کشور و فداکاری ها و قهرمانی های برخی از روسها در ذهن مردم روسیه قرار نگیرد امیدی به بازگشت روسیه به باشگاه ابرقدرت ها که شمار آنها به دو دولت چین و آمریکا کاهش یافته است نخواهد بود.

به باور اکثر این مفسران، سپیده دم نظم جهانی نوین که دمیدن آن برای سال ۲۰۰۸ پیش بینی شده بود در افق آشگار نشد. قرار بود که این نظام برپایه ایجاد یک وسیله تازه به جای دلار آمریکا درمعاملات بین المللی و تحقق سیستم چند قطبی باشد. مفسران شکست این پیش بینی ها را به گردن سران کشورهای گروه ۲۰ (گروه اقتصادی حل مسائل مالی بین المللی) انداخته اند که احتمالا باهم به زیان ملت ها ساخت و پاخت دارند. اصحاب منافع در آمریکا با کمک یکدیگر "اوباما" را روی کار آوردند تا ظاهر این دولت تغییر یابد و با این کار شاید برای مدتی مانع تغییر نظم مالی جهان و تغییرات جهانی دیگر شوند.

در دهه یکم قرن ۲۱ تحولات منطقه ای چشمگیری صورت گرفت ازجمله ایستادگی سرسختانه ایران، کوتاه نیامدن کوبا، ورود ولو ظاهری ناوگان روسیه به آبهای آمریکای لاتین (حیاط خلوت دولت واشنگتن)، دیدارهای هو جینتائو از آمریکای لاتین و توسعه مبادلات، آغاز کار پیاده شدن فرضیه سوسیالیستی هوگو چاوس، اندرزهای فیدل کاسترو و اتحاد لاتین های آمریکا، پیشرفت های تکنولوژیک هند، مبارزات ضد گلوبالیزاسیون اقتصاد (استثمار نو) و مقاومت در افغانستان و عراق. ولی این تحولات هنوز به تغییر نظم تهدید و تعرض که پس از فروپاشی شوروی بر جهان مستولی شده است نیانجامیده است.

این مفسران ابراز عقیده کرده اند که تا روسیه نجنبد نمی توان امیدی به یک تغییر اساسی در نظم جهانی موجود داشت. اصحاب نظر به چند اقدام از کارهای پوتین توجه کرده و آنهارا نویدهای خوب برای روسها دانسته اند که عبارتند از: تحکیم همکاری کشورهای صادرکننده گاز طبیعی در نشست سال ۲۰۰۸ مسکو (به عبارت دیگر ایجاد اوپک گاز با شرکت ایران)، فرستادن ناوگان به دیدار از ونزوئلا، پاناما و بندر هاوانا (۹۰ مایلی ایالات متحده) و استقبال رائول کاسترو از این ناوگان، تهدید "نگو ها" و عوامل جاسوسی خارجی در خاک روسیه به سرکوبی سخت، تنظیم لایحه تعمیم و گسترش یافته تعریف "خیانت" و تسلیم آن به دوما (مجلس روسیه) که رسانه های این کشور را هم دربست در خدمت وطن و منافع و مصالح ملت قرار خواهد داد و به تصویب رسانیدن قانون ضد فساد اداری _ اقتصادی و از جمله اجبار به تنظیم اوراق "ازکجا آورده ای؟" و تسلیم منظم آن به مقامات مربوط است که اگر اجرا شود رشوه و سوء استفاده از مقام و ... را کاهش و مآلا پایان خواهد داد زیرا که با تصویب و قانون شدن دوره ریاست جمهوری در روسیه از ۴ سال به شش سال (از سال ۲۰۱۲)، پوتین تا دو دهه دیگر بر سر کار خواهد بود.



همچنین مشاهده کنید