دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

Nokia ۹۵۰۰


Nokia ۹۵۰۰

قسمت جلوی گوشی ۹۵۰۰ مثل سری های ۴۰ می باشد صفحه نمایش كوچك و ساده مثل گوشی ۶۲۳۰ یك ماتریس با ۶۵۰۰۰ رنگ این قسمت دارای كیفیت مناسبی بوده و حتی به شما اجازه می دهد از یك پس زمینه مناسب نیز استفاده نمائید

آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :

▪ گوشی موبایل

▪ باتری

▪ پایه رومیزی اتصال به کامپیوتر

▪ کابل اتصال USB

▪ گوشی هندزفری

▪ شارژر

▪ كارت حافظه

▪ CD شامل نرم افزار و اطلاعات

▪ راهنمای مصرف كننده

بعد از سه سال و نیم انتظار برای Communicator های نوكیا ، دستگاهی به بازار آمد كه تمامی خواسته های ما را برآورده نمود با پشتیبانی همه سیستم ها از جمله EDGE ، بلوتوث و wi-fi (شبکه بدون سیم) . این پدیده همان گوشی ۹۵۰۰ می باشد .

● مزایا و ارتقای كلیدی

▪ یك صفحه كلید كاملا كاربردی

▪ صفحه نمایش بزرگ حاوی تمامی ریز اطلاعات

▪ پشتیبانی wi-fi، بلوتوث و EDGE

▪ فایل های اطلاعات می توانند منظم شوند آن هم بر اساس درخواست شما

▪ قابلیت اجرای صفحات وب ، ارتقاء مرورگر اینترنت Web browser

▪ برنامه Office آن تقریبا تمامی فرمت های نوشتاری را پشتیبانی می كند

▪ به راحتی با كامپیوتر شخصی شما كنار خواهد آمد

▪ یك دفترچه تلفن با آدرس مفید و موثر

▪ یك دوربین پیشرفته

● اشكالات موجود در این گوشی

▪ اندازه و وزن گوشی زیاد است

▪ صفحه Touchscreen ندارد

▪ نرم افزار دستگاه ثبات خاصی ندارد

این روزها بعد از این همه در خواست و سفارش تولید كنندگان در مورد گوشی های جدید ، به نظر صاحبنظران غربی ، این باوركردنی نیست كه نوكیا بعد از سه سال و نیم ، با مدلی شبیه به Communicator قدیمی پا به عرصه بازار بگذارد . برای پر رنگ كردن این مطلب به مدل ۹۲۱۰ اشاره می كنیم كه هم اكنون دیگر به عقیده كارشناسان ارتباطات عمر خود را سپری كرده و حتی قابلیت پشتیبانی GPRS را نیز ندارد . گزینه ای كه در تمامی موبایل های Communicator امروزه مورد استفاده اساسی است.

البته خوشبختانه ، نوكیا این مسیر را برای تولید ۹۵۰۰ طی ننمود و حقیقتاً این گوشی از یك وسیله ساده ارتباطی امروزی بسیار بالاتر می باشد ؛ ولی عدم پشتیبانی دستگاه از شبكه های قدیمی ، معضلی است كه بهتر است راجع به آن صحبتی نشود .

این دستگاه در اجرای فرامین تاخیر خاصی ندارد و شاید هیچ گوشی امروزه با این Communicator ها که قابلیت یك كامپیوتر جیبی و تمامی وسایل و راحتی در استفاده را دارند ، قابل مقایسه نباشد ؛ در حقیقت ، چون این وسایل از نوع گوشی های خاص هستند ، شركت نوكیا نیز در ارتقاء این ابزار صبر و حوصله به خرج داده است تا بتواند ابزاری مناسب با كارایی مثبت به بازار ارائه دهد .

شاید خیلی از دوستان این مطلب را قبول نداشته باشند و گوشی هایی مثل سری های P سونی اریكسون یا Treo یا كامپیوترها MDA و غیره را ترجیح دهند ؛ اما یادمان باشد كه تمامی این شركت ها هنوز پشتیبان نوكیا هستند .

● Communicator ها به چه كسانی تعلق دارد ؟

این گوشی بیشتر مصرف كاری دارد . در حالی که مردم ، SmartPhone ها را بیشتر به عنوان یك وسیله سرگرم كننده خریداری می كنند ؛ در حالی که نمی توان از یک Communicator چنین انتظاری داشت . کار با Communicator تا حدی خسته كننده و كسالت آور می باشد و شما تنها ، برنامه های كاری را در این گوشی می یابید . ولی به هر حال اینها گزینه ای قوی و محكم برای انتخاب می باشند .

افراد مشخصی از این گوشی استفاده می كنند . این افراد كسانی هستند كه می خواهند زمان خویش را بخش بندی کرده و در دفتر كارشان كاملا هدفمند كار كنند . البته این دستگاه كارایی كامل یك كامپیوتر همراه ، Notebook را نخواهد داشت . اما نمونه خلاصه شده آن با كاربری های لازم می باشد . به عنوان مثال شما می توانید ، با E-mail خود و همچنین با پرونده های Office و اینترنت كار نمائید .

به همین نسبت این گوشی بسیار قیمت بالایی را به خود اختصاص داده است . البته مثل قدیم هم خیلی گران نیست ، اما پرداخت هزینه هایی حدود پانصد هزار تومان برای یك گوشی تنها در صورت نیاز به آن لازم و ضروری می باشد .

اما آیا این ارزش را دارد كه Communicator های قدیمی را به گوشه ای بیاندازیم و از نسل جدید استفاده كنیم ؟ مطمئنا جواب شما مثبت است . زیرا می بینیم كه بسته به نیاز مشتریان نوكیا با بالاترین و بیشترین نوآوری پابه عرصه بازار گذاشته است .

● خیلی طراحی خاصی ندارد .

بهتر است بگوئیم این گوشی خیلی خوشگل و زیبا نیست ، چون اصلا نیامده كه دیده شود بلكه آمده تا كار كند !

یک مشكل دیگر ؛ اندازه این گوشی ۱۴۸x۵۷x۲۴ میلیمتر است كه نهایتاً در جیب پالتو جای خواهد گرفت و امكان قرار دادن آن را در جیب شلوار خود نخواهید داشت . البته با در نظر گرفتن اندازه ، از كمربند نگهدارنده نیز می توانید استفاده كنید .

وزن گوشی مثل اندازه آن بالا است . ۲۳۰ گرم برای موبایل ، چندان خوشایند به نظر نمی رسد . گذشتگان این گوشی هم مثل ۹۲۱۰ نیز ۲۴۰ گرم بوده اند .

شاید بعضی ها ، محصولات نوكیا را خیلی سنگین تلقی كنند ، ولی باید گفت كه این شركت بیشتر به كیفیت محصول خود اندیشیده است . گوشی ، مستطیل شكل طراحی شده است تا به راحتی در یك جا قرار گیرد در غیر اینصورت نمی شد از آن در هر جایی استفاده نمود چراكه لازم است گاهی آن را حین كار روی میز قرار داد .

البته شركت سعی كرده است با طراحی جلوه دار قاب جلویی كمی از سادگی گوشی بكاهد . گوشی دارای سه سطح بوده كه هر یك رنگ خود را دارا می باشد و از رنگ های روشن و تیره نیز در آنها استفاده شده است . متاسفانه سطح روی گوشی تیره و براق است و جای انگشتان كثیف و چرب روی آن معلوم خواهد شد . البته شاید یك قاب روشن این مشكل را حل نماید .

● محكم و استوار

مثل بقیه ، این نسل گوشی نیز وقتی بسته باشد ، می توانید به عنوان تلفن از آن استفاده نمائید . اولین نوآوری در این گوشی این است كه هنگام مكالمه لازم نیست گوشتان را به پشت گوشی بچسبانید و می توانید مثل بقیه گوشی ها از قسمت جلو صحبت نمائید . در گوشی های قدیمی ، لولا دوتایی بود و در حالت كاملا باز شما می توانستیند از آن استفاده نمائید ، اما این گوشی انعطاف پذیر بوده و صفحه می تواند تا نزدیكی صفحه كلید نیز به كار خود ادامه دهد .

یكی از علل این پدیده بیرون قرار دادن سوكِت های گوشی می باشد ؛ یك نوار هم هر دو سوی دستگاه را به هم متصل می نماید . پایداری گوشی هنگام باز شدن قابل ستایش است .

● یكبار دیگر گوشی را ببندید :

قسمت جلوی گوشی ۹۵۰۰ مثل سری های ۴۰ می باشد . صفحه نمایش كوچك و ساده مثل گوشی ۶۲۳۰ . یك ماتریس با ۶۵۰۰۰ رنگ .

این قسمت دارای كیفیت مناسبی بوده و حتی به شما اجازه می دهد از یك پس زمینه مناسب نیز استفاده نمائید . یك صفحه كلید مناسب و بزرگ نیز زیر صفحه قرار گرفته است و تنها نكته ، ماندن اثر انگشت روی آن است و این به خاطر براق بودن آن می باشد .

یك كلید كوچك در سمت راست بالای گوشی وجود دارد كه دكمه روشن كردن دستگاه است . البته با آن می توانید پروفایل دلخواه خویش را نیز انتخاب نمائید . در حین بسته بودن گوشی نیز می توانید از آن به عنوان یك تلفن برای تماس گرفتن استفاده نمائید و همچنین در دفترچه تلفن خود جستجو كنید . البته ۹۵۰۰ از T۹ پشتیبانی نمی كند به همین دلیل بهتر است برای نوشتن پیام هایتان گوشی خود را باز نمائید .

در این صفحه نمایش ، شما به پیام های SMS رسیده و به لیست E-mail ها دسترسی خواهید داشت . البته لیست تماس ها نیز در این حالت برای شما قابل دسترسی می باشد . شما با دوربین هم می توانید در این حالت كار كنید كه دارای شفافیت تصویر ۶۴۰x۴۸۰ پیكسل می باشد . اما دوربین شما نكته ای خاص علاوه بر دوربین های دیگر ندارد .

● عكس هایی كه توسط ۹۵۰۰ گرفته می شود

وقتی از این دستگاه به عنوان یك Communicator استفاده می كنید از تكنولوژی بالایی بهره می جوئید به همین علت توصیه می شود در حین كار در دفتر خود از هندزفری استفاده نمائید تا بتوانید گوشی را باز نگه دارید ، كه هم با سیم آن در جعبه است و هم بلوتوث آن را می توانید خریداری نمائید . وقتی كه با گوشی صحبت می كنید ، صدا در حد متوسط بوده ولی وقتی بلندگوهای گوشی را فعال می كنید ، صدا بسیار بلند و رسا می شود .

بهتر است دیگر در رابطه با استفاده از تلفن حرفی نزنیم و تنها به این بسنده كنیم كه گوشی شما ویبراتور یا لرزاننده ندارد و شما می توانید از MP۳ به عنوان زنگ گوشی خود استفاده نمائید .

● باتری و لوازم جانبی

هیچ دكمه ای روی گوشه های دستگاه وجود نداشته و زیر یك سطح نازك ، بلندگوهای دستگاه پنهان شده اند . در انتهای گوشی پورت pop و سوکت شارژ قرار گرفته است . در پشت گوشی هم شما دوربین و روكش باتری را خواهید یافت كه كمی سخت باز می شود ولی در عوض محكم و پایدار است .

باتری حجیم دستگاه شما ، گنجایشی برابر ۱۳۰۰mAh داشته و طول مدت استفاده آن كاملا بستگی به استفاده از سیستم wi-fi دارد . وقتی كه این سیستم روشن باشد حدودا ۲۴۰ ساعت و اگر خاموش باشد تا ۳۰۰ ساعت گوشی برای شما كار خواهد نمود .

البته در بعضی از آزمایشات با نهایت استفاده ، گوشی ، ۲ روز بدون نیاز به شارژ كار كرده است .

برای جا زدن سیم كارت ، باید باتری را بیرون آورید البته محل جا زدن كارت حافظه جداگانه می باشد كه MMC كارت معمولی در آن جای می گیرد و شما در حین روشن بودن گوشی می توانید آن را جا بزنید . ابتدا این گوشی بدون كارت حافظه فروخته می شد ، ولی پس از چندی كارت حافظه نیز به آن اضافه گردید .

۲ عدد آنتن روی دستگاه شما نصب گردیده است ، یكی پشت دستگاه نزدیك دوربین و دیگری در كناره ی دستگاه . یك نوار سیاه رنگ روی قسمت بالای دستگاه موجود است كه همان مادون قرمز (Infrared) دستگاه می باشد .

● نكاتی در رابطه با صفحه كلید :

شروع به كار با این دستگاه از دو مرحله تشكیل شده است ، بعد از جایگذاری سیم كارت و باتری صفحه داخلی روشن می شود و boot شدن سیستم تقریبا یك دقیقه به طول می انجامد . فشار دادن دكمه روی گوشی تلفن شما را به راه خواهد انداخت . بعد از شناسایی اتوماتیك اپراتور توسط دستگاه شما ، دستگاه سیستم انتقال و غیره را هماهنگ می نماید .

وقتی شما گوشی را باز می كنید یك صفحه كلید با تمامی كارایی های لازم در آن را خواهید یافت كه تمامی دكمه ها با فاصله مناسب از هم قرار گرفته اند . البته نسبت به مدل قبلی مقداری فشرده تر شده است و دكمه ها حركت جانبی ندارند و وقتی فشارشان می دهید بیشتر واقعی به نظر می رسند . شاید البته برای بعضی مصرف كنندگان دكمه ها خیلی مناسب نباشد.

اندازه دكمه ها و صفحه كلید كوچكتر از آن است كه هر ۱۰ انگشت بر روی آن حركت كند ، وقتی گوشی را در دستانتان می گیرید ، می توانید با دو شصت خود تایپ نمائید و اگر گوشی روی میز باشد ، هر دو دست برای شما كارایی خواهند داشت . هیچ مشكلی برای نوشتن و فرستادن E-mail ندارید .

دكمه های شما مستطیلی شكل بوده و اكثرا ۱۰x۸ میلیمتر می باشند . البته دكمه هایی مثل Space بزرگتر هستند . در سمت راست هم یك دكمه حركتی ۸ طرفه وجود دارد . صفحه كلید شما حقیقتا یك صفحه كلید كاملا استاندارد می باشد . كلید های نقطه و کاما در سمت چپ کلیدSpace (كلید فاصله) می باشند .

شما ابتدا دكمه های شماره و حروف را مشاهده می نمائید و همچنین یك دسترسی سریع به بلوتوث ، مادون قرمز ، اتصال ، رنگ صفحه نمایش و روشنایی آن نیز دارید . با این تفاسیر اصلا احتیاجی به یك صفحه Touchscreen در این گوشی مشاهده نمی شود .

تقریباً با وجود تعداد زیادی از دكمه های كاربردی كه در دستگاه وجود دارد ، در تمامی قسمت ها می توان با دكمه ای وارد و یا خارج شد . به عنوان مثال در بخش پیام ، سه قسمت باز كردن ، نوشتن و بستن مشخص می باشد و هریك از این بخش ها كه زیرش خط كشیده شده باشد ، بدین معناست كه می توانید با یك Enter آن را اجرا نمائید .

شاید بیشتر افراد در ابتدا نمی توانند یك Pocket pc را بدون Touchscreen تصور كنند ، ولی بعد از دیدن ابداعات جدید ، این مشكل به یك نكته ی كوچك تبدیل و قابل حل می شود .

یك علت این مطلب ، این است كه ضربه زدن به صفحه نمایش زمانی كه روی میز قرار گرفته است ، تنها باعث عدم ثبات آن می گردد . در صورتی كه در این حالت قرار گیری ، صفحه بسیار عالی می باشد . پس برای این حالت شاید بهتر باشد از قلم استفاده شود ، ولی آیا تفاوت بین فشار دادن كلید و تكان دادن قلم ، خیلی زیاد می باشد ؟

شكی در این نیست كه بهترین راه برای نوكیا ، سفارش دستگاهی با صفحه حساس و صفحه كلید مناسب می باشد ، اما اگر تنها یك گزینه را می توانستیم انتخاب كنیم ، شاید همان صفحه كلید را انتخاب می كردیم . ولی زمانی كه با صفحه اینترنت كار می كنید ، شاید نبود یك صفحه Touchscreen را حس نمائید . صفحه نمایش شما از كیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشد با مشخصه های ۱۱۰x۳۵ میلیمتر و ۶۴۰x۲۰۰ پیكسل ؛ در صورتی كه تنها ، اگر در مورد گنجایش موجود در واحد سطح بررسی كنیم ، می بینیم نوكیا ، بهترین گوشی موبایل موجود را تولید می كند . بعد از آن سونی اریكسون S۷۰۰ با ۶۵۰۰۰ رنگ كه در صفحه TFT نمایش داده می شود را می توان نام برد .

نوكیا ۹۵۰۰ از سیستم Symbian ویرایش ۷.۰۵ كه در سری ۸۰ استفاده می شود بهره می جوید ، كه البته مشخصه های گرافیكی آن به روز آوری شده است .

Desktop شما ، آیكن های بسیار مناسبی برای رسیدن به بخش های مختلف را داراست . آیكن ها به صورت پشت سر هم می باشند ، همچنین می توانید یك نوشته الكترونیكی را روی Desktop بنویسید كه به عنوان مثال ، نكته مهمی در برابر چشم شما باشد .


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.