چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ارتباط بیماری لثه با ناباروری
بهداشت دهان برای همه مهم است. اغلب افراد این مساله را به طور کلی شنیدهاند، ولی آیا این مساله توسط همه رعایت میشود؟ و آیا عواقب ناشی از بیتوجهی به این مساله در همه افراد یکسان است؟ بهتر است بدانیم با توجه به تفاوتهای طبیعی موجود در بین افراد، واکنشها به عوامل بیماریزا در همه یکسان نبوده و در برخی افراد، مراقبتهای بیشتری میطلبد.
با توجه به تحقیقات اخیر دانشمندان، اگر خانمی دارای مشکلات مرتبط با لثه باشد، زمان مورد نیاز برای آماده شدن وی برای بارداری افزایش پیدا میکند.در بررسی این مساله دانشمندان متوجه شدهاند که اثر بیماریهای لثه روی باروری خانمها همانند تاثیر چاقی روی آنهاست.
بیماریهای لثهای به مجموعهای از بیماریها گفته میشود که بافتهای در برگیرنده دندانها را متاثر میکند. این بیماری اگر درمان نشود، صدمات زیادی به سلامت دندانها وارد میکند که در نهایت باعث از دست رفتن دندان ـ بدون اینکه ساختمان اصلی دندان صدمهای دیده باشد ـ میشود.
در این دوران بافتهای نرم و استخوانهای اطراف دندانها به طور پیش روندهای تخریب میشوند و با افزایش تعداد میکروبها و عمقیتر شدن ضایعات، تعداد زیادتری از آنها وارد گردش خون فرد میشوند. با توجه به نتیجه تحقیقات متعدد، وارد شدن این میکروبها در گردش خون میتواند به بیماریهای قلبی، ریوی، دیابت، کلیوی و مشکلات مرتبط با حاملگی و بارداری از قبیل سقط یا زایمان زودرس هم منجر شود.
نتایج مطالعات جدیدتر نشان داده است که اگر خانمی قصد بارداری داشته باشد و همزمان دارای بیماری لثه باشد، امکان باردارشدن وی کمتر بوده و از نظر آماری ممکن است حتی تا مدت ۷ ماه شرایط لازم برای بارداری را پیدا نکند.
مشکلات مرتبط با بیماریهای لثه و بارداری فقط به باردار شدن و پیش از بارداری مربوط نمیشود. اثر بیماریهای لثه بر زایمان زودرس به اثبات رسیده است.
از طرف دیگر با توجه به تغییرات هورمونی که طی دوران حاملگی اتفاق میافتد، بافتهای لثهای و نگهدارنده دندانها شکنندهتر میشوند؛ این مساله باعث میشود که سرعت پیشرفت این بیماریها در دوران حاملگی زیادتر شود و مشکلات زیادتری را به وجود بیاورد. با افزایش میزان تخریب، امکان جبران آن در درمانهای پس از حاملگی نیز کاهش پیدا میکند.
بنابراین برای افرادی که برای بارداری برنامهریزی دارند، اهمیت معاینات دورهای توسط دندانپزشک چندبرابر است. در این موارد، کنترل و برنامهریزی درمانهای دندانپزشکی، کمک زیادی در قبل و طی درمان خواهد داشت باید توجه داشت که کنترل بیماریهای لثه و پیشگیری از این بیماریها بسیار آسانتر از بیماریهایی مثل دیابت، قلبی و ناباروری است که متعاقب این بیماریها ایجاد میشود.
دکتر محمدامین نریمانی
متخصص ارتودنسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست