جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

اسیدهای چرب روغن زیتون از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند


اسیدهای چرب روغن زیتون از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند

اولئیک اسید، نام اسید چرب موجود در روغن زیتون است که موجب کاهش LDL یا همان کلسترول‌های بد در بدن شده و از طرف دیگر موجب بالارفتن HDL خون یا همان ماده حامل چربی‌ها در خون می‌شود که این …

اولئیک اسید، نام اسید چرب موجود در روغن زیتون است که موجب کاهش LDL یا همان کلسترول‌های بد در بدن شده و از طرف دیگر موجب بالارفتن HDL خون یا همان ماده حامل چربی‌ها در خون می‌شود که این ماده از لخته شدن و رسوب خون در رگ‌ها جلوگیری می‌کند. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این مطلب گفت: «بدترین نوع اسیدهای چرب نیز اسیدهای چرب ترانس است که عامل هیدروژنه شدن روغن‌های مایع و همچنین پالمتیک و میرسیتیک هستند که اثری کاملا عکس اسیدهای چرب روغن زیتون داشته و سبب کاهش سطح HDL و افزایش LDL خون می‌شوند.» وی ادامه داد: «از جمله مواد غذایی که حاوی این اسیدهای چرب مضر سلامتی یعنی پالمتیک و میرسیتیک هستند، می‌توان به گوشت قرمز و چربی لبنیاتی همچون کره و ماست‌های پرچرب اشاره کرد که این اسیدهای چرب، سبب احتمال بروز بیشتر بیماری‌هایی از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند.»