یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

عدم تحمل لاکتوز


عدم تحمل لاکتوز

یک انسان می‌تواند قابلیت تولید آنزیم لاکتاز (lactase) را برای هضم لاکتوز که قند شیر است از دست بدهد. این اتفاق می‌تواند در زمان کودکی یا کمی بعدتر رخ دهد. در عدم تحمل لاکتوز، انسان پس …

یک انسان می‌تواند قابلیت تولید آنزیم لاکتاز (lactase) را برای هضم لاکتوز که قند شیر است از دست بدهد. این اتفاق می‌تواند در زمان کودکی یا کمی بعدتر رخ دهد. در عدم تحمل لاکتوز، انسان پس از مصرف مواد لبنیاتی به خصوص شیر دچار نفخ، دل درد و اسهال می‌شود.

هنگامی‌که قند لاکتوز در روده‌ها شکسته نشود باکتری‌های روده، آن را به عنوان منبع انرژی برای خود استفاده می‌کنند و در اثر عمل باکتری‌های بر لاکتوز گاز تولید می‌شود. به نظر می‌آید که عدم تحمل لاکتوز یک ریشه ژنتیکی دارد و حدود ۸۰% از مردم دنیا آن را به ارث برده‌اند، این مسئله بیشتر در آسیائی‌ها، یونانی‌ها و مردم آفریقا دیده می‌شود.

عدم تحمل لاکتوز همچنین می‌تواند به طور موقت در افراد به خصوص کسانی که دچار سوء تغذیه یا برخی امراض هستند پیش آید.



همچنین مشاهده کنید