پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
خبر آمد, خبر سرخ رسیدن
بیتردید در مسیر حرکت هر انقلابی، چهرههایی هستند که بیش از دیگران بر روند رویدادهای آن تأثیر میگذارند. سردار شهید نورعلی شوشتری به شهادت همرزمان و همراهانش از چنین ویژگی برخوردار بود و از صبح پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) در خطرخیزترین صحنههای انقلاب حضور یافت و با رشادت و تدبیر به مدیریت بحرانهای کوچک و بزرگ پرداخت، بهطوری که دوستانش میگویند هر وقت میخواستیم سراغ او را بگیریم، باید به دشوارترین صحنههای اداره کشور سر میزدیم.
این سرباز پاکباز نظام از نیشابور، سرزمین رهپویان راه ولایت قدم به آوردگاه انقلاب اسلامی و مقابله با دشمنان ایران و اسلام گذاشت و برای حضوری مؤثر به سلک مجاهدان راه حق پیوست و در این راه همه سختیها را به جان خرید.
شهید شوشتری در آغاز دوران طولانی جهاد و مبارزه همچون سربداری سترگ از خراسان به همراه خیل بسیجیان جان بر کف به کردستان شتافت و با همراهی آنان که به فرماندهیاش برگزیده بودند، به نبرد سختی مشغول شد که نتیجه آن آزادسازی سنندج از اشغال عوامل بیگانه بود.
در همین نبرد جانانه شجاعت، تدبیر و توانمندیهای این سردار بزرگ آشکار شد. او با کاردانی و درایت توانسته بود نقش بارزی در پیروزیهای مردم مسلمان کردستان علیه عوامل استکبار جهانی در این منطقه ایفا کند و نام خود را با مجاهدتهای خاموش رزمندگان اسلام در غرب کشور قرین سازد.
با تحمیل جنگ سهمگین عراق علیه ایران، فرصت ۸ سالهای برای شهید شوشتری به وجود آمد تا جوهره وجودی خود را به منصه ظهور بگذارد و با ورود به تنور جنگ، سلسله مراتب فرماندهی را در پرخطرترین معرکههای جنگ به دست آورد و از فرماندهی گروهان، گردان، محور، تیپ، لشکر تا هدایت عملیات را طی کند. او فرمانده پیروز گردانهای خطشکن بود و در جبهههایی که هدایت عملیات برعهدهاش بود، مشحون از اطمینان در پیروزی بر خصم بود.
کارنامه تیپ ظفرمند جوادالائمه و لشکرهای خطشکن امام رضا(ع) و نصر با نام این فرمانده پرآوازه و شجاع و مدیر و مدبر عجین است و نقش ارزشمند وی در آزادسازی مناطق اشغالی خوزستان از لوث وجود صدامیان بعثی و حماسههای آزادی بستان، فتحالمبین، شکست ارتش بعث عراق در عملیات بزرگ آزادسازی خرمشهر و نبردهای سرنوشتسازی چون، رمضان (شرق بصره)، خیبر (جزایر مجنون و شمال شرق بصره)، بدر (شرق دجله)، فتح فاو (والفجر۸) و آزادسازی میمک در غرب کشور فراموش ناشدنی است.
سردار شهید شوشتری نقش برجستهای در فرماندهی قرارگاه نجف اشرف نیروی زمینی سپاه برعهده داشت و در پیروزیهایی چون فتح مهران، پیشروی قوای اسلام در استان سلیمانیه عراق و عملیات حماسی کربلای ۵ که منجر به شکستن دژ دفاعی بصره و پیشروی نیروی زمینی سپاه به سوی بصره و بعد از آن حضوری کارساز و تعیین کننده در شرایط آن روز جنگ داشت.
سردار حمیدنیا، از فرماندهان دوران جنگ در ارتباط با ویژگیهای درخشنده شهید شوشتری میگوید: از بدو تأسیس سپاه با توجه به تواناییهایی که در وجود او بود، فرماندهی عملیات سپاه نیشابور را برعهده گرفت و این در حالی بود که مسئولیت بسیج شهرستان را نیز برعهده داشت. شجاعت و تدبیر از ویژگیهای بارز سردار شوشتری بود، به طوری که با قاطعیت میتوانم بگویم هیچ گاه از دشمن نترسید و همیشه دشمن را حقیر شمرد.
سردار حمیدنیا با توصیف اقتدار و صلابت شهید شوشتری می گوید: سال ۶۰ در دفاع از تنگه چزابه در منطقه بستان بر اثر ایستادگی و تدبیر این فرمانده بزرگ با وجود فشار طاقتسوز ارتش عراق و به میدان آوردن چندین یگان رزمی و آماده خود، خط دفاعی ما شکسته نشد.
سردار شهید شوشتری در اکثر عملیاتهای دوران دفاع مقدس در منطقه جنگی حضور پیدا میکرد و رشادت مثال زدنیاش موجب شد به فرماندهی لشکر ۵ نصر و پس از مدتی قرارگاه نجفاشرف برگزیده شود.
حضور فعال وی در خطوط مقدم جبهه موجب شد تا ۷ بار ایشان بشدت مجروح شود و افتخار جانبازی نیز چون برگ زرین دیگری در کتاب زندگی سراسر مجاهدتش به ثبت برسد.
با وقوع عملیات مرصاد، وی به توصیه مقام معظم رهبری مسئولیت این عملیات دشوار را برعهده گرفت و به روایت شهید صیاد شیرازی؛ فرماندهی خوبی از خود به نمایش بگذارد، تا جایی که در تماس مرحوم حاج سید احمد خمینی با وی و ابلاغ گزارش پیشرفت عملیات توسط آن مرحوم به امام خمینی (ره) حضرت امام خطاب به سردار شوشتری میفرمایند «در این دنیا که نمیتوانم کاری بکنم، اگر آبرویی داشته باشم در آن دنیا قطعاً شما را شفاعت خواهم کرد.»
با پایان یافتن جنگ تحمیلی، این سرباز پاکباز اسلام که دهها بار تا مرز شهادت پیش رفته بود در ادامه مجاهدتهای خویش سازماندهی نوین نیروی زمینی سپاه را برعهده گرفت و ابتدا برای تداوم جهاد خویش به منطقه شمال غرب کشور شتافت و با پذیرش فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) تداوم بخش راه نورانی مسیح کردستان شهید بروجردی گردید و مسیر ترقی را به واسطه قابلیتهای مدیریتی و اخلاقی و مردمداری طی نمود و به سمت جانشینی فرماندهی نیروی زمینی سپاه نائل آمد و در دوران طولانی در این سمت باقی مانده و با حفظ سمت با هدف تأمین امنیت پایدار و حمایت از مردم منطقه سیستان و بلوچستان به عنوان فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق کشور گمارده شد.
سردار شهید شوشتری طرحهای زیادی برای برقراری امنیت در منطقه سیستان و بلوچستان داشت و عملکردش در مدت کوتاهی موجب ترس ضدانقلاب و عناصر وابسته به بیگانگان شده بود؛ چرا که آنان میدانستند با به اجرا درآمدن طرحهای شهید شوشتری دیگر جایی برای آنان وجود نخواهد داشت. حدود یک هفته قبل از شهادت طرح وی برای سران عشایر و قبایل منطقه جنوب شرق کشور توضیح داده شد و با استقبال آنان مواجه شد. این طرح متضمن ایجاد شغل و امنیت پایدار از طریق تأسیس بازارچههای مرزی و... بود. سران عشایر نیز با رویی گشاده در جهت اجرای طرحهای شهید شوشتری اعلام آمادگی کرده بودند و مشتاقانه پیگیر عملی شدن آنها بودند.
شهید شوشتری راهحل امنیتی منطقه را نظامی نمیدانست و ریشه ناامنیهای منطقه را در فقر اقتصادی و فرهنگی جست وجو میکرد. لذا با طراحی طرحهای متعدد اقتصادی و فرهنگی در پی ریشه کن کردن نفوذ عناصر مخل امنیت در منطقه بود.
روح بلند سردار شهید نورعلی شوشتری همواره در افق شهادت در پرواز بود و یاد دوستان و همرزمان شهیدش لحظهای او را رها نمیکرد. او سرو سرافراز عرصههای جهاد و شهادت اکنون پس از ۳۰ سال هنوز در حال و هوای شهادت بود و این روحیه به او اخلاص و معنویتی بخشیده بود که دل از دنیای فانی بکند و در حسرت پیوستن به سینه سرخان مهاجر باشد.
او برای تداوم راه جهاد و شهادت با حفظ مسئولیتهای خطیر با پذیرفتن مسئولیت جدید فرماندهی قرارگاه عملیاتی نبیاکرم (ص) یکبار دیگر نشان داد مرد میدانهای خطرخیز است و در یکشنبه خونین پیشین به همراه یاران به آرزوی دیرینش یعنی شهادت نائل آمد.
سردار شهید نورعلی شوشتری عمری با شرافت و مجاهدت به سر برد و برای صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی یعنی استقلال و جمهوری اسلامی همانند سربازی جانباز در خط مقدم حوادث و خطرات حضور یافت و خون خود را نثار توسعه، عمران و امنیت پایدار مردمی کرد که به آنان عشق میورزید. آری او با شهادت خود مشعل باشکوهی را در بلندای ابدیت پیش روی آیندگان و نیکاندیشان این مرز و بوم روشن کرد. روحش شاد و راهش مستدام.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست