چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مقاومت زنده است
زمانی که در سپتامبر سال ۱۹۹۳ قرارداد اسلو منعقد شد، بسیاری از ناظران با خوشبینی گمان می کردند اختلافات اسراییل و اعراب به سر آمده است. هم اسراییل به هدف خود- امنیت- دست یافته و هم اینکه سازمان آزادی بخش فلسطین توانسته به نمایندگی از کلیه فلسطینیان، حکومتی را ایجاد کند. به نظر آنها نیم قرن مبارزه فلسطینیان علیه اسراییل نتیجه ای به بار نیاورد و این مذاکره بود که توانست فلسطینیان را دور هم جمع کند.
این در حالی است که امروز جنایات رزیم صهیونیستی در غزه به وضوح نشان می دهد که تا چه اندازه این پندار باطل بوده و این رژیم به هیچ یک از موازین حقوقی و سیاسی پایبند نیست و حتی حاضر نمی شود دولت قانونی حماس را یک دقیقه تحمل کند.
به اعتقاد بسیاری از تحلیلگراندلایل متعددی در پس امضای موافقنامه غزه- اریحا وجود داشت. از جمله بسته شدن پرونده فلسطین برای همیشه، گشایش درهای کشورهای عربی و اسلامی در برابر پیمانهای صلح و سازش و بالاخره مهمتر از آن دو مسدود کردن راه رشد حرکتهای اسلامی و فلسطین.
یاسرعرفات با امضای موافقتنامه ابتدایی غزه- اریحا در واقع فلسطین را فروخت و همزمان سرکوب حرکتها و جنبشهای اسلامی شروع شد و تلاش بسیاری صورت گرفت که حرکت اسلامی محو شود و هویت و جهتگیری خود را از دست دهد و از برنامه جهادی اش دست بردارد و این سیاست را حکومت خودگردان عرفات درغزه یا به زندان افکندن و شکنجه دادن و سرکوب ادامه داد. شیخ عبدالعزیز عوده رهبر معنوی حرکت جهاد اسلامی فلسطین نیز در مورد حکومت خودگردان و توافقنامه غزه- اریحا چنین عقیده دارد:
به رغم مطالبی که درباره صلح می خوانیم و جشنهای امضای معاهدات و برگزاری نمایشنامه انتخابات دراراضی اشغالی، اسراییل همچنان در کشتن فلسطینی ها خط مشی خود را ادامه می دهد. همچنان از بازگشت میلیونها فلسطینی به سرزمین و خانه شان جلوگیری می کند همچنان زندانهای اسرائیل آکنده از دهها هزار فلسطینی مجاهد است. این چگونه صلحی است که در آن اشغال اراضی ادامه پیدا می کند و اسرائیل به عنوان صاحب حقی که می تواند امر و نهی کند باقی می ماند؟ اینکه استسلام و فروپاشی است، حتی مناطقی که به عنوان حکومت خودگردان خوانده می شود، یعنی همچنان بیش از ۲۰ درصد از اراضی نوارغزه و بیش از ۷۰ درصد از کرانه غربی تحت اشغال است. از اینرو، آنچه صلح خوانده می شود، در واقع توطئه و معامله ای است که در پس آن می خواهند نیروهای عظیم اسلامی را در فلسطین نابود کنند.
سالهای پیش از استقرار حکومت خودگردان، سالهای حضور اسلام انقلابی و جهادی در سرزمین فلسطین بود، در تمامی سطوح از تربیت نیروها و فعالیتهای عام المنفعه اجتماعی تا التزام به اسلام و اخلاصا و از عملیات نظامی تا انتفاضه مبارک و مقدس ملت فلسطین. حضور و رهبری اسلام، عظمت و گستردگی و پیشرفت اسلام در فلسطین، دشمنان اسلام را خشمگین ساخت، از این رو تصمیم به محاصره اسلام و سرکوب نیروهای مجاهد اسلامی گرفتند. این معامله که آن را پیمان صلح خاورمیانه خواندند، وسیله ای است برای متوقف کردن و سد راه حرکت مبارک مقاومت، انتفاضه و جهاد مقدس. همگی ما به خاطر داریم که چگونه اسرائیل همواره مذاکره با سازمان آزادیبخش را رد می کرد. وقتی دید که جایگزین سازمان آزادیبخش فلسطین گسترش و تعمیق اسلام و تداوم روح جهادی است، پذیرفت که با ساف وارد مذاکره شود. ازطرف دیگر، سازمان آزادیبخش وقتی دریافت نیروی اسلامی با توجه به پایگاه وسیع مرمی که دارد بعنوان خطری برای بقای ساف محسوب می شود، پذیرفت که هرگونه امتیازی را بدهد و هر تنازلی - عقب نشینی- را بپذیرد، از همین رو به این تنازلات سرعت بخشید. تنازلاتی که خداوند آن را حرام شمرده است و امت فلسطین آن را مردود می داند و ملتهای مبارز منطقه آن را نمی پذیرند و تاریخ نیز بر آن صحه نمی گذارد.
اما امروز بار دیگر مقاومت در غزه زنده است.درگیری شدیدی میان نیروهای مقاومت و سربازان صهیونیست در مرزهای غزه در جریان است اما نظامیان صهیونیست تاکنون قادر به ورود به نوار غزه نشدهاند. این در حالی است که شبکههای غربی در اخبار خود، برای موفق نشان دادن حملات رژیم صهیونیستی، از ورود نظامیان صهیونیست به غزه و جستجوی خانه به خانه و درگیری با نیروهای مقاومت در خیابانهای این شهر خبر داده اند.
رژیم صهیونیستی پس از چند ماه محاصره اقتصادی و تخریب تونل های مرز غزه و صحرای سینا به کمک مصر، این منطقه را در مضیقه سیاسی، تسلیحاتی و معیشتی قرار داد و همزمان با آن، طرح سه گانه جنگ هوایی، دریایی و زمینی را برنامه ریزی کرد تا به زعم خویش ضمن حذف حماس، بار دیگر نوار غزه را در کنترل گیرد.
هدف اصلی حمله زمینی رژیم صهیونیستی تسلط بر گذرگاه رفح بود. اسرائیل برای نیل به این مقصود، از یکسو مصر را از باز کردن این گذرگاه منع کرده و از سوی دیگر، در تلاش است از طریق جنگ زمینی به این مهم دست یابد. لیکن با وجود ایستادگی نیروهای مقاومت، تاکنون نتوانسته حماس را به عقب نشینی از مواضع خود وادارد.
اسماعیل رضوان سخنگوی جنبش اسلامی حماس نیز در سخنانی که از تلویزیون الاقصی پخش شد رژیم صهیونیستی را تهدید کرد که در صورت ورود به نوارغزه، این شهر را تبدیل به گورستانی از سربازان این رژیم میکنند.
از سویی رویکرد رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار فلسطینیان با وجود موج همبستگی جهانی با غزه، از یکسو خوی ددمنشانه این رژیم مجعول تحمیلی استعمار در خاورمیانه را نشان می دهد و از سوی دیگر، حاکی از ناکارآمدی شورای امنیت در اقدامی مقتضی درباره بحران غزه است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست