سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

دیابتی‌ها سیب بخورند


دیابتی‌ها سیب بخورند

سیب، یکی از میوه‌هایی است که قند آن به کندی جذب بدن می‌شود به‌همین دلیل بیماران مبتلا به دیابت می‌توانند بدون دغدغه، تا حدود روزی ۴ عدد از آن را هم بخورند...

سیب، یکی از میوه‌هایی است که قند آن به کندی جذب بدن می‌شود به‌همین دلیل بیماران مبتلا به دیابت می‌توانند بدون دغدغه، تا حدود روزی ۴ عدد از آن را هم بخورند...

البته این بیماران نباید چند سیب را یکجا مصرف کنند و در صورت تمایل به گنجاندن آن در برنامه غذایی خود، می‌توانند هر چند ساعت یکبار، یک سیب بخورند. از سوی دیگر، این میوه جزو معدود خوراکی‌های طبیعی است که کمترین میزان آلرژی را در بدن ایجاد می‌کند. همین خاصیت سیب است که باعث شده ما آن را به‌عنوان اولین گروه از میوه‌هایی که قرار است در رژیم غذایی بچه‌هایی که می‌خواهند غذای کمکی را شروع کنند، بگنجانیم. سیب،‌ حاوی پکتین است و از این رو، حالت قوام‌دهندگی دارد بنابراین مصرف آن می‌تواند هم برای بیماران مبتلا به یبوست مفید باشد و هم برای بیماران مبتلا به اسهال. معمولا پوست سیب‌های سردخانه‌ای که وارد بازار می‌شوند، آغشته به پارافین هستند و بهتر است که پوست آنها قبل از مصرف جدا یا به دقت شسته شوند. این در حالی است که سیب‌های تازه باید با پوست خورده شوند تا بدن بتواند از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای موجود در پوست این میوه هم استفاده کند. بهتر است بدانید که ارزش تغذیه‌ای تمام سیب‌ها، تقریبا شبیه هم است و معمولا در هر فصلی از سال هم یک نوع سیب وجود دارد. به‌همین دلیل همه افراد در تمام گروه‌های سنی و جنسی، برای حفظ سلامت، حتما باید حداقل روزی یک سیب بخورند. ریزمغذی‌های فراوان موجود در سیب باعث شده مصرف آن برای بیماران دیابتی و کلیوی هم

بدون اشکال باشد.

دکتر محمدحسن انتظاری

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان