سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
لاک
لاک قدیمیترین پلاستیک صنعتی است که آدمی میشناسد. درخت لاک گیاه بومی چین بهویژه که در مرکز چین فراوان است و در ارتفاعهای ۹۰۰ تا ۲۰۰۰ متری میروید از هر درخت تنها ۵۰ گرم لاک بدست میآید.
لاک یک جلای پلاستیکی است که قدرت محافظت و مقاومت و دوام قابل توجهی دارد. اسیدها و قلیاهای قوی نمیتواند بر آن آسیب برساند. در دماهای کمتر از ۲۰۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد نیز آسیبی نمیبیند آب یا مایعات دیگر خرابش نمیکند. در بیشتر حلالها نامحلول است و در برابر حملات باکتریها، مقاوم میباشد. هزاران سال پیش در چین از لاک برای وسایل پخت و پز استفاده میشد.
ظروف چوبی، خیزران یا پارچهای را با لایههای متعدد لاک نازک پوشش میدادند و این ظروف در سفره چنیان ثروتمندتر جای ظروف مفرغی را میگرفت. این ظروف در برابر گرمای پخت و در سر و غذا همچون فلز مقاوم بود.
در چین از لاک در اثاثه، پرده، لاش و جعبههای مختلف استفاده میشد. ابزارهای جنگی، مثل غلاف شمشیر، کمان و سپر، همه از لاک در اثاثه، پرده، بالش و جعبههای مختلف استفاده میشود. ابزارهای جنگی، مثل غلاف شمشیر، کمان و سپر، همه از لاک ساخته میشد. لاک را غالباً با طلا و نقره با پوستهٔ لاک پشت میآغشتند. با لغزندگی سطوح لاکی یکنوع تزئین چینی ایجاد میشد و همین تأثیر مهمی بر هنر باستانی چین گذاشت [۲].
صنعت لاک در چین بسیار سازمان یافته بود. مراکزی برای لاک سازی، اعم از خصوصی و دولتی وجود داشت.
۲ ـ نشریه نوآوران سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست