پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

یکبار مصرف ، صدبار مضر


یکبار مصرف ، صدبار مضر

قابلیت نفوذ پذیری پلاستیکها در برابر مواد غذایی، شوینده ها، گازها و بخارات موجود در اتمسفر است؛ مثلًا اسید ها، قلیاها، روغن ها و حلالها می توانند از سطح محصولات پلاستیکی …

قابلیت نفوذ پذیری پلاستیکها در برابر مواد غذایی، شوینده ها، گازها و بخارات موجود در اتمسفر است؛ مثلًا اسید ها، قلیاها، روغن ها و حلالها می توانند از سطح محصولات پلاستیکی به درون آنها نفوذ کنند و آنها را متورم سازند این امر باعث انتقال بعضی از مواد افزودنی به داخل غذا شود

صنعت تولید و بهره برداری از ظروف پلاستیکی به دلیل تنوع در ابعاد و رنگ و سهولت در شکل دهی و ارزانی قیمت با استقبال جهانی مواجه گردید. یکی از مهمترین مسائلی که صلاحیت بهداشتی محصولات پلاستیکی را به عنوان ظروف غذا خوری و بسته بندی زیر سؤال می برد؛ قابلیت نفوذ پذیری پلاستیکها در برابر مواد غذایی، شوینده ها، گازها و بخارات موجود در اتمسفر است؛ مثلًا اسید ها، قلیاها، روغن ها و حلالها می توانند از سطح محصولات پلاستیکی به درون آنها نفوذ کنند و آنها را متورم سازند این امر باعث انتقال بعضی از مواد افزودنی به داخل غذا شده و بر اثر نفوذ بعضی از غذاها به خصوص روغنها سطوح ظروف به محیطی مناسب برای رشد انواع میکروبها مبدل می گردد و در نتیجه میتواند باعث آلوده شدن غذا گردد. تولید مواد پلاستیکی با مواد اولیه نامطلوب و غیر مجاز، استفاده از رنگهای صنعتی نا شناخته، استفاده از آرد و مواد آسیابی حاصل از زباله های پلاستیکی، استفاده از پشم شیشه در ظروف غذاخوری و خاک اره ( قابل واکنش با غذاست) سلامت جامعه را در معرض تهدید قرار داده و باعث ایجاد مسمومیتهای مزمن به صورت انواع بیماریهای گوارشی، کبدی، کلیوی، سرطان و ... می شود. لذا توصیه می شود ظروف پلاستیکی به عنوان ظروف غذا خوری کنار گذاشته شده و در عوض ظروف چینی و استیل جانشین آنها گردد.