جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
آنتی اکسیدان برای ورزشکاران
تحقیقات نشان داده اند که بدن ورزشکاران، چه قدرتی و یا استقامتی، نسبت به بدن افراد غیر ورزشکار، رادیکالهای آزاد بیشتری تولید می کند. تاثیر سودمند مواد آنتی آکسیدان را بر رادیکالهای آزاد، در این مقاله مطالعه نمایید.
امروزه، دیگر همه می دانند که ورزشکاران، سالمتر از افراد بی تحرک هستند. با اینحال، هنگامیکه حجم و شدت تمرین افزایش می یابد، خطر ناشی از رادیکالهای آزاد، سلولهای بدن را بیشتر تهدید می کند.
● سوخت و ساز هوازی
سوخت و ساز هوازی، بویژه در ورزشکاران استقامتی می تواند رادیکالهای آزاد زیادی تولید کند. در این گونه ورزشکاران، توان دفاعی بدن هم در مقابل این مواد زیانبخش "افزایش می یابد"، اما چه بسا برای مقابله با تاثیرات منفی آنها کفایت نکند.
با این توضیحات، برخی تحقیقات اخیر، بر احتمال کمک آنتی اکسیدانهای دریافتی از تغذیه روزمره به بهبود این وضعیت و جلوگیری از فعالیت رادیکالهای آزاد در سلولها متمرکز شده اند.
اغلب این تحقیقات، به ویتامینهای C و E پرداخته اند و اگرچه نتایج هنوز منظم نشده اند، اما تقریبا می توان متقاعد شد که این دو آنتی اکسیدان، هنگامیکه به مقادیر مناسب مصرف شوند، می توانند تاثیر مخرب رادیکالهای آزاد را بر سلولها، کاهش دهند.
با مشاهده تاثیرات سودمند آنتی اکسیدانها در ورزشکاران، دانشمندان، به مطالعه اثرات محافظتی سایر آنتی اکسیدانها روی آورده اند.
● فایده برای ورزشکاران
بدین ترتیب، تحقیقات روی موادی طبیعی، از قبیل چای سبز، انگور، پوست کاج و سایر "خوراکیهای گیاهی" آغاز شده است. این خوراکیها، عموما، غنی از انواع پلی فنل مثل فلاونوید، تانن و کتیچین هستند.
این ترکیبات، از نظر آنتی اکسیدانی، شاید تواناییهایی داشته باشند که با ویتامینها، برابری کنند، اما برخلاف ویتامینها، فواید دیگری هم دارند.
بعنوان مثال، چای سبز، نه تنها تخریب سلولی ناشی از اکسیداسیون را کاهش می دهد و از برخی انواع سرطان پیشگیری می کند، بلکه میزان سوخت و ساز بدن و سوختن چربی را هم افزایش می دهد.
ماده ای مثل گینکو بیلوبا، می تواند از تخریب سلولی اکسیداسیون بکاهد، عملکرد مغزی و تمرکز ذهنی بزرگسالان را افزایش دهد و توانایی جنسی را بهبود بخشد.
اگرچه روی استفاده این مواد در ورزشکاران، بقدر کفایت مطالعه نشده است، اما ارزش آنتی اکسیدانی و سایر فواید موادی مثل چای سبز و گینکو بیلوبا، ثابت شده است.
● مقدار مصرف
من، برای آغاز دوره آنتی اکسیدان، ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم ویتامین C و ۴۰۰ واحد بین المللی ویتامین E را پیشنهاد می کنم.
بعلاوه، نوشیدن روزانه، ۱ تا ۳ فنجان چای سبز، هم فواید آنتی اکسیدانی دارد و هم ضد سرطان و بهبود دهنده سوخت و ساز است.
گینکو بیلوبا، عصاره هسته انگور و عصاره پوست کاج هم، ضمن برخورداری از فواید بسیار دیگر، تاثیرات آنتی اکسیدان مشابهی دارند.
نویسنده: جان براردی
مترجم: د. کسری
منبع:ndh
آریان شهبازی
http://tansaz.blogfa.com
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
بنیامین نتانیاهو رهبر انقلاب انفجار مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی دولت سیزدهم روز معلم معلمان دولت بابک زنجانی مجلس شهید مطهری
ایران هواشناسی بارش باران آتش سوزی هلال احمر قوه قضاییه تهران پلیس شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش فضای مجازی
سهام عدالت قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان خودرو دلار سایپا بانک مرکزی ایران خودرو کارگران
سریال نمایشگاه کتاب شهاب حسینی مسعود اسکویی تلویزیون تئاتر سینمای ایران سینما دفاع مقدس
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس چین ترکیه نوار غزه انگلیس اوکراین
فوتبال استقلال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال تراکتور لیگ برتر لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ
هوش مصنوعی گوگل کولر اپل همراه اول تلفن همراه تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون کبد چرب دیابت بیمه