جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

به کوری چشم شما ثبت است بر جریده عالم دوام ما


به کوری چشم شما ثبت است بر جریده عالم دوام ما

نکاتی درباره فیلم ضدانقلابی «یک خانواده محترم»

باز هم جشنواره فیلم ابوظبی محفل وطن فروشان و عقده گشایانی شد که از این ملت زخم خورده اند و بابت این زخم عمیق و کشنده هر از گاهی زوزه کشان، به توهین و تحقیر و تمسخر این مردم و آمال و آلامشان روی می آورند!

بله؛ البته این بار نوبت آقای محمد آفریده و کارگردان دست پرورده اش مسعود بخشی است تا برای جشنواره های باسمه ای و زرورقی و سیاسی کار شیخ نشین های شکم باره «حاشیه» خلیج فارس خوش رقصی کنند!

فیلم ضدایرانی «یک خانواده محترم» در جریان برگزاری ششمین جشنواره بین المللی فیلم ابوظبی در امارات به نمایش درآمد و جایزه «مروارید سیاه» بخش «افق نو» را نیز دریافت کرد.

کلمات را می بینید؟ هر یک معانی خاصی را به ذهن متبادر می کنند! خاصه «افق نو»اش؛ آن هم افق نویی که با همت مدیران نهادهای شبه دولتی مثل «سیما فیلم» و از محل بیت المال مسلمین و با مدیریت و تهیه کنندگی برادر سابقا ارزشی به نام محمد آفریده و کارگردانی جوان فیلمساز دست پرورده اش مسعود بخشی فراهم آمده! مسعود بخشی را یادتان می آید؟ همان کارگردان مستند «تهران انار ندارد» که جمهوری اسلامی را جای نظام ستمشاهی قرار داده و با یک چوب رانده بود!

حقیقت آن است که از کنار هم قراردادن قطعات پازل جشنواره ابوظبی می توان تصویر روشن تری از آنچه در این گعده سیاسی و ضدایرانی به وقوع پیوسته به دست آورد.

جایزه مروارید سیاه در بخش افق نو برای فیلم ضدایرانی «یک خانواده محترم»، جایزه بهترین بازیگر برای بازیگر از وطن گریخته فیلم های درجه هشت و مبتذل هالیوود به خاطر ارائه نقشی همراه با تصاویر مستهجن جنسی آن هم با رأی داورانی که نیکی کریمی عضویت تام و تمامی در آن داشته است!

پیوند سیاسی کاری و استهجان و فمینیسم ضداسلامی و ضدایرانی!

در ادامه این نوشتار به طور دقیق تر و تفصیلا به این موضوع خواهیم پرداخت.

اما درباره نحوه ساخت این فیلم و بودجه آن که ظاهرا توسط سیمافیلم و از محل بیت المال مسلمین مثل همیشه با سخاوت و سخافت و بی شرمی هر چه تمام تر پرداخت شده ابهامات و سؤالات زیادی مطرح است و مسئولین امر هم کمافی السابق مشغول توجیه کار خود هستند، اما نکته آن است که یک جشنواره ضدایرانی مثل ابوظبی آن هم پس از جشنواره کن پذیرای این فیلم می شود و با نمایش و اهدای جایزه به آن، مسیر همیشگی این محافل سیاسی کار و ضدایرانی را در معرفی و مانور تبلیغاتی برای یک فیلم زننده و چندش آور سیاسی فراهم می نماید.

مهم ترین نکته ای که درباره این فیلم و جشنواره ابوظبی هم باید به آن توجه کرد همین ویژگی تبلیغاتی و کارکرد معرفی و عرضه است که این جشنواره های سیاسی کار سال هاست آن را به عنوان یکی از مهم ترین وظایف شان برعهده گرفته اند و انصافا هم به خوبی از پسش برآمده و به عنوان شبکه تبلیغاتی و فضای حمایتی و هدایتی از فیلم ها به ایفای نقش پرداخته اند.

گرچه آنچه در آن طرف آب ها و در اتاق فکر این جشنواره ها می گذرد نه در حیطه قدرت و تاثیر ماست و نه باب میل و براساس منویات و آرمان ها و خواسته های ما، اما آنچه در کشور خودمان و آن هم با بودجه بیت المال می گذرد چه؟ این هم باید از قدرت ما خارج باشد و باب میل جشنواره های ضدایرانی شیوخ شکم باره «حاشیه» خلیج فارس؟!

خیلی تکان دهنده است که فردی با آن همه سوابق به اصطلاح ارزشی و ادعاهای فریبنده، سر از این فیلم درمی آورد و با گول زدن نهادی مثل سیمافیلم، بودجه ای کلان به نام فیلم های دفاع مقدسی می گیرد و به کام اثری ضدایرانی و وطن فروشانه، خرج فیلم کثیف و بی شرافتی مثل «یک خانواده محترم» می کند.

حرف های مسئولین سیما فیلم اما در این زمینه شنیدنی است! همان حکایت نخ نما و دمده «کی بود؟ کی بود؟ من نبودم» معروف که دوستان هر وقت گاف می دهند و دستشان رو می شود و رسوایی به بارمی آورند، از آن شیوه مدد می جویند!

اما پس از نمایش این فیلم ضدایرانی، رسانه های ضدایرانی از آن استقبال کردند و نقدهایی را درباره آن منتشر کردند که از جمله آنها پایگاه خبری میدل ایست آنلاین است.

نقد این رسانه ها از خیلی جهات تأمل برانگیز و عبرت آموز است و از آن جمله اینکه مافیای شبه اپوزیسیون ایرانی که با بودجه مردم علیه ملیت و فرهنگشان فیلم می سازد تا چه اندازه بی حمیت و ناجوانمرد است که با اثر تولیدی اش تا این اندازه دشمنان را به شعف و شگفتی آورده و به چنین سخنانی واداشته.

مانند آنچه منتقد پایگاه اماراتی «میدل ایست آنلاین» در نقد خود بر فیلم یک خانواده محترم نوشت و با الهام از این اثر انواع توهین ها را نثار انقلاب و نظام اسلامی و امام خمینی(ره) نمود.

منتقد روزنامه السفیر که این فیلم را روایت توحش ایرانیان توصیف کرده و نوشته است: «یک خانواده محترم» جامعه [ایرانی پس از جنگ] را احاطه شده در بیماری و تحقیر شده نشان داده که شخصیت های آن از اینکه جامعه وحشی ایرانی معاصر را با سوءاستفاده از قوانین لخت کنند ابایی ندارند.» (به نقل از خبرگزاری فارس)

حالا باید دید مسئولین امر و به ویژه فراهم کنندگان بودجه و زمینه ساخت فیلم زننده «یک خانواره محترم»- سیما فیلم و شخص محمد آفریده تهیه کننده فیلم- در این میان چه پاسخی برای افکار عمومی دارند؟!

اما پاسخ ملت ایران به برگزارکنندگان این جشنواره های دلال مسلک شغال پسند کوچک و سیاسی کار هم این است که به کوری چشم شما و به رغم خواست رؤسایتان «ثبت است بر جریده عالم دوام ما...».

محمد قمی