سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

یار فوتبال یا بار فوتبال


یار فوتبال یا بار فوتبال

در فدراسیون فوتبال چه خبر است این فدراسیون تشكیل شده تا رتق و فتق امور فوتبال را برعهده بگیرد اما در عمل شاهد هستیم با عملكردی كه داشته, خود باری شده بر دوش فوتبال ایران

رتق و فتق امور مربوط به فوتبال یك كشور در حیطه وظایف فدراسیون مربوطه است. هر اتفاقی بیفتد باید زیرنظر مستقیم فدرارسیون باشد.

با این تعریف كلی و مختصر، قصد داریم نیم نگاهی به عملكرد فدراسیون فوتبال ایران داشته باشیم و اما قبل از اینكه در چند بخش به انتقاد از مجموعه فوق الذكر بپردازیم، گفتن مطلبی را خالی از لطف ندیدیم؛ فدراسیون فوتبال ایران چه در عرصه داخلی و چه در عرصه خارجی یك فدراسیون پرقدرت و بانفوذ به شمار نمی آید. اگر به این جمله كه باید آن را با آب طلا نوشت اعتراض دارید، پس با ما همراه شوید بلكه از موضع خود عقب نشینی كردید!

● امان از دست این داوران

اشتباهات مكرر و مشهود برخی داوران در فوتبال ایران به اندازه تمام اشتباهات مدافعان، دروازه بانان و حوادث طبیعی در رقم خوردن نتایجی نامطلوب (برای تیم های ضربه دیده از داوران) مؤثر واقع افتاده است. در همین بازی اخیر پرسپولیس در شیراز مقابل فجرسپاسی دیدید كه داور كم تجربه چه بلایی سر پرسپولیس آورد؛ ۲ پنالتی برای پرسپولیس نگرفت و پژمان نوری را نقره داغ و اخراج كرد. مگر یك تیم برای یك مسابقه چند فرصت و چقدر انرژی دارد كه یك داور چنین بلایی سرش می آورد؟

البته ما كمیته داوران را به عنوان یكی از زیرمجموعه های فدراسیون فوتبال تحریك نمی كنیم تا آن داور جوان را به چهارمیخ بكشند اما با توجه به اتفاقات مشابه قبلی، از فدراسیونی ها انتظار زیادی نداریم. ما بارها شاهد بوده ایم داوری كه یك اشتباه بزرگ كرده بازهم در لیگ برتر و در یك بازی حساس دیگر قضاوت كرد و دوباره مرتكب اشتباه شده است!قوانین داوری، قوانین وارداتی است و در عجب هستیم چرا جامعه داوری ایران برای تجهیز خود فقط به ترجمه متون قوانین جدید و دعوت از یك مدرس خارجی برای مدتی كوتاه بسنده می كند.

● پلی آف را در ایران معنی كنید

واقعاً فلسفه بازی های پلی آف در فوتبال ایران چیست؟ اگر این ابتكار و خلاقیت كه بیانگر نبوغ مبتكران آن است، امری منطقی بود، مطمئن باشید لیگ برتری های جزیره انگلستان از سال ها قبل اقدام به این كار می كردند. باور كنید اگر آگاهان این رشته در كشورهای پیشرفته در زمینه فوتبال از شیوه من درآوردی متولیان فوتبال ایران در صعود تیم های لیگ دسته اول به لیگ برتر اطلاع حاصل كنند از این شیوه با تعجب فراوان یاد خواهند كرد.

● فراموش كرده ایم یا فراموش شده ایم؟

در كنفدراسیون فوتبال آسیا چه كاره هستیم؟ آیا مسؤولی در حد رییس و نایب رییس در كمیته های مختلف و متنوع این كنفدراسیون داریم؟ مسلم است كه نداریم چون اگر داشتیم آن بلای عجیب سر استقلال تهران نمی آمد. به هرحال در این مجموعه عریض و طویل آسیایی، یا فراموش شده ایم یا خود توانایی هایمان را فراموش كرده ایم اما هرچه هست آنجا «هیچ» هستیم.

● تداركات یعنی چه؟

یكی باید اصطلاح «بازی های تداركاتی» را برای اهالی كوچه دلگشای فدراسیون فوتبال معنی كند؛ آیا تیم ملی ایران برای رویارویی با رقیبانش در جام ملت ها بازی تداركاتی مناسبی درنظر گرفته است؟ برای همین تیم ملی امید ایران كدام بازی تداركاتی را برگزار كرد كه امروز توقع دارد به المپیك پكن صعود كند؟

● برنامه ریزی یا برنامه گریزی؟

در فوتبال ایران، تغییر مكرر برنامه رقابت ها امری طبیعی است. قصد نداریم به مورد خاصی اشاره كنیم چون این امر بر كسی پوشیده نیست. به هر حال آخر سر بر ما معلوم نشد كه فدراسیون فوتبال به دنبال برنامه ریزی است یا برنامه گریزی؟

● حرف آخر

در فدراسیون فوتبال چه خبر است؟ این فدراسیون تشكیل شده تا رتق و فتق امور فوتبال را برعهده بگیرد اما در عمل شاهد هستیم با عملكردی كه داشته، خود باری شده بر دوش فوتبال ایران.

سید حمید صادق‌زاده



همچنین مشاهده کنید