چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

باقالی قاتق غذای گیلانی


باقالی قاتق غذای گیلانی

● مواد لازم
▪ باقالی خشک کشاورزی(پاچ باقلا رشتی):۱۰۰ گرم
▪ شوید(شبت) خشک: ۲ قاشق غذاخوری
▪ سیر: ۳ الی ۴ حبه
▪ تخم مرغ : ۲ عدد
▪ روغن: ۲ قاشق غذاخوری
▪ آب: ۲ لیوان
▪ زردچوبه،نمک،فلفل: به …

مواد لازم

باقالی خشک کشاورزی(پاچ باقلا رشتی):

۱۰۰ گرم

شوید(شبت) خشک:

۲ قاشق غذاخوری

سیر:

۳ الی ۴ حبه

تخم مرغ :

۲ عدد

روغن:

۲ قاشق غذاخوری

آب:

۲ لیوان

زردچوبه،نمک،فلفل:

به میزان دلخواه

طرز تهیه

ابتدا باقالی خشک را ۵ الی ۶ ساعت قبل (معمولا یک شب تا صبح) را در آب خیس کرده تا پوست آن به راحتی جدا شود. سپس پوست آن را جدا کرده و می شوریم. روغن را در یک قابلمه داغ کرده، سپس باقالی و سیر خشک خرد شده یا رنده شده را در آن تفت می دهیم. بعد از کمی تفت دادن شوید خشک و نمک- فلفل- زردچوبه را اضافه کرده و کاملا هم می زنیم و در روغن تفت می دهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد، ۲ لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه کرده و می گذاریم تا باقالی ها پخته شوند; دقت شود که باقالی له نشود. در آخر تخم مرغ ها را در خورش می شکنیم و در ظرف را می گذاریم تا خورش یک جوش بخورد و تخم مرغ ها ببندد.

نکات مهم

تخم مرغ ها را بعد از شکستن در خورش نباید هم زد. کافیست کمی زرده آن را شل کنید تا به همان شکل کامل ببندد. می توان از تخم مرغ به تعداد نفرات در این خورش استفاده کرد. می توان به جای شوید خشک، از شوید تازه خرد شده در این خورش استفاده کرد. عطر و طعم بهتری خواهد داشت. بجای سیر خشک هم می توان از برگ سیر تازه خرد شده استفاده نمود. در خطه شمال کشور این غذا را به همراه چلو یا کته، سیر ترشی، ماهی شور و زیتون پرورده سرو می کنند.