یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
بازگشت زنان به محیط های کار آسان می شود
ارائه مشاوره از سوی کارشناسان مشاغل و برگزاری دوره های آموزش تجارت از جمله تسهیلات برای زنانی است که به خاطر مراقبت از فرزندان شان کار خود را ترک می کنند. آنها با گرفتن این خدمات می توانند دوباره به محیط کار برگردند. با این حال هنوز هم تقاضا برای مشاغل نیمه وقت از سوی مادران بیش از میزان عرضه این نوع مشاغل است. مریدیت سوری پس از آنکه پنج سال از عمر خود را به طور کامل صرف بزرگ کردن پسرهای دوقلویش کرد پاییز سال گذشته آماده بازگشت به بازار کار شد. سوری ۳۷ ساله برای پیدا کردن یک شغل نیمه وقت با برنامه کاری انعطاف پذیری که به او امکان مراقبت و نگهداری از فرزندانش را بدهد به شرکت «مادر» رفت؛شرکتی که کارهای نیمه وقت برای مادران متقاضی کار پیدا می کند. این شرکت به او کمک کرد تا مدیر ارشد منابع انسانی در یک شرکت بشود و کار او در این شرکت به نحوی است که هر روز صبح در ساعت های متفاوتی بسته به زمان شروع کلاس های پسرانش در مدرسه، سر کار می آید. او ساعت دو بعدازظهر هم می تواند محل کارش را ترک کند تا فرزندانش را از مدرسه به خانه بیاورد.
سوری معتقد است که بدون کمک شرکت «مادر» هرگز نمی توانست چنین موقعیت شغلی ای را به دست آورد اما این روزها تسهیلات بیشتری به زنانی در وضعیت سوری ارائه می شود تا بتوانند دوباره به محیط کار برگردند از جمله مشاوره های شغلی، ایجاد واحدهای آموزش تجارت در دانشگاه ها و دیگر موسسات و بیشتر شدن شرکت هایی که کارکنان نیمه وقت را استخدام می کنند.
براساس پژوهشی که در آمریکا انجام شد ۳۷ درصد از زنانی که از قابلیت و مهارت های بالایی در کار برخوردارند و ۴۳ درصد از مادران به عنوان کارکنان ماهر در مقاطعی از زندگی خود مجبور می شوند که کار خود را رها کنند.
این پژوهش همچنین نشان می دهد که ۹۳ درصد از چنین زنانی علاقه مندند که دوباره به مشاغل خود بازگردند اما فقط ۷۴ درصد آنها چنین امکانی را پیدا می کنند.
● بازگرداندن زنان به محیط های کاری
اما تسهیلاتی برای کمک به بازگشت زنان به محیط های کاری وجود دارد. هلفت استاد دانشکده مدیریت و بازاریابی؛دانشکده ای که
به تازگی یک دوره ۱۱روزه برای بازگرداندن دوباره افراد متخصص به بازار کار داشته، می گوید: «در حال حاضر سازمان های زیادی هستند که به زنان برای بازگشت به بازار کار کمک می کنند. این سازمان ها معمولاً مردم نهاد و غیردولتی هستند و معمولاً توسط زنانی اداره می شوند که به ارزش فرصت های شغلی آگاهند.»
شرکتی با نام «ده تا دو» که نامش به بهترین ساعات روز برای اشتغال مادران اشاره دارد، در سال ۲۰۰۳ تاسیس شده است. این شرکت با جست وجو در میان شرکت هایی که کارکنان نیمه وقت می خواهند، برای مادران متقاضی کاریابی می کند. کارشناسان معتقدند که وضعیت اقتصادی بحرانی تقاضا برای استخدام کارکنان نیمه وقت را افزایش داده است.
● تعداد مادران از میزان تقاضای بازار برای کارکنان نیمه وقت بیشتر است
صاحبان شرکت های کاریابی در زمینه مشاغل نیمه وقت از علاقه مادران به اینگونه مشاغل می گویند. در حال حاضر تعداد متقاضیان این مشاغل بیش از میزانی است که کارفرمایان می خواهند. آلیسون اوکلی مدیرعامل شرکت «مادر» که در سال ۲۰۰۵ تاسیس شده، می گوید: «از ابتدای تاسیس شرکت ۲۵ هزار زن برای یافتن شغل نیمه وقت در وب سایت این شرکت ثبت نام کردند و تاکنون نیز چند صد هزار نفر از آنها مشغول به کار شده اند.پیام من به زنان این است که صبور باشند.»
یکی از عواملی که تقاضا برای مشاغل نیمه وقت را بالابرده، افزایش تعداد زنانی است که از تحصیلات بالایی برخوردارند. براساس گزارش دولت آمریکا در سال ۲۰۰۵ درصد زنانی که فوق لیسانس مدیریت مالی دارند از چهار درصد در سال ۱۹۷۰ به ۴۱ درصد در سال ۲۰۰۱ افزایش یافته است. در همین دوره نیز، تعداد زنانی که در رشته حقوق تحصیل کرده اند از پنج درصد به ۴۷ درصد رسیده است.
برای زنانی که تحصیلات بالایی دارند و جزء کارکنان ماهر محسوب می شوند رهاکردن کار هزینه بالایی دارد به طوری که براساس پژوهش دانشگاه هاروارد، هزینه سه تا چهار سال کارنکردن این کارکنان ماهر سبب می شود ۳۷ درصد کمتر از آنچه می توانند درآمد داشته باشند، دریافت کنند.
دانشگاه ها هم به زنان کمک می کنند تا بتوانند دوباره به محیط های کاری بازگردند. برای مثال، سال گذشته بانک سوئیس دوره رایگانی با عنوان «بازگشت به محیط کار» برگزار کرد تا کارشناسان زن بتوانند مهارت های کاری خود را افزایش و شبکه های شان را توسعه دهند. اکنون دانشگاه های دیگر هم از جمله دانشگاه علوم و تکنولوژی هنگ کنگ، دانشگاه اقتصاد لندن، دانشگاه مدیریت سنگاپور و دانشگاه وارتن در پنسیلوانیا هم دوره های دو تا سه روزه برای ارتقای مهارت های کاری زنان ارائه می دهد.
● شرکت ها نیروی کار ماهر خود را دوباره جذب می کنند
شرکت های بزرگ هر روز بیشتر به ارزش کارکنان ماهر زن خود که مدتی است دست از کار کشیده اند، پی می برند. بسیاری از این شرکت ها برای استخدام دوباره این افراد برنامه ریزی هایی می کنند اما گزارش دانشگاه هاروارد نشان داده است که تنها پنج درصد از این زنان مایلند تا به شرکتی که در آن کار می کردند، بازگردند. یافته های پژوهشگران نشان می دهد این زنان معتقدند در شرکتی که کار می کردند قابلیت ها و توانایی های شان به خوبی درک نشده و آن طور که باید قدرشان دانسته نشده است.
نانسی کولامر کارشناس مشاغل که تخصص او در کمک به مادران برای اشتغال دوباره است، می گوید: «بسیاری از مشتریانش ترجیح می دهند که به صورت مستقل کار کنند یا به شرکت های کوچک مشاوره بدهند زیرا کار تمام وقت، انعطافی را که می خواهند ندارد. این زنان کار ثابت خود را رها می کنند چون نمی خواهند ۶۰ ساعت در هفته کار کنند.»
مدیران شرکت های کاریابی برای مشاغل نیمه وقت معتقدند که اینترنت ماهیت کار را به طور کامل تغییر داده و امکان کارکردن در خانه را هم فراهم آورده اما مساله اینجاست که شرکت ها باید به چنین کارکنانی عادت کنند.
اوکلی مدیرعامل شرکت «مادر» هم معتقد است که شرکت ها تغییر کرده اند و او امیدوار است که برنامه های کاری نیمه وقت متداول شوند.
او می گوید: «تکنولوژی به ما کمک کرده تا انعطاف بیشتری داشته باشیم. اکنون که چنین ابزارهایی وجود دارد، افراد بیشتری هم متقاضی کارهای نیمه وقت شده اند.»
نویسنده: کارا آلایمو - ترجمه: مهرزاد غنی پور
منبع: www.womensenews.org
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست