پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا

شیرینی زبان


شیرینی زبان

● مواد اولیه:
▪ آرد ۳ لیوان
▪ آب یک لیوان
▪ کره ۲۵۰ گرم
▪ شکر ۳۰۰ گرم
▪ نمک کمی
▪ گلاب سه قاشق غذاخوری
▪ زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
▪ زرده نخم‌مرغ یک عدد
● طرز تهیه شهد شیرینی زبان:
شکر …

مواد اولیه:

آرد ۳ لیوان

آب یک لیوان

کره ۲۵۰ گرم

شکر ۳۰۰ گرم

نمک کمی

گلاب سه قاشق غذاخوری

زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری

زرده نخم‌مرغ یک عدد

طرز تهیه شهد شیرینی زبان:

شکر را با یک استکان آب حل کرده و می‌گذاریم روی حرارت تا کاملن شکر در آب حل شود و سپس زعفران را به آن اضافه کرده ده دقیقه روی حرارت بماند تا شربت قوام بیاید و سپس گلاب را اضافه کرده و یکی دوجوش که خورد بر می‌داریم .

خمیر بعداز آماده شدن به این‌صورت در می‌آید

طرز تهیه شیرینی:

خمیر شیرینی زبان معروف به خمیر هزارلا است. ابتدا آرد را در ظرفی ریخته و پنجاه گرم از کره را با کمی نمک و آب را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم و سپس به مدت ده دقیقه خمیر را ورز می‌دهیم. بعد روی میز کمی آرد می‌پاشیم و خمیر را باز کرده و باقی کره را در وسط آن قرار می‌دهیم و بصورت بقچه گوشه‌های خمیر را روی هم آورده هر گوشه را که روی هم می‌آوریم با برس آردهای اضافی را تمیز می‌کنیم وبعد با وردنه به آرامی روی آن ضربه می‌زنیم و خمیر را باز می‌کنیم. باید دقت کنید کره از داخل خمیر بیرون نزند دوباره خمیر را تا می‌زنیم و به مدت بیست دقیقه در یخچال قرار می‌دهیم. بعداز بیست دقیقه از یخچال خارج کرده و با وردنه به آرامی آن‌را باز می‌کنیم و سپس در جهت مخالف تا می‌زنیم و باز به مدت بیست دقیقه در یخچال قرار می‌دهیم. این عمل را شش بار انجام می‌دهیم و هربار که باز می‌کنیم در خلاف جهت قبل تا می‌زنیم.

بعد از شش بار تا زدن و باز کردن در مرحله آخر خمیر که کاملن بصورت لایه‌ای در آمده را به قطر یک سانتیمتر باز می‌کنیم و قالب می‌زنیم و با برس روی شیرینی‌های قالب زده شهد می‌زنیم و یک عدد زرده تخم مرغ را با یک قاشق شیر رقیق کرده و روی آن می‌زنیم وبا کارد روی شیرینی ها برش می‌زنیم و در سینی فر با فاصله می‌چنیم و با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۵ دقیقه می‌گذاریم بپزد.

شیرینی ها را که از فر خارج کردید بعد از این‌که کمی خنک شدند دوباره از شهد روی شیرینی‌ها بزنید.

توجه داشته باشید شیرینی زبان فقط به طرز درست کردن خمیر آن بستگی دارد و خمیر هزارلا که به نظر خیلی سخت می‌آید ولی فقط دقت و حوصله لازم دارد تا خمیر خوبی درآید. این خمیر از بهترین خمیرها در شیرینی‌پزی است که اگر درست به عمل آید کار با آن لذت بخش است.

خمیر هزارلا برای شیرینی دانمارکی- پاپیونی - ناپلئونی و ... بکار می‌رود.

برای شهد شیرینی می‌توانید بجای شکر از عسل استفاده کنید، سالم‌تر و بهتر است. می‌توانید سه قاشق غذاخوری عسل را با کمی آب جوش رقیق کرده و روی شیرینی‌ها بدهید.

من این شیرینی‌ها را با عسل درست کردم تا خودم که شکر نمی‌خورم از این شیرینی‌ها استفاده کنم.

شیرینی را از وسط برش زدم تا کاملن ورقه ورقه بودن آن مشخص شود.