جمعه, ۱۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 7 March, 2025
آن یکی شیر است اندر خارجه

بعضی ها تصور می کنند که محصولات غذایی ارگانیک محصولات جدید بازار موادغذایی می باشند در صورتی که اصلا اینطور نیست! در واقع، اجداد ما از هزاران سال پیش موادغذایی کاملا ارگانیک را میخوردند و کمکم با ورود انواع سموم و کودهای شیمیایی به بازار کشاورزی، محصولات ارگانیک و طبیعی جای خود را به مواد غذایی غیرطبیعی و همراه با انواع افزودنیهای شیمیایی دادند...
در این میان، محصولاتی مانند شیر و لبنیات هم تحتتاثیر این تغییرات قرار گرفتند و از حالت ارگانیک یا طبیعی خود خارج شدند.
شاید بگویید اصلا شیر و لبنیات که محصول کشاورزی نیستند که به آنها کودشیمیایی بزنند پس چطور میتوان انواع شیرها را ارگانیک یا غیرارگانیک نامید؟!
پاسخ این سوال بسیار ساده است. براساس اعلام وزارت کشاورزی آمریکا و سازمان جهانی محصولات ارگانیک، شیرارگانیک به شیری گفته میشود که گاو شیرده آن به هیچ عنوان از علف یا خوراکیهای حاوی کود و سموم شیمیایی تغذیه نکرده باشد و هیچ هورمون، آنتیبیوتیک یا داروی شیمیایی دیگری برای افزایش مقدار شیر یا حتی درمان به آن گاو تزریق نشده باشد. به علاوه، مکملها و ویتامینهایی که قرار است به غذای گاو افزوده شوند، باید توسط وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کشور مورد تایید قرار بگیرند. همچنین در محیطی که گاوهای شیرده زندگی میکنند و در علفزاری که آنها چرا میکنند، نباید از هیچ نوع آفتکشی استفاده شود. اگر تمامی این موارد برای نگهداری گاوهای شیرده رعایت شود و به شیر آنها بعد از دوشیده شدن، هیچ افزودنی خاصی اضافه نشود آن وقت میتوان گفت که شیر تولیدی یک شیر کاملا ارگانیک است!
● چربی اشباع کمتر، زندگی بهتر
پژوهشگران دانشگاه نیوکاسل میگویند که به طور کلی، چربی اشباع شیرهای ارگانیک به مراتب کمتر و اسیدهای چرب مفید آنها، بیشتر از شیرهای معمولی است و به همین دلیل این محصولات کمتر تحتتاثیر هوای محیط قرار میگیرند و دیرتر خراب میشوند. بهعلاوه شما میتوانید با مصرف شیرهای ارگانیک، مطمئن باشید که بدنتان ۳۰ تا ۵۰ درصد چربی اشباع کمتری را دریافت میکند و در عوض، سطح دریافت اسیدهای چربی مانند امگا۳ در بدنتان بالا میرود.
● خواص شیر ارگانیک
همانطور که گفتیم مدت ماندگاری شیرهای ارگانیک بیشتر از شیرهای معمولی است. دکتر کرایگ باومروکر، فیزیولوژیست و استاد بهداشت موادغذایی دانشگاه پنسیلوانیا در این مورد میگوید: «شیرهای معمولی را میتوان چند روز یا یک هفته نگهداری کرد در صورتیکه شیرهای ارگانیک را تا یک ماه هم میتوان نگه داشت. دلیل این امر هم آن است که به گاوهای شیرده برای مبارزه با عوامل عفونی، آنتیبیوتیک یا هورمونی تزریق نمیشود!»
از آنجایی که شیر یکی از مهمترین و مغذیترین محصولات غذایی در هر خانواده است و بهتر است که خانوادهها بیشترین فایده را از نوشیدن آن ببرند، در حال حاضر ۳۰ درصد از شیرهای تولیدی در کشور انگلستان به صورت ارگانیک تولید میشود و آمریکاییها هم سالیانه ۲۰درصد بر تولید شیرهای ارگانیک در کشور خود میافزایند. شاید بتوان به عنوان مهمترین موادمغذی موجود در شیرهای ارگانیک به موارد زیر اشاره کرد:
- امگا۳: مصرف به اندازه و مناسب امگا۳ میتواند بدن شما را در برابر بسیاری از بیماریها مانند ناراحتیهای قلبی محافظت کند. محققان به این نتیجه رسیدهاند که میزان اسیدهای چرب امگا۳ در شیرهای ارگانیک، بسیار بیشتر از شیرهای معمولی است. آنها میگویند که شیرهای ارگانیک ۷۱ درصد بیشتر از شیرهای معمولی، امگا۳ دارند. به علاوه، میزان بالای امگا۶ موجود در شیرهای ارگانیک هم یکی از مزایای این محصولات بر شیرهای معمولی است.
- ویتامینها: پژوهشگران دانشگاه نیوکاسل معتقدند که میزان ویتامینهای A و E موجود در شیرهای ارگانیک به ترتیب ۷۵ و ۵۰ درصد بیشتر از شیرهای ساده است. ویتامین E برای پیشگیری از پیری و چروکیدگی پوست، مبارزه با دردهای مزمن و سرطان بسیار مفید است و به همین دلیل به افراد توصیه میشود که روزانه حداقل ۸ تا ۱۵ میلیگرم ویتامین E مصرف کنند که این نیاز به این ویتامین با نوشیدن شیرهای ارگانیک در بدن تامین میشود. به علاوه، مصرف به اندازه ویتامین A هم میتواند قدرت بینایی ما را افزایش دهد و باعث استحکام استخوانهایمان شود.
- آنتیاکسیدانها: میزان آنتیاکسیدانهایی مانند لوتئین و زیگزانتین موجود در شیرهای ارگانیک هم ۲ تا ۳ برابر بیشتر از شیرهای معمولی است. این آنتیاکسیدانها میتوانند از بروز برخی انواع سرطان و بیماریهایی مانند آبمروارید و گلوکوم جلوگیری کنند.
اسید لینولئیک کونژوگه (CLA): موجود در شیرهای ارگانیک بسیار بیشتر از شیرهای معمولی است و همین CLA باعث بالا رفتن متابولیسم و تقویت سیستم ایمنی بدنمان میشوند. این اسید چرب میتواند چربیهای شکمی را کاهش دهد و جلوی افزایش کلسترول خون و بروز حساسیتهای غذایی را هم بگیرد. بد نیست بدانید که بدن ما نمیتواند در حالت طبیعی CLA تولید کند و ما میتوانیم این ترکیب مفید را از طریق مصرف شیر و محصولات لبنی به بدنمان برسانیم.
منبع: USDA
ترجمه:ندا احمدلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست