سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

۷ اردیبهشت: در شهر چه گذشت؟!


۷ اردیبهشت: در شهر چه گذشت؟!

با وجود اینکه مدت زیادی تا پایان سال تحصیلی باقی نمانده است، مشکلاتی که در زمینه تردد دانش‌آموزان وجود دارد همچنان به قوت خود باقی‌است
و انتظار می‌رود دست کم این مشکلات برای …

با وجود اینکه مدت زیادی تا پایان سال تحصیلی باقی نمانده است، مشکلاتی که در زمینه تردد دانش‌آموزان وجود دارد همچنان به قوت خود باقی‌است

و انتظار می‌رود دست کم این مشکلات برای سال تحصیلی آینده برطرف شود. به عنوان مثال جدا از بحث هزینه سرسام‌آور سرویس مدارس که بر دوش خانواده‌ها تحمیل می‌شود، زمانبندی سرویس‌ها برای سوار و پیاده کردن دانش‌آموزان هم مشکل‌ساز است.

برای نمونه برخی از رانندگان سرویس در ۲ یا چند محل مشغول به کارند و گاهی دانش‌آموزان را دیر‌تر از موعد مقرر از مدرسه به خانه می‌برند یا اینکه موجب می‌شوند، دانش‌آموزان به صف‌ صبحگاهی نرسند و با کسر نمره انضباط مواجه شوند.

البته در برخی موارد ناظمان مدارس در صورتی که مشکل مربوط به سرویس باشد آن را در نمره انضباط دانش‌آموزان تاثیر نمی‌دهند. بهتر است در مورد منظم بودن سرویس‌دهی رانندگان سرویس مدارس دقت بیشتری اعمال شود تا حق دانش‌آموزان هم ضایع نشود.

پیامک‌های بی‌وقت

با وجود اینکه بسیاری هنگام خواب حالت بی‌صدای تلفن همراهشان را فعال می کنند تا با زنگ تلفن از خواب نپرند، برخی دیگر به دلایل مختلف ناچارند تلفن همراهشان را همواره روشن نگه‌دارند.

اما هرچقدر هم که دوستان و آشنایان از تماس بی‌موقع با تلفن همراه دیگران خودداری کنند، پیامک‌های تبلیغاتی برخی شرکت‌ها، حتی شرکت‌های ارائه دهنده خدمات تلفن همراه وقت و بی‌وقت به مشترکان می‌رسد و آسایش آنها را سلب می‌کند.

به عنوان مثال، پیامک‌های یکی از شرکت‌های تلفن همراه در تبلیغات خدمات جدید چندین بار پشت سر هم ارسال می‌شود و مشخص نیست که مشترک چگونه می‌تواند راه دریافت این پیامک‌ها را مسدود کند. خوب است تا در این زمینه اطلاع رسانی انجام شود تا مشترکان تنها در صورت تمایل این پیامک‌های تبلیغاتی را دریافت کنند.

سیل از نوع تابلو

در حالی که سازمان زیبا‌سازی شهرداری تمام سعی و تلاش خود را مصروف از بین بردن مصادیق ناهنجاری‌های بصری و جایگزین کردن جاذبه‌هایی از این نوع کرده است، نبود برخی قوانین بازدارنده موجب شده است شهر از نازیبایی‌ها خالی نباشد.

برای نمونه همانطور که درتصویری که مسعود صادقی برای ما ارسال کرده مشاهده می‌کنید، سیل تابلو‌هایی که این خیابان را به اشغال خود در آورده منظره نامطلوبی رقم زده که چشم هر رهگذری را می‌آزارد.

این در حالی است که وضع قوانین بازدارنده در مورد تراکم تابلو‌ها و زیبایی آنها می‌تواند چهره شهر را دگرگون کند. البته نازیبایی‌های شهر به تابلو‌ها ختم نمی‌شود و برای نمونه در گوشه و کنار شهر انواع تخلف را می‌توان در پیاده‌رو‌ها مشاهده کرد. برخی تابلو‌های مغازه‌ها به حدی حریم پیاده‌رو‌ را اشغال می‌کنند که روی تردد رهگذران نیز تاثیر گذاشته و آنها را از مسیر معمول منحرف می‌کند.

دو نام برای یک خیابان

آدم‌های چند اسم، که هر جایی آنها را با یکی از آنها صدا می‌زنند، زیاد دیده‌ و شنیده‌ایم اما درمورد خیابان‌ها به جز قدیم و جدید بودن نام‌ آنها، کمتر اتفاق می‌افتد که نام خیابانی آن‌هم روی تابلو دو تا بشود.

در تصویری که حمید رضا انامی برای ما ارسال کرده این اتفاق روی داده است. معمولا نام خیابان را با حروف انگلیسی هم درج می‌کنند تا افرادی که به زبان فارسی مسلط نیستند نیز بتوانند نام خیابان را بخوانند.

اما دراین مورد بخصوص، حروف انگلیسی به اصطلاح یک ساز می‌زنند و حروف فارسی ساز دیگر. به هر حال با اینکه چنین اشتباهاتی کمتر در شهر روی می‌دهد اما همین موارد استثنایی نیز ممکن است برخی افراد را به اشتباه بیندازد.

از سوی دیگر، به گفته برخی شهروندان تغییر نام برخی کوچه‌ها و خیابان‌ها نیز در صورتی که ضرورتی برای تغییر آن وجود نداشته باشد، هرچه کمتر اتفاق بیفتد بهتر است.