جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
وقتی ۱۱۵ تهران دیر می رسد چه کار کنیم
قرار گرفتن در حادثه و موقعیتهای اورژانسی و بحرانی از آن دست اتفاقهایی است که هرگز خبر نمیکند و وقت و ساعت سرش نمیشود. حفظ خونسردی در این شرایط و بررسی وضعیت بیمار یا مصدوم پیش از هر اقدامی موثر است و بعد از آن تماس با اورژانس است. مهم این است در شرایطی که تعداد جمعیت در شهرها زیاد است و امکانات و ظرفیت محدودی برای پاسخگویی به نیازهای مردم در شرایط بحرانی وجود دارد باید به شیوهای از این امکانات استفاده کنیم که سلامت افراد دیگری که با خطر مرگ و میر رو به رو هستند، را به خطر نیندازیم. با مطالعه نشانههای اورژانسی در موقعیتهای مختلف متوجه میشوید در چه شرایطی باید از اورژانس بخواهید با مراقبتهای ویژه بیمارتان را به بیمارستان برساند و در کدام موقعیتها میتوانید با تلفن یا انتقال بیمارتان به نزدیکترین بیمارستان یا درمانگاه برای درمان او اقدام کنید.
۱. نشانههای اورژانسهای اسکلتی چیست؟
در صورتی فردی بر اثر تصادف، سانحه یا هر حادثهای دچار شکستگی های باز یا بسته استخوان شود، در رفتگی مفصل یا پارگی وسیع در یک یا چند بافت نرم در اندامهای بدن را تجربه کند، نیاز به مراقبتهای اورژانسی دارد و باید خیلی زود به حال او رسیدگی شود.
▪ بیمارستانهای ارتوپدی که باید بشناسیم
بیمارستان شهید معیری یکی از بیمارستانهایی است که به طور تخصصی خدمات مربوط به ارتوپدی و انواع شکستگیها، جراحی و داخلی را به مراجعان خود ارائه میکند.
آدرس: میدان بهارستان، خیابان مجاهدین اسلام، رو به روی مجلس شورای اسلامی
بیمارستان اختر با ۱۳۵ تخت از جمله بیمارستانهایی است که به طور تخصصی خدمات درمانی و مراقبی و جراحی در حوزه ارتوپدی و انواع شکستگیها را به مراجعهکنندگان ارائه میکند.
آدرس: خیابان شریعتی، پل رومی، خیابان شریفیمنش، بنبست آذر، بیمارستان اختر
۲. نشانههای اورژانسهای چشم چیست؟
در شرایطی که ضربهای به چشم وارد شود یا مواد شیمیایی روی چشم بریزد یا در مواردی که چشم به دلیل قرار گرفتن در شرایط غیرعادی دچار سوختگی حرارتی شود یا فشار چشم زیاد شود به این ترتیب که فرد دچار درد ناگهانی در چشم، حدقه و سردرد شدید و تاری دید شود باید فورا بیمار را به بیمارستان رساند یا از اورژانس درخواست کمک کرد.
▪ بیمارستانهای چشم پزشکی که باید بشناسیم
بیمارستان بهآفرین یا بیمارستان صدر یکی دیگر از بیمارستانهای زیرمجموعه تامین اجتماعی- درمانی است که به طور تخصصی به ارائه خدمات چشم پزشکی و اورژانس میپردازد و تجهیزات تخصصی زیادی در این زمینه دارد. علاوه بر این بخش ماموگرافی، پرتونگاری، رادیولوژی و سونوگرافی و آزمایشگاه تخصصی تشخیص پزشکی دارد.
آدرس: خیابان کریمخان، خیابان بهآفرین، بعد از بیمارستان فیروزگر
بیمارستان شرکت نفت با ظرفیت ۳۳۲ تخت ثابت از جمله بیمارستانهایی است که تخصص چشمپزشکی را در کنار تخصصهای دیگری نظیر پوست، زنان و زایمان، جراحی، داخلی و کودکان به مخاطبانش ارائه میکند.
آدرس: خیابان حافظ، زیر پل حافظ، خیابان سرهنگ سخایی
بیمارستان فوق تخصصی چشم نور نخستین بیمارستان تخصصی چشم پزشکی در کشور است که با حضور چشمپزشکان و متخصصان چشمپزشکی مسلط به دانش روز خدماتی همچون تکنیکهای جدید پیوند قرنیه، جراحی کاتراکت با لیزر، اصلاح نزدیک بینی، کاشت لنزهای داخل چشمی و دیگر خدماتی درمانی و اورژانسی مربوط به چشم را ارائه میکند.
آدرس: خیابان شریعتی، خیابان شهید گلنبی
بیمارستان چشم پزشکی فارابی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران است که درمانگاههای تخصصی رتین، قرنیه، استرابیسم، مجرای اشکی واربیت و دیگر خدمات چشم پزشکی و اورژانس چشم پزشکی را به مخاطبان ارائه میکند. درمانگاه اورژانس این بیمارستان به صورت شبانهروزی بیمارانی را که از ناحیه چشم مصدوم شده باشند، پذیرش میکند.
آدرس: تهران، خیابان کارگر جنوبی، میدان قزوین، بیمارستان فارابی
۳. نشانههای اورژانسهای گوارشی چیست؟
از مواردی که بیماران مبتلا به بیماریهای گوارشی ممکن است نیاز به اورژانس و خدمات درمانی سریع داشته باشند میتوان به خونریزیهای گوارشی، استفراغ خونی، مدفوع قیری شکل، درد شدید شکم، حساسیت زیاد شکم، استفراغ و بیاشتهایی اشاره کرد.
▪ بیمارستانهای گوارش که باید بشناسیم
بیمارستان ایرانشهر بخشهای درمانی و درمانگاههای تخصصی مختلفی دارد که یکی از شاخصترین بخشهای تخصصی آن کلینیک بیماریهای گوارش است که در کنار کلینیک غدد، مغز و اعصاب، روماتولوژی و جراحی قلب خدمات درمانی را به بیماران ارائه میکند.
آدرس: شریعتی، نرسیده به سه راه طالقانی، خیابان شهید جواد کارگر
بیمارستان بانک ملی با ۲۶۸ تخت از جمله بیمارستانهای تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که دارای تخصصهای گوارش، داخلی، جراحی عروق، جراحی فک و صورت، غدد، زنان و زایمان، چشم پزشکی و غدد است.
آدرس: خیابان فردوسی، پایینتر از چهارراه استانبول، رو به روی سفارت آلمان
۴. نشانههای اورژانسهای بارداری چیست؟
خانمهای باردار از جمله گروههایی هستند که احتمال نیاز آنها به کمکها و خدمات اورژانس بسیار محتمل است. این گروه در صورتی که با سقط جنین، تشنج، فشار خون بالا و تاری دید، خونریزی شدید و حتی دردهای زایمان که دسترسی به پزشک با دشواری همراه است، مواجه باشند نیاز به خدمات اورژانس پیدا می کنند و باید در سریعترین زمان ممکن برای نجات جان آنها و جنینشان اقدام کرد.
▪ بیمارستانهای زنان که باید بشناسیم
بیمارستان مهر از نظر رتبهبندی در گروه بیمارستانهای درجه یک محسوب میشود که در بخشهای مختلف تخصصی، فوق تخصصی و گروههای پاراکلینیک مجهز خدمات درمانی و مراقبتی به بیماران ارائه می کند. بخشهای زنان و زایمان، جراحی زنان، جراحی مغز و اعصاب، جراحی گوش و حلق و بینی، ازجمله خدماتی است که این بیمارستان به مراجعان خود ارائه میکند. کلینیکهای فوق تخصصی این بیمارستان نیز در بخش کلیه و دیالیز، غدد داخلی و دیابت خدمات درمانی ارائه میکنند. علاوه بر این بیمارستان مهر در بخش زایمان خود بخشی به نام زایمان بدون درد دارد که خدماتی را به خانمهایی که تمایل به زایمان طبیعی دارند ارائه میکند.
آدرس: میدان ولیعصر، خیابان زرتشت غربی، بیمارستان مهر
بیمارستان و درمانگاههای تخصصی بازرگانان یا شهید اندرزگو با ۱۷۵ تخت در منطقه ۱۲ تهران واقع است. بخشهای زنان و زایمان، زنان، داخلی زنان و نوزادان این بیمارستان در کنار بخشهای داخلی مردان، جراحی مردان و اتاق عمل خدمات درمانی متنوعی را به بیماران ارائه میکند.
آدرس: ری، تقاطع بزرگراه محلاتی، بیمارستان بازرگانان (شهیداندرزگو)
۵. نشانههای اورژانسهای اعصاب چیست؟
افراد مبتلا به بیماریهای اعصاب در برخی موقعیتها و شرایط دچار اختلالها و حملههایی میشوند که نیاز به مداخله و خدمات درمانی اورژانس پیدا میکنند. تشنج و حمله صرعی، سکته مغزی با علائمی نظیر فلج اعضاء، اختلال در سطح هوشیاری و تکلم، سردردهای شدید و ناگهانی به همراه سفت شدن عضلات گردن، وارد آمدن ضربه به جمجمه یا ستون فقرات از جمله این موقعیتهاست که بیمار نیاز به اورژانس پیدا می کند.
▪ بیمارستانهای مغز و اعصاب که باید بشناسیم
بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی ایرانمهر از جمله بیمارستان های خصوصی- درمانی با ظرفیت ۱۳۵ تخت است که در حال حاضر تخصصهای جراحی مغز و اعصاب، جراحی قلب، جراحی و کودکان را در کنار بخش سی سی یو و آی سی یو به بیماران و متقاضیان ارائه می کند.
آدرس: ضلع شرقی خیابان شریعتی، دوراهی قلهک
دپارتمان مغز و اعصاب بیمارستان تخصصیدی از جمله مجهزترین بخشهای این بیمارستان است که امکانات پیشرفته تشخیصی نظیر دستگاه الکتروآنسفالوگرافی، الکترومیلوگرافی، آنژیوگرافی مغز و داپلر سونوگرافی در زمینه تشخیصی و درمانی بیماریهای مغز و سیستم عصبی در کنار سایر تخصصها مثل جراحی مغز و اعصاب، چشم پزشکی، اونکولوژی و روانپزشکی ارائه میدهد.
آدرس: تهران، خیابان ولی عصر، نبش شهید عباسپور ( توانیر )
۶. نشانههای اورژانسهای تنفسی چیست؟
در شرایطی که بیماری دچار تنگی نفس شود به این معنی که با بروز این حالت به سختی نفس بکشد یا تنفس او شکلی غیرعادی داشته باشد باید اورژانس را خبر کنیم. باید هوشیار باشیم که تند تند نفس کشیدن را با تنگی نفس اشتباه نگیریم. توجه داشته باشیم افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی، عفونتهای ریوی و آسم از جمله افرادی هستند که احتمال بروز شرایط اورژانسی و تنگی نفس برایشان زیاد است.
▪ بیمارستانهای ریه که باید بشناسیم
بیمارستان مسیح دانشوری از جمله مراکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سل و بیماریهای ریوی است که ۱۲ بخش و ۱۳ درمانگاه دارد. بخش داخلی این مرکز خدمات عمومی، ریه، بیماریهای عفونی ریه، داخلی ریه، و قلب و سل را به مخاطبان خود ارائه میکند. این مرکز همچنین واحدهای آزمایشگاهی متعددی چون میکروب شناسی، بیوشیمی، هماتولوژی، پاتولوژی، مایکوباکتریولوژی، ایمونولوژی دارد.
آدرس: تهران، خیابان شهید باهنر (نیاوران)، دارآباد، انتهای خیابان پورابتهاج، بیمارستان مسیح دانشوری
بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی خاتمالانبیاء (ص) با حضور سرشناسترین متخصصان ریه و پزشکان فوق تخصص ریه یکی از مجهزترین آزمایشگاههای تنفسی را به منظور بررسی و ارزیابی عملکرد ریه و وضعیت تنفسی برای تشخیص بیماریهای تنفسی، آسم، آمفیزم، برونشیت و دیگر بیماریهای تنفسی دارد.
آدرس: خیابان ولیعصر، بالاتر از بلوار میرداماد، خیابان رشید یاسمی، بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی خاتمالانبیاء(ص)
۷. نشانههای اورژانسهای قلبی چیست؟
وجود درد، احساس سنگینی و فشار در قفسه سینه در حالتی که با سوزش در ناحیه پشت همراه باشد از جمله مواردی است که احتمال اختلال و درد با منشاء قلبی را به همراه دارد و باید فورا اورژانس را خبر کرد یا بیمار را به اورژانس رساند. در صورتی که یکی از اعضای خانواده دچار درد در این نواحی شد و درد کمتر از ۳۰ دقیقه با او همراه بود، احتمال کاهش خونرسانی به قلب مطرح میشود. اما اگر درد بیش از نیمساعت طول بکشد و بیمار علاوه بر درد، تهوع و استفراغ داشته باشد یا دچار درد در ناحیه زیر جناغ، قفسه سینه، شانهها، بین دو کتف و شکم باشد در این حالت باید احتمال سکته قلبی بررسی شود.
▪ بیمارستانهای قلب که باید بشناسیم
بیمارستان مرکز قلب تهران یکی از مجهزترین و پیشرفتهترین مراکز تشخیصی، درمانی و پژوهشی در زمینه قلب و عروق است که دارای ۷ اتاق عمل قلب باز، آزمایشگاه تخصصی، سیستمهای تصویربرداری پیشرفته، ام آر آنژیو، سونوگرافی داپلر و خدمات درمانی دیگر است.
آدرس: تهران، کارگر شمالی، نبش بزرگراه جلال آلاحمد
بیمارستان شهید دکتر لواسانی زیر مجموعه تامین اجتماعی- درمانی است. قلب، جراحی قلب، سیسی یو، آی سی یو و داخلی و جراحی از جمله تخصصهای موجود در این بیمارستان است.
آدرس: جاده آبعلی، بعد از سه راه آزمایش، مقابل صنایع مکانیک ارتش
بیمارستان فوقتخصصی قلب جماران از جمله بیمارستانهای مجهز در حوزه قلب است که علاوه بر درمانگاه و اورژانس تخصصی قلب خدماتی نظیر آیسی یوی قلب، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی، الکتروفیزیولوژی و داخلی قلب زنان و مردان دارد.
آدرس: تهران، خیابان شهید باهنر، خیابان جماران، کوچه شهید حسنیکیا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست