چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
کلید را از روی قفل بردارید
حریم خصوصی و امنیت در شبکههای اجتماعی بسیار در هم تنیده و نزدیک هستند. برای مثال وقتی شما فرد غریبهای را به عنوان دوست در شبکههای اجتماعی میپذیرید، علاوه بر حریم خصوصی، امنیت شما نیز به خطر میافتد...
همانطور که گفته شد ممکن است در یکسری دیالوگ، این دوست غریبه اطلاعاتی از شما به دست بیاورد و آدرس ایمیل شما را هم از طریق همین شبکههای اجتماعی داشته باشد. این فرد میتواند آدرس ایمیل شما را در صفحه اصلی ایمیل وارد کند و روی گزینه «فراموش کردن رمز عبور» کلیک کند. در این مرحله سیستم امنیتی ایمیل، پرسشی مانند نام معلم کلاس اول دبستان یا شغلی که دوست دارید یا... میپرسد. دوست غریبه با توجه به اطلاعاتی که از شما بهدست آورده میتواند به این پرسش امنیتی پاسخ دهد و وارد ایمیل شما شود. به همین راحتی!
راه هایی برای حفظ امنیت در شبکههای اجتماعی
حفاظت از شبکههای اجتماعی که روی سیستمهای پردازش ابری زندگی میکنند دشوارتر از شبکههای دیگر است. شبکههای اجتماعی علاوه بر امکان به اشتراکگذاری اطلاعات با دوستان و دنبالکنندگان، محیط مناسبی برای ویروسها و حملات سایبری نیز هستند، بنابراین اگرچه شبکههای اجتماعی محلی برای سرگرمی است اما خطرناک هم است. نمیتوان از انواع شبکههای اجتماعی پرهیز کرد تا امنیتمان حفظ شود، اما میتوان مواظب بود. پس هشدارهای زیر را جدی بگیرید.
ورود و خروج از اکانتهای آنلاین
رایانهای که از آن استفاده میکنید، پسوردها و سایر جزییات حساب کاربری شما را ذخیره میکند. هر چند این مساله مزایایی دارد و لازم نیست هر بار برای ورود به شبکه اجتماعیای که از آن استفاده میکنید نام کاربری، رمز عبور و سایر مشخصات مورد نیاز را وارد کنید، اما فراموش نکنید این موضوع مانند بازی با آتش خطرناک است. در سادهترین نوع تجاوز به حریم شخصی، هر کسی میتواند پشت رایانه شما بنشیند و در محیط مجازی به جای شما فعالیت کند. در موارد پیشرفتهتر هر کسی که رایانه شما را هک کند، به اکانتهای شما نیز دسترسی دارد بنابراین بهتر است راحتی را کنار بگذارید و بعد از هر بار استفاده از شبکههای اجتماعی کاملا از آنها خارج شوید یا به اصطلاح Logout کنید.
پروکسی مناسب انتخاب کنید
۹۰ درصد شبکههای اجتماعی در ایران فیلتر هستند. به همین دلیل کاربران مجبورند چه درست و چه غلط دست به دامن سرویسهای ارائهدهنده پروکسی شوند. بهتر است در انتخاب پروکسی خود دقت کنید. بیشتر نرمافزارهای رایگان که خدمات پروکسی ارائه میدهند امنیت پایینی دارند و معلوم نیست آیپی آدرس دستگاه شما به دست چه کسانی میرسد.
از ایمیلهای مختلف استفاده کنید
ایمیل شما دمدستیترین حریم شخصی شما و البته بااهمیتترین آنها در اینترنت است. به همین دلیل بیشترین آمار حمله و سوءاستفاده از اطلاعات شخصی مربوط به همین حساب کاربری میشود. بهتر است از بیش از یک آدرس ایمیل استفاده کنید. شما میتوانید ایمیلهای مختلفتان را برای کارهای مختلف دستهبندی کنید.
مراقب کرمهای رایانهای و تروجانها باشید
به هر پیام و سرویسی که از سوی کاربران دیگر شبکههای اجتماعی به شما پیشنهاد میشود اعتماد نکنید. بعضی از خدمات شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنها در دل خود، کرمها و تروجانها را نیز انتشار میدهند.
از رمز عبور روی دستگاه خود استفاده کنید
اگر از رمز عبور روی لپتاپ یا تلفنهمراه خود استفاده نمیکنید، مانند این است که خانه یا ماشین خود را بدون قفل کردن رها کنید. به این فکر کنید که گنجینهای از اطلاعات شخصی خود را روی این دستگاهها ذخیره کردهاید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست