شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مجله ویستا

حافظه خود را با غذا تقویت کنید


حافظه خود را با غذا تقویت کنید

عملکرد مغز و حافظه با افزایش سن، کندتر می شود به همین دلیل تقویت قسمت هایی از مغز که باعث بهبود سلامت آن می شوند مثل قدرت حافظه، مهم است.
یکی از راه های تقویت حافظه، انتخاب دقیق …

عملکرد مغز و حافظه با افزایش سن، کندتر می شود به همین دلیل تقویت قسمت هایی از مغز که باعث بهبود سلامت آن می شوند مثل قدرت حافظه، مهم است.

یکی از راه های تقویت حافظه، انتخاب دقیق مواد غذایی مفید در برنامه غذایی روزانه است.

- غذاهای شور، خیلی شیرین و چرب را مصرف نکنید. این غذاها به طور موقت، مقدار انرژی بدن را افزایش می دهند، ولی به علت تغییر زیاد حالت بدن شما را بی حال و سست می کنند.

- مکمل ویتامین های گروه B را مصرف کنید، مثل شربت

ب- کمپلکس. این ویتامین ها باعث حفظ سلامت مغز و عملکرد صحیح آن می شوند. تحقیقات دانشمندان نشان داده است، افرادی که به طور منظم از غذاهای ناسالم و غیرمغذی استفاده می کنند، سرانجام دچار زوال مغز و فقدان قدرت حافظه می شوند.

- مواد غذایی غنی از ویتامین های گروه B را مصرف کنید مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخمه آفتابگردان، غلات و نان سبوس دار، جگر، جوانه گندم و جو.

- مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان را به مقدار زیاد مصرف کنید. میوه ها و سبزیجات، دارای آنتی اکسیدان های فراوانی هستند مثل توت سفید، شاتوت، تمشک، توت فرنگی، آلو، آواکادو، پرتقال، انگور قرمز، سیب قرمز، آلبالو، گیلاس، اسفناج، کلم، فلفل دلمه ای قرمز، پیاز سیر، چغندر و...

- مقدار وزن خود را در حد متعادل نگه دارید. مصرف متعادل مواد غذایی و داشتن فعالیت بدنی، علاوه بر حفظ سلامت کلی بدن، باعث حفظ سلامت مغز و حافظه می شوند.

- با پزشک یا روانپزشک درباره کاهش قدرت حافظه خود مشورت کنید و از او درباره راه های بهبود سلامت مغز خود کمک بخواهید.

افت شدید قند خون در دیابتی ها قدرت مغز را تحلیل می برد

تحقیقات نشان می دهد بیماری دیابت ممکن است موجب تحلیل رفتن قدرت مغزی شود. پژوهشگران دانشگاه ادینبورگ، تأکید کردند: ناتوانی و عدم موفقیت در کنترل دیابت نوع دوم، حافظه را تضعیف می کند و قدرت مغز را تحلیل می برد.

کاهش جدی قند خون که هیپوکلیسمی نامیده می شود، در اثر فقدان قند تغذیه کننده مغز بروز می کند. مغز از قند به عنوان سوخت استفاده می نماید.

علائم هیپوکلیسمی عبارتند از: تعریق زیاد، خستگی، گرسنگی، احساس سرگیجه، احساس ضعف، افزایش ضربان قلب و تاری دید.

اگر دوره های هیپوکلیسمی شدت پیدا کند درنهایت منجر به از دست رفتن موقت هوشیاری شده که در صورت ادامه عدم درمان، بیمار دچار شوک می شود.