چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

مزایا و معایب انواع رومیزی


مزایا و معایب انواع رومیزی

خود شیشه ای که روی میز می اندازیم هم نوعی رومیزی محسوب می شود که البته برای همه میزها مناسب نیست شیشه برای میزهای بزرگ و پرکاربردی مانند میز ناهارخوری بسیار مناسب است

خود شیشه‌ای که روی میز می‌اندازیم هم نوعی رومیزی محسوب می‌شود که البته برای همه میزها مناسب نیست. شیشه برای میزهای بزرگ و پرکاربردی مانند میز ناهارخوری بسیار مناسب است...

از آنجا که امکان ریختن غذا یا انواع نوشیدنی روی میز ناهارخوری وجود دارد، بهتر است پوشش مناسبی مانند شیشه روی آن قرار بگیرد تا آسیبی به چوب میز وارد نشود. شیشه‌های دودی برای میزهایی با رنگ قهوه‌ای سوخته، مشکی و سفید، مناسب‌ترند و شیشه‌های بدون رنگ برای میزهایی با رنگ چوب طبیعی، فندقی یا چوب‌های رنگی. برای پیشگیری از خط افتادن شیشه‌، بهتر است قبل از چیدن بشقاب‌ها و لیوان‌ها، روی میز یک سفره پارچه‌ای یا حتی نایلونی قابل شستشو بیندازید. استفاده از زیربشقابی‌ها و زیرلیوانی‌های مختلف و متنوع موجود در بازار هم می‌تواند از خط افتادن شیشه میز ناهارخوری پیشگیری کند.

اما شیشه‌ها بسیار سنگین هستند و قرار دادن آنها روی میزهای بزرگ، وزن میز را دوچندان و تکان دادن آن را سخت می‌کند. ضمن اینکه امکان تاب خوردن و شکستن شیشه‌های بزرگ در اثر جابجایی وجود دارد. از سوی دیگر، از آنجا که معمولا با آمدن هر مهمان، میزهای عسلی زیاد جابجا می‌شوند، استفاده از شیشه برای پوشش میزهای عسلی به دلیل خطر افتادن شیشه آنها روی پا و حتی خطر شکستن آن توصیه نمی‌شود.

● رومیزی پارچه‌ای

مزایا: هماهنگ‌کردن رنگ این رومیزی‌ها با وسایل خانه یا حتی رنگ طبیعت در فصل‌های مختلف سال، بسیار ساده است. حتی می‌توانید با این پارچه‌های رنگی، گرمی و سردی خاصی به فضای منزلتان بدهید. مثلا رنگ‌های سرد را برای فصل‌های گرم و رنگ‌های گرم را برای فصل‌های سرد انتخاب کنید. رومیزی‌های پارچه‌ای رنگی بسیار سبک هستند و فضای منزل را به سادگی از حالت کلاسیک به فانتزی و شورانگیز تبدیل می‌کنند. این رومیزی‌ها برای قرار دادن روی شیشه میز ناهارخوری، میز جلوی مبل و عسلی‌ها مناسب هستند.

معایب: این رومیزی‌ها به هیچ‌وجه رسمی نیستند و قرار دادن آنها روی میز برای مهمانی‌های‌ رسمی مناسب نیست. چروک و لک شدن بیش از اندازه هم از دیگر معایب آنها محسوب می‌شود. البته اگر فرزند کوچکی در خانه دارید که مدام رومیزی‌ها را کثیف می‌کند، بهتر است از همین جنس‌های ساده و ارزان‌قیمت استفاده کنید.

● رومیز‌ی مخملی

مزایا: رومیزی‌های مخملی یا آنهایی که ترکیبی از مخمل و تافته هستند، بسیار خودنمایی می‌کنند. این رومیزی‌ها هم که برخی با نام رومیزی‌های هندی آنها را می‌شناسند، دارای مزایا و معایبی هستند. این رومیزی‌های شیک و کلاسیک، بهترین گزینه برای خانه‌های مدرن و خلوت محسوب می‌شوند و طرح و رنگ‌های زنده و شفاف آنها، سردی فضای خانه را از بین می‌رود. معمولا این رومیزی‌ها لک را نشان نمی‌دهند، اصلا چروک نمی‌شوند، قیمت نسبتا مناسبی دارند و بسیار سبک هستند.

معایب: مخملی بودن جنس این رومیزی‌ها باعث تجمع گرد و خاک درون تار و پودشان می‌شود. به همین دلیل استفاده از آنها در خانه‌هایی که بچه‌های کوچک یا افراد مبتلا به آسم و آلرژی زندگی می‌کنند، چندان مناسب نیست. به طور کلی، رومیزی هم می‌تواند مانند هر کالای پرزدار دیگری باعث ایجاد حساسیت شود اما امکان ایجاد این حساسیت در رومیزی مخملی به دلیل حبس‌شدن انواع گرد و غبار، آلودگی‌های محیطی و قارچ‌ها در میان الیاف متراکمش بیشتر است.

● رومیزی کتانی

مزایا: رومیزی‌هایی با جنس کتان نازک که معمولا با ملیله و سرمه روی آنها کار می‌شود هم طرفداران و مزایا و معایبی دارند. این رومیزی‌های سبک و زیبا برای قرار گرفتن روی شیشه میز ناهارخوری و میز جلوی مبل بسیار مناسب هستند، می‌توان آنها را روی میزهای عسلی که قرار نیست شیشه داشته باشند هم انداخت، گرد و غبار زیادی به خود نمی‌گیرند و نیازی به اتو کردن آنها پس از شستن نیست. روشنی رنگ آنها (این رومیزی‌ها معمولا به رنگ سفید یا نباتی هستند) باعث باز و خلوت‌تر نشان دادن فضا می‌شود.

معایب: شستن این رومیزی‌ها کار ساده‌ای نیست و نمی‌توان آنها را داخل ماشین لباسشویی انداخت. اگر نخ قسمتی از ملیله‌دوزی یا سرمه‌دوزی‌شان پاره شود، تمام سرمه‌ها و ملیله‌ها می‌ریزند و از بین می‌روند. ضمن اینکه روشن بودن رنگ این نوع رومیزی‌ها باعث لک شدن مدام آنها می‌شود.

فاطمه افروغ