دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
عوامل خطرزای قلبی
عوامل قطعی ایجاد حمله قلبی مربوط به رسوب چربی در شریانهاست که به باریکشدن آنها در سراسر بدن منجر میشود. میتوان با پیشگیری از این عوامل خطرزا یا کاهش آنها شانس دچار شدن به سکته قلبی را کاهش داد.
سن: آقایان چهل و پنج ساله یا بیشتر و خانمهای پنجاه و پنج ساله یا بالاتر بسیار بیشتر از افراد جوانتر در معرض سکته قلبی هستند.
دخانیات: سیگار کشیدن یا در معرض دود سیگار بودن منجر به آسیبهایی به دیواره عروق میشود و کلسترول و سایر مواد در عروق خونی رسوب میکنند. سیگار کشیدن همچنین خطر ایجاد لختههای خونی مرگبار را که منجر به سکته قلبی میشوند نیز افزایش میدهد.
دیابت: در بیماری دیابت، بدن قادر به تولید میزان کافی انسولین نیست. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده ترشح میشود و امکان استفاده از گلوکز را به بدن میدهد. دیابت میتواند در کودکی ایجاد شود، ولی تظاهر غالب آن در میانسالی و در میان افراد چاق است.
فشار خون بالا: فشار خون بالا در طول زمان باعث آسیب به شریانهای تغذیهکننده قلب میشود. احتمال ابتلا به فشار خون بالا با افزایش سن بیشتر میشود؛ ولی در بیشتر افراد داشتن رژیم غذایی سرشار از نمک و داشتن اضافه وزن عامل اصلی آن است. فشار خون بالا میتواند ارثی نیز باشد.
بالا بودن سطح کلسترول یا تریگلیسرید خون: کلسترول از عمده موادی است که میتواند در عروق رسوب کرده و باعث باریک شدن آنها شود. کلسترول بد یا LDL بیشترین عامل باریکی عروق است. تریگلیسرید بالا نیز در اثر رژیم غدایی نامناسب ایجاد میشود. کلسترول خوب یا HDL باعث از بین رفتن کلسترول اضافی میشود و خطر ایجاد سکته قلبی را کاهش میدهد.
سابقه خانوادگی به حمله قلبی: اگر یکی از والدین یا سایر بستگان مبتلا به سکته قلبی بودهاند، احتمال سکته برای شما هم چند برابر دیگران است. ممکن است خانوادهتان از نظر ژنتیکی در شرایطی باشند که سطح کلسترول خونشان بالاست یا فشار خون بالا دارند که هر دوی این عوامل منجر به افزایش خطر سکته قلبی میشود.
نداشتن فعالیت جسمانی: فعالیت بدنی کم باعث تهنشین شدن کلسترول در عروق میشود. افرادی که به طور منظم تمرینهای ایروبیک انجام میدهند از سیستم قلبی ـ عروقی سالمتری برخوردارند و خطر سکته قلبی در آنها بسیار کمتر است. نرمش و ورزش همچنین در کاهش فشار خون نیز موثر است.
چاقی: از آنجا که افراد چاق دارای چربی بیشتری هستند و فشار خون بالاتری دارند و احتمال ابتلا به دیابت در آنها بالاتر است، شانس ابتلا به سکته قلبی نیز در آنها به مراتب بیشتر است.
استرس: داشتن استرس بیش از حد و عصبی بودن، فرد را مستعد حمله قلبی میکند.
مواد مخدر: استفاده از موادی مانند کوکائین و آمفتامین احتمال اسپاسم شریانهای کرونری را افزایش میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست