سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مراقب تهدیدات آنلاین کریسمس باشید
تهدیدات آنلاین به بخش جدایی ناپذیر از زندگی اینروزهای کاربران اینترنتی تبدیل شدهاند. اما تجربه و اتفاقاتی که در این زمینه رخ داده نشان میدهد که تهدیدات امنیتی در پایان هر سال یا ابتدای یک سال جدید، با افزایش روبهرو میشود. به وجود آمدن چنین شرایطی نیز کاملا منطقی به نظر میرسد؛ چرا که با فرا رسیدن تعطیلات سال نو، میزان خریدهای اینترنتی نیز افزایش پیدا میکند.
بسیاری از کاربران ترجیح میدهند هدایا یا محصولاتی را که به آن نیاز دارند، از طریق آنلاین خریداری کنند. بنابراین این زمان فرصت خوبی را به دست خرابکاران اینترنتی میدهد تا با انجام عملیات گوناگون و سوءاستفاده از ناآگاهی کاربران آنها را فریب داده و دست به سرقت اطلاعات شان بزنند.
به گزارش مرکز ماهر، (مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای) روشهای مورد استفاده مجرمان برای سرقت دادههای کاربران، از کمپینهای خیریه گرفته تا آگهیهای حراج متفاوت، خلاقانه و متنوع است. در ادامه به فریبهای برتر مورد استفاده در تعطیلات کریسمس اشاره خواهیم کرد. همچنین در این بین به راههایی هم اشاره خواهیم کرد که به کمک آنها میتوانید از شر تهدیدات امنیتی خلاص شوید.
● برنامههای موبایل
با توجه به گسترش دستگاههای موبایل یا همان تلفنهمراه، مجرمان سایبری به طراحی برنامههای به ظاهر معتبری روی آوردهاند که با خریدها، آداب و رسوم و جشنهای مربوط به تعطیلات در ارتباط است. این برنامهها که اغلب نیز رایگان هستند، پس از دانلود شدن روی گوشی هوشمند یا تبلت شما، ممکن است دادههای شما را سرقت و یا تغییراتی در آن ایجاد کنند. برنامههای مخرب ممکن است در مورد تماسهای شما جاسوسی کنند، دادههای بانکی شما را به سرقت ببرند و از طرف شما برای سرویسهای پولی اساماس ارسال کنند.
چگونه امنیت خود را حفظ کنید:
در مورد هر برنامه پیش از دانلود آن جستوجوی کافی انجام دهید و رتبه آن از نظر کاربران و نظرات آنها در مورد برنامه را مطالعه کنید.
● پیامکهای فریبکار
هنگامی که تصمیم میگیرید برنامهها یا فایلهایی را از وب دانلود کنید، FakeInstaller (نصبکننده قلابی) سعی میکند کاربران آندروید را طوری فریب دهد که تصور کنند این دانلود معتبر است. در عین حال ممکن است این برنامهها بدون اطلاع شما اساماسهایی را برای سرویسهای پولی ارسال کنند که با مشاهده قبض موبایل، تازه از آنها مطلع میشوید.
چگونه امنیت خود را حفظ کنید:
در مورد اعتبار و خرابکار نبودن فایلها و برنامههایی که دانلود میکنید اطمینان حاصل کنید. اپلیکیشنها را از مرجع اصلی آنها مانند فروشگاه اپل، گوگل یا ویندوز فون خریداری کنید.
● هدایا
خرید هدیه به مناسبت تعطیلات و عید، کاری مرسوم است. بنابراین توصیه میکنیم که مراقب خریدهای آنلاین خود باشید. لینکهای مخرب، وبسایتهای جعلی، فریبهای سرقت هویت و تبلیغات تلفنی همگی میتوانند، راهی برای دسترسی مجرمان سایبری به اطلاعات شخصی شما یا نصب بدافزار روی سیستم شما باشند. همچنین ممکن است شما قربانی خرید محصولی تقلبی شوید.
چگونه امنیت خود را حفظ کنید:
خرید از منابع رسمی و شناخته شده خطر را کاهش میدهد. همچنین در مورد محصولاتی که قیمت آنها بیش از حد مناسب به نظر میرسد، مشکوک باشید.
● مسافرتهای فصلی
آگهیها و ایمیلهای مرتبط با مسافرتها و تورها، یکی از مواردی هستند که پیش از تعطیلات زیاد به چشم میخورند و کاربران نیز به دنبال آنها میگردند. این دسته از آگهیها و ایمیلها میتوانند با پیشنهادهای وسوسه انگیز کاربر را ترغیب کنند که اطلاعات شخصی خود را در اختیار آنها قرار دهد. همچنین میتوانند کاربر را فریب داده و پول قابل توجهی از وی دریافت کنند. در حالی که ممکن است، اساسا مسافرتی در کار نباشد یا اینکه به هیچ عنوان کیفیت مناسبی نداشته باشد.
● چگونه امنیت خود را حفظ کنید:
اگر پیشنهاد مسافرت از طریق پست الکترونیک خود دریافت کردید که نسبت قیمت آن، زیادی خوب به نظر میرسد، حتما به آن شک کنید. حتما در مورد چنین آگهیهایی جستوجوی اینترنتی انجام دهید و پرس و جو کنید. به این ترتیب میتوانید در مورد هویت شرکت آگهی دهنده اطلاعات کسب کنید. همچنین اگر چنین شرکتی هم وجود داشته باشد در مورد کیفیت سرویسهای آن آگاه شوید.
به هرترتیب تا زمانی که از هویت شرکت مورد نظر مطمئن نشدهاید، اطلاعات خود را در اختیار آنها قرار ندهید و ترجیحا حتما حضوری به آن مراجعه کنید.
● کارتهای تبریک الکترونیکی
کارتهای تبریک الکترونیکی چندسالی است که با استقبال قابل توجهی از سوی کاربران اینترنتی روبهرو شدهاند، مخصوصا کاربرانی که از خانواده یا دوستانشان دور هستند. اما همین کارتهای تبریک الکترونیکی میتوانند به دردسر بزرگی برای شما یا گیرنده شما تبدیل شوند. در واقع کارتپستالها و انواع کارتهای تبریک الکترونیکی برای این طراحی شدهاند که شما به راحتی بتوانید به هرکسی و در هرجایی که میخواهید، کارت تبریک بفرستید و طبیعتا در مناسبتهای مختلف مورد توجه کاربران قرار میگیرند. در نتیجه برنامهها و نرمافزارهای مخرب نیز به سمت آنها رو میآورند. کارتهای الکترونیکی که در ظاهر معتبر به نظر میرسند، میتوانند پس از کلیک کردن، ویروس همراه خود را روی سیستم قربانی دانلود کنند. در نهایت نیز پس از نصب به سرقت اطلاعات بپردازند یا به دستگاه کاربران صدمات جبرانناپذیری وارد کنند
● چگونه امنیت خود را حفظ کنید:
در مورد کارتهایی که در نوشتن نام شما، نام شرکت شما یا عنوان کارت دچار غلط املائی شدهاند مشکوک باشید. درهرصورت بهتر است که درصورتی که یک کارت از یک منبع ناشناس برای شما ارسال شده به ماهیت آن شک کنید، به سادگی آن را حذف کنید.همچنین اگر تصمیم دارید یک کارت الکترونیکی برای فردی ارسال کنید، این کارت را از سایتهای معتبر مرتبط در این زمینه تهیه کنید.
● بازیهای آنلاین
یک مشکل معمول این است که بسیاری از برنامههای مخرب خود را بهعنوان بازیهای مشهور تلفنهای هوشمند و تبلتها جا میزنند. این روزها برنامههای مخرب تحت عنوان بازیهای مختلف در دستگاههای آندروید و iOS به شدت روبه افزایش هستند. بنابراین اگر عادت به بازیهای آنلاین دارید، یا اینکه فرزندان شما با گوشی شما بازی میکنند، مراقب منبع بازیها باشید. این تهدیدات میتوانند امنیت گوشی شما و تمامی حسابهای کاربری را که از طریق آن به آنها وارد میشوید، به خطر بیندازند.
● چگونه امنیت خود را حفظ کنید:
به فرزندان خود در مورد خطرات و انواع فریبهای موجود توضیح دهید و صرفا تحت نظر خود اجازه دانلود برنامهها را به آنها بدهید. پیش از دانلود هر برنامه بازی حتما امتیاز اعطا شده به آن از طرف کاربران و همچنین نظرات کاربران پیرامون آن را ببینید. علاوه بر اینها، حتما بازیها را از منابع شناخته شده تهیه کنید.
● خیریهها
پرداخت پول به خیریهها در این زمان از سال مرسوم است. به خاطر همین مجرمان سایبری روی این موضوع سرمایهگذاری میکنند و خیریهها و وبسایتهای تقلبی گوناگونی را راهاندازی و در نتیجه پولهای کاربران را به جیب خود میریزند.
ممکن است ایمیلها و کمپینهای تبلیغاتی حتی از لوگوی واقعی یک خیریه استفاده کنند و جزییاتی شامل آدرس، شعارهای زیبا و لینک پرداخت آنلاین به همراه داشته باشند، ولی شما نباید گول بخورید.
● چگونه امنیت خود را حفظ کنید:
در مورد خیریهای که مایل هستید به آن کمک کنید، تحقیقات لازم را انجام دهید و درصورتیکه حتی ذرهای به واقعی بودن آن شک دارید، به هیچ عنوان اطلاعات شخصی خود را در اختیار آنها قرار ندهید. به خاطر داشته باشید که این فریبها اغلب در هنگام وقوع حوادث ناگوار (مانند سیل و زلزله) ظاهر میشوند. اصولا بهتر است با خیریه مورد نظر خود شخصا تماس بگیرید و مستقیما پول را به آنها پرداخت کنید، تا اینکه به لینکها و ایمیلهایی از این دست اعتماد کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست