دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
۸ نوامبر ۲۰۰۵ ـ انتخابات فرعی نوامبر ۲۰۰۵ آمریکا و افق سیاسی تازه
دمکرات ها در انتخابات فرعی هشتم نوامبر ۲۰۰۵ چند منطقه آمریکا، از کالیفرنیا تا نیوجرزی برنده شدند. رسانه های آمریکا پیش بینی کرده بودند که اگر اوضاع بر همین منوال پیش برود و نظر مردم نسبت به کارایی دولت جورج دبلیو بوش تغییر نکند، در انتخابات پارلمانی نوامبر ۲۰۰۶ اکثریت هر دو مجلس کنگره به دست حزب دمکرات خواهد افتاد. نتایج انتخابات نوامبر ۲۰۰۶ نشان داد که این پیش بینی درست بود.
«هووارد دین» رئیس شورای عالی حزب دمکرات آمریکا گفته بود که پیروزی هشتم نوامبر ۲۰۰۵ مقدمه پیروزی دمکراتها در نوامبر سال بعد و نوامبر سال ۲۰۰۸ خواهد بود. وی افزوده بود که مردم آمریکا در این چند سال و عمدتا در سال ۲۰۰۵ متوجه شدند که ما دمکراتها چه می گوییم و آنان (حزب جمهوریخواه) چه می کنند و کدامیک از ما مفیدتر به حال آمریکا و آمریکاییان هستیم. دکتر «دین» که یک پزشک است همچنین گفته بود: انتخابات هشتم نوامبر ۲۰۰۵ ثابت کرد که آمریکاییان از سوء استفاده از قدرت، خود ـ رای بودن و فرهنگ فساد (اداری) متنفرند و می خواهند که دولتشان رو راست باشد و در راهی منطقی گام بردارد و دشمنان خارجی و ناراضیان داخلی خود را به حداقل برساند.
مفسران برخی از روزنامه ها در نوامبر ۲۰۰۵ در این زمینه نوشته بودند که تلفات و ادامه ناآرامی های عراق، تاخیر دولت در کمک رسانی به آسیب دیدگان توفان در شهرهای دلتای میسی سیپی، افزایش تورم، بالا بودن غیر منطقی بهای بنزین که ضمن سه ماه ۳۳ میلیارد دلار به جیب کمپانی های نفتی ریخته است و سختگیری های غیر ضروری به نام جلوگیری از تروریسم مردم را خسته کرده و از حزب جمهوریخواه دور ساخته است.
در همان زمان (نوامبر ۲۰۰۵) بعضی از کارشناسان انتخاباتی هم نظر داده بودند که در آستانه انتخابات هشتم نوامبر ۲۰۰۵ آمریکا و نیز در همان روز رای گیری انتشار اخباری که در زیر آمده است به حزب حاکم جمهوریخواه صدمه زده بود:
ـ آشوب های فرانسه که نتیجه تنگدستی و قلت کمکهای رفاهی دولت و تبعیضات نسبت به یک طبقه از مردم بوده است.
ـ پخش یک فیلم خبری از تلویزیون که در آن نظامیان آمریکایی گفته بودند: ما در حالی به زلزله زدگان پاکستانی کمک می کنیم که در وطن، خانواده های خودما که در نیوارلئان و دلتای میسی سی پی خانه های خود را از دست داده و آواره شده اند نیاز به کمک دارند.
ـ تیراندازی یک دانش آموز ۱۵ ساله در یک دبیرستان ۱۵۰۰ نفری شهر «جکسبورو» ایالت تنسی و قتل معاون و جرح رئیس و دفتردار دبیرستان. بیشتر مردم جمهوریخواهان را مانع محدود شدن حمل اسلحه می پندارند.
ـ افشاگری ها برضد کاخ سفید که دو مقام این کاخ متهم به لو دادن عمدی یک جاسوسه سیا با هدف انتقامگیری از شوهر او شده اند که این فرد اظهارات جورج بوش مبنی بر خرید اورانیوم از جانب صدام حسین از کشور نیژر را تکذیب کرده بود.
به اظهار کارشناسان، در انتخابات هشتم نوامبر ۲۰۰۵ مردم آمریکا حرف خود را با دادن آراء شان زدند و خواستند که پیامشان به گوش دولت به عنوان یک اخطار برسد. در کالیفرنیا درخواست اختیارات مالی فرماندار جمهوریخواه را رد کردند، در ویرجینیا که شهرت به محافظه کار بودن دارد برغم تبلیغ آخرین لحظه جورج بوش برای نامزد جمهوریخواه، رقیب دمکرات او تیموثی کین Timothy (Tim) Kaineرا انتخاب کردند. پنتاگون، بزرگترین پایگاه دریایی و هوایی و مرکز سپاه تفنگداران آمریکا در ویرجینیا قرار دارد و جمعیت نظامی و حقوق بگیران دولت فدرال در آنجا بیش از ایالتهای دیگر است. در پنسیلوانیا هر هشت عضو شورای آموزش و پروش که از حزب جمهوریخواه بودند کرسی های خود را از دست دادند. در نیوجرزی «جان کورزینJohn Corzine» نامزد دمکراتها با این که کمتر تبلیغ کرده بود برنده شد و .... همه اینها نشانه آن بود که افق سیاسی آمریکا درحال تغییر کردن بود. نتیجه انتخابات نوامبر ۲۰۰۶ و نوامبر ۲۰۰۸ نشان داد که این تغییر تحقق یافت.
در جریان انتخابات فرعی نوامبر ۲۰۰۵ پدیده های جالبی به چشم خورد از جمله کثرت مشارکت رای دهندگان و کوششهای داوطلبان (بدون دستمزد)، برای مثال: در ویرجینیا که شهر واشنگتن را در برگرفته است و درصد بیشتری از روسای جمهوری آمریکا از این ایالت بوده اند، ۴۸۰۰ داوطلب به ۸۰۰ هزار خانه مراجعه و برای نامزد دمکرات ها تبلیغ کرده بودند و هزاران داوطلب دیگر به ۶۰۰ هزار خانه در این زمینه تماس تلفنی گرفته بودند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست