چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تزریق بوتاکس
● بوتاکس چیست؟
استفاده از بوتاکس (یا همان بوتولینوم تاکسین)، در سال ۱۹۷۸ برای درمان گرفتگی های غیر طبیعی عضلات صورت، و پس از آن برای درمان لوچی چشم کودکان و پرش پلک (بلفارواسپاسم) آغاز شد. بوتاکس از سال ۱۹۹۲ برای مقاصد زیبایی بکار گرفته شد و امروزه یکی از بهترین و موثرترین درمانها در زمینه زیبایی پوست به حساب می آید. علاوه بر این، می توان از بوتاکس به عنوان یک درمان کمکی در همراهی با اعمالی مانند جراحی پلک (بلفاروپلاستی)، جراحی کشیدن پوست صورت (فیس لیفت)، و تزریق ژل یا چربی استفاده نمود.
● بوتاکس را در چه نقاطی از صورت می توان تزریق کرد؟
تزریق بوتاکس به منظور بهبود خطوط اخم بین دو ابرو، خطوط افقی پیشانی، خطوط پنجه کلاغی کنار چشم و خطوط ریز دور لب انجام میشود. این تزریق همچنین جهت بالا بردن و شکل دادن ابرو ها، بالا بردن گوشه های لب، بالا بردن نوک بینی، کم کردن عمق چاله چانه و متعادل کردن غیر قرینگی های صورت مورد استفاده قرار می گیرد.
● آیا بوتاکس فقط کاربرد زیبایی دارد؟
خیر. بوتاکس در درمان تعداد زیادی از بیماریها نظیر برخی اختلالات تارهای صوتی، انواعی از اختلالات بلع، تعریق بیش از حد کف دست و پا، بعضی بیماریهای پوستی، سردردهای میگرنی و تنشی، اسپاسم عضلات گردن، بلفاراسپاسم، شقاق مقعد و ... نیز کاربرد دارد.
● برای کدام چروک ها بوتاکس، و برای کدام چروکها ژل؟
اگر چین و چروک صورت را به سه دسته ظریف، متوسط و عمیق رده بندی کنیم، باید گفت که تزریق بوتاکس در مورد چین های ظریفی که داینامیک هستند (ارتباط مستقیم با حرکات عضلات صورت دارند، به عنوان مثال چین های افقی پیشانی، خط اخم بین دو ابرو، چین های کنار چشم، چروکهای روی کناره های بینی و نیز چین های ظریف روی لب فوقانی) کاربرد دارد.
تزریق ژل جهت درمان چین و چروکهای عمیق و متوسط، و همچنین برای اصلاح چین های استاتیک (چین هایی که ارتباطی به حرکات عضلات صورت ندارد مثل خط خنده) مناسب است. لازم به ذکر است که برای چین های عمیق و برای برخی گودی های صورت می توان از تزریق چربی نیز استفاده نمود.
● آیا تمامی خطهای اخم با بوتاکس از بین می روند؟
خیر. در بعضی از افراد چین ها عمیق شده اند و در برخی دیگر چینهای داینامیک به مرور زمان به حالت استاتیک درآمده اند. در چنین مواردی علاوه بر بوتاکس نیاز به استفاده از روش های درمانی دیگر نظیر تزریق ژل وجود دارد.
● چه عواملی باعث تشدید چین و چروک صورت می شود؟
از جمله عواملی که منجر به تشدید چین و چروک صورت می شود میتوان به نور آفتاب و سیگار اشاره کرد. جهت پیشگیری از افزایش تعداد و عمق چین و چروکهای صورت، استفاده از کرم های ضد آفتاب (بخصوص بین ساعات ۹صبح تا ۴ بعد از ظهر)، مصرف مرتب میوه و سبزیجات، ترک سیگار، و استفاده ازعینک آفتابی در روز جهت جلو گیری از جمع کردن چشم ها را توصیه مینماییم.
● در چه افرادی استفاده از بوتاکس ممنوع است؟
۱. خانم های حامله یا شیرده
۲. بیماران مبتلا به هر گونه اختلال عصبی یا عضلانی
۳. بیمارانی که درحال مصرف آنتی بیوتیکهای آمینوگلیکوزیدی (نظیر جنتامایسین) می باشند
۴. بیماران با سابقه حساسیت به بوتاکس، آلبومین، پنی سیلین و ...
۵. مبتلایان به اختلالات ایمنی
۶. مبتلایان به دیابت کنترل نشده
۷. وجود عفونت فعال در پوست محل تزریق
● نحوه تزریق چگونه است؟
تزریق بوتاکس در شرایط استریل، بطور سرپایی و در مطب انجام میشود. قبل از انجام تزریق، صورت شما با استفاده از پمادهای بیحس کننده بیحس میگردد. سپس بوتاکس با استفاده از سرنگی بسیار ریز در نواحی مورد نظر تزریق می شود. از آنجا که صورت شما بیحس شده و اندازه سوزن بسیار باریک است شما درد چندانی احساس نخواهید کرد. اثرات بوتاکس حدود سه روز پس از تزریق آغاز شده، تقریبا دو هفته پس از تزریق به حداکثر میرسد و تا حدود سه ماه باقی می ماند. تزریق بوتاکس نیازی به بستری، بخیه و چسب ندارد.
به منظور برقرار و مداوم ماندن اثرات بوتاکس، تکرار تزریق آن هر سه ماه یکبار تا یک سال، و سپس بصورت سالیانه توصیه میشود.
● چه مراقبتهایی پس از تزریق بوتاکس لازم است؟
۱. بیمار باید تا ۴ ساعت از دراز کشیدن و خوابیدن اجتناب نماید
۲. بیمار باید تا ۴ ساعت بطور متناوب اخم کند و ابروهای خود را بالا ببرد
۳. موارد زیر تا ۲۴ ساعت ممنوع است: خوابیدن به پهلو یا شکم، ماساژ یا هرگونه فشار بر صورت، آرایش صورت، بخور داغ، حمام داغ، استخر، سونا و جکوزی
● آیا بوتاکس عوارضی هم دارد؟
علایم خفیف سردرد و سرما خوردگی، افتادگی پلک، و عدم تقارن صورت عوارض گاه بگاه ولی زودگذر این تزریق است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست