شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
یک عمر سلامتی با ۳۰ دقیقه تحرک
انجام فعالیتهای جسمانی روزانه یکی از نیازهای ضروری افراد مانند خوردن، آشامیدن و استراحت کردن به منظور حفظ سلامتی است ولی کمتر مورد توجه قرار میگیرد. بهبود عملکرد متابولیسم بدن و سیستم گوارش، تنفس، تنظیم ضربان قلب، تأمین انرژی روزانه و افزایش شادابی و نشاط از جمله تأثیرات مثبت انجام فعالیتهای جسمانی است که تمام گروههای سنی نیازمند آن هستند.
پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا، باغبانی و انجام کارهای منزل فعالیتهای فیزیکی مهمی به شمار میروند که نقش بسزایی را در سلامت افراد ایفا میکنند.
سن، جنس، فرهنگ، درآمد اقتصادی و میزان تحصیلات از جمله فاکتورهای اصلیدر توجه به انجام فعالیتهای جسمانی و قراردادن آن در برنامههای روزانه است. تحقیقات نشان میدهد افراد کم درآمد بهعلت زندگی در مکانهای پر ازدحام و دسترسی نداشتن به فضای مناسب برای انجام فعالیتهای ورزشی، سپری کردن ساعات شبانه روز در محل کار یا ترافیک شهری کمتر امکان فعالیتهای ورزشی برایشان وجود دارد.
مطابق با پژوهشهای انجام شده، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت نوع دوم، سرطان روده، شکستگی لگن ناشی از پوکی استخوان در افراد سالمند، درصورتی که انجام فعالیتهای ورزشی در زندگی افراد محدود باشد، ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا میکند. از طرف دیگر، با انجام تمرینات ورزشی روزانه، ابتلا به چاقی قابل پیشگیری بوده و میزان استرس، اضطراب و احساس تنهایی یا افسردگی کاهش پیدا خواهد کرد.
افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس و پرهیز از استعمال دخانیات از جمله اثرات مثبت ورزش در میان جوانان و نوجوانان است.
برخلاف تبلیغات متعددی که در خصوص انجام فعالیتهای ورزشی و تأثیرات مثبت آن انجام میشود، تنها، درصد کمی از افراد به انجام تمرینات ورزشی علاقهمند هستند. مطابق با آمار، بیش از ۷۰ درصد افراد جامعه، در زندگی روزانه خود غیر فعال هستند و درصد زیادی از ۳۰ درصد باقیمانده را ورزشکاران و کودکان تشکیل میدهند که با توجه به پیامدهای جامعه صنعتی امروز، بازیهای کامپیوتری، تماشای تلویزیون، میزان فعالیت کودکان و نوجوانان کاهش پیدا کرده است. همچنین پژوهشها نشان میدهد فعالیت نوجوانان پسر بیشتر از دختران بوده و با افزایش سن میزان فعالیت در هر دو جنس کم میشود.
بیتحرکی که پیامد دنیای مدرن امروز نیز نامیده میشود، عامل اصلی بیش از ۱۰ درصد مرگ و میرها به شمار آمده و تبعات اقتصادی فراوانی در جامعه در بر خواهد داشت.
مطالعات نشان میدهد در کشورهای صنعتی بی تحرکی و فعالیت کم افراد جامعه، بهطور متوسط برای هر شهروند سالانه ۱۵۰ تا ۳۰۰ یورو هزینه در بر خواهد داشت. این در حالی است که با افزایش فعالیتهای جسمانی در روز به اقتصاد جامعه کمک خواهد شد و سلامت افراد تضمین میشود.
سازمان جهانی بهداشت انجام حرکات ورزشی را در روز برای ۳۰ دقیقه در افراد میانسال ضروری میداند. استفاده از پله به جای آسانسور، شستن ظرفها با دست به جای استفاده از ماشین ظرفشویی، جارو کردن، پارک کردن خودرو در مکانی دورتر از محل کار و... روشهایی ساده برای افزایش تحرک در طول روز است. میزان زمان فعالیت و تحرک کودکان باید، حداقل ۶۰ دقیقه در روز باشد.
در حال حاضر، سازمان جهانی بهداشت خبر از افزایش شمار مبتلایان به چاقی و بیماریهای مرتبط با آن نیز مشکلات قلبی، عروقی، سرطان، پوکی استخوان، دیابت و... میدهد. تدوین برنامههای طولانی مدت و فراهم کردن امکانات و تبلیغات متعدد از اقدامات این سازمان، به منظور افزایش میزان تحرک و فعالیت جسمی افراد مختلف جامعه است.
به عقیده کارشناسان، اهمیت ورزش و تحرک باید، مانند تغذیه، بهداشت و مسائل آموزشی در میان افراد جامعه فرهنگسازی شده و به صورت برنامهای منظم درآید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست