یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

راهی برای افزایش ارتباطات اجتماعی


راهی برای افزایش ارتباطات اجتماعی

برای رشد و تکامل جسمی، ذهنی، اجتماعی و روانی یکی از بهترین آموزش ها تربیت بدنی است.
الگوهای حرکتی هفتگانه که برای بقای انسان اولیه ضروری و حیاتی بوده، تشکیل دهنده اساس ساختمان …

برای رشد و تکامل جسمی، ذهنی، اجتماعی و روانی یکی از بهترین آموزش ها تربیت بدنی است.

الگوهای حرکتی هفتگانه که برای بقای انسان اولیه ضروری و حیاتی بوده، تشکیل دهنده اساس ساختمان حرکت مهارتی است. این فعالیت های اساسی عبارتنداز: دویدن، پریدن، بالارفتن، حمل کردن، بلندکردن، آویزان شدن و پرتاب کردن. شرکت فعال افراد بخصوص نوجوانان در آموزش تربیت بدنی و حضور در فعالیت های حرکتی نه تنها موجب رشد همه جانبه فرد می شود بلکه درکاهش میزان رفتارهای تخریبی افراد که از حرکت بی اصول نشأت می گیرد نیز موثر است.

حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در حد متوسط مثل پیاده روی سریع، موجب بهبود جسمی، روحی و اجتماعی افراد جامعه می شود؛ اگر چه با افزایش سطح فعالیت، فواید آن نیز افزایش می یابد.

تحقیقات درمرکز روان شناختی نورنبرگ آلمان نشان می دهد که درحال حاضر میزان ورزش از هیچ نظر پاسخگوی نیازهای مهارتی و جسمی نوجوانان نیست و حتی با یک بررسی ساده می توان زیان های ناشی از این کمبود را درمیان نوجوانان مشاهده کرد.

دراین دوران الگوی بی تحرکی بخصوص در دختران بیش از پیش تثبیت می شود ضمن آن که جوانان هم به طور طبیعی اجرای ماهرانه مهارت پایه را از خود به نمایش نمی گذارند. بنابراین با توجه به اهمیت تناسب و جلوگیری از تغییر ظاهری اندام که موجبات درهم ریختگی ظرافت و زیبایی ظاهری می شوند، ضروری است که فعالیت های بدنی مناسب در دوران رشدو پس از آن صورت گیرد.

براساس پژوهش های مرکز روان شناختی نورنبرگ فعالیت بدنی منظم در طول روز نتایج مثبت بسیاری دارد. از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد:

-کاهش خطر مرگ و میر قبل از بلوغ

- کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی یا سکته مغزی که عامل ۳۰ درصد از مرگ ها در جامعه فعلی است.

- کاهش خطر ایجاد سرطان روده و ابتلا به دیابت نوع ۲ تا ۵۰ درصد.

- کمک به پیشگیری یا کاهش استئوپروزی (پوکی استخوان) و کاهش خطر شکستگی استخوان تا ۵۰ درصد

- کاهش خطر ایجاد دردهای ناحیه کمر، ترفیع سلامت روحی و روانی و کاهش اضطراب، استرس و احساس افسردگی و تنهایی

- جلوگیری از عادات خطرناک مثل مصرف سیگار و سوءاستفاده از موادمخدر و رژیم غذایی بد و خشونت مخصوصا در کودکان و نوجوانان

- تنظیم وزن بدن و کاهش خطر چاقی تا ۵۰ درصد نسبت به افراد بی تحرک

جالب اینکه شیوه زندگی فعال موجب می شود افراد مسن دوستان جدیدی پیدا کنند و در فعالیت های اجتماعی حضور و با سایرین در تمام سنین، مراوده داشته باشند. این همه به بهبود انعطاف پذیری، تعادل و قوام عضلانی منجر می شود و خطر سقوط به علت کاهش قدرت عضلات را در سنین بالاتر از بین می برد.

پژوهش های انجام شده نشان می دهد که شیوع بیماری های مغزی در افرادی که از نظر بدنی فعال هستند، کمتر است.

ورزش می تواند به درمان برخی از اختلالات فکری مثل افسردگی کمک زیادی بکند به طوری که جلسات ورزشی برنامه ریزی شده مطابق با سطح تناسب بدنی هر فرد با پیاده روی حداقل ۳۰ دقیقه سریع در روز یا ۱۰ دقیقه پیاده روی سریع ۳ بار در روز یا ۲۰ دقیقه در ابتدای صبح و ۱۰ دقیقه در طول روز، می تواند در رفع اختلالات روحی و روانی موثر باشد.

حتی اگر مشغله شما زیاد باشد باز هم می توانید از این برنامه ساده پیروی کنید و فرصت یافتن دوستان جدید و اتصال با جامعه و کاهش احساس تنهایی و محرومیت اجتماعی را در خود افزایش دهید. تحرک و فعالیت منظم در سنین بالا به کاهش درد و بسیاری از بیماری ها از جمله آرتریت، استئوپروز و فشارخون بالا منجر می شود.