چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سیاه چاله های زندگی
در علم نجوم وستاره شناسی با پدیده شگفت انگیزی بنام حفره های سیاه یا سیاه چاله روبه رو هستیم. سیاه چاله در واقع یک جسم متناقض کیهانی ؛ یک ستاره تاریک وکاملا نامرئی می باشد که در اثر جاذبه بینهایت هر چیزی در آن وارد شود دیگر خارج نخواهد شد حتی نور! سیاه چاله یک زندان برای نور است و مکانی است که دیگر امکان فرار ازآن وجود ندارد و یک میدان گرانشی ژرف ؛ هولناک و بیرحم که همه چیز حتی نور را هم می مکد.
هدف ازآوردن این مقدمه و معرفی این جرم آسمانی و فضائی ؛ نوعی معادل سازی و تعمیم دادن آن به فضای زندگی روزمره افرادی ست که در تلاشی بی فرجام و شبانه روزی برای رسیدن به خواسته ها و موفقیت ها می باشند غافل از اینکه در مسیر و فضای زندگی انها حفره های سیاه و در واقع همان سیاه چاله های مکنده و هولناکی وجود دارند که به شکل نامرئی و بدون اینکه تشخیص داده شوند و یا دیده شوند در هر لحظه و بلکه حتی ماهها و سالهای طولانی تمامی نیروها ؛ پتانسیلها ؛قابلیت ها ؛ استعدادها و نیروهای پویای موجود در فضای زندگی افراد یک اجتماع را به ورطه نابودی کشانده است.
اهمیت و ضرورت شناسائی و کشف این حفره ها و چاله های سیاه فکری و ذهنی موجود در زندگی افراد تا حدی است که بدون آن تمامی زحمات وتلاشهای طاقت فرسا؛ برای رسیدن به اهداف و خواسته های فردی ؛ هدر رفته و در صورت گسترش و افزایش این منابع هدر دهنده ؛ زمینه شکست افراد و به تبع آن از هم گسیختگی ؛ بی ثباتی وتزلزل در روابط خانواده و در سطح کلان تر جامعه را فراهم نموده ایم. بنابراین بایستی برای افزایش بهره وری و راندمان کار و در نتیجه افزایش و تسریع بخشیدن به فرایند موفقیت ؛ حفره های سیاهی که موجب خروج انرژی های مثبت در زندگی میشود را شناسائی و انها را تبدیل به موقعیت ها و فرصت مثبت وسازنده کرد. متاسفانه در جامعه ما بسیاری از افراد که دارای دانش ؛ تجربه؛ هوش ودرایت لازم برای حل مسائل ومشکلات پیش رو میباشند ؛ به جای تجهیز کردن و تمرکز نیروهای روحی ؛ روانی و جسمی خود بر این قابلیت ها و توانایی ها ؛ زمانهای مفید وسازنده خود را صرف حاشیه ها ؛ جزییات و مسائل فرعی و بی اهمیت زندگی و حداقل های رفتاری و اخلاقی میکنند که کمترین تاثیر و سازندگی را در تحول خلاقانه آنها دارند. چه بسا افراد زیادی اعتراف و اذعان کرده اند که با وجود داشتن فن و مهارت های لازم ؛ تلاش وپیگیری های فراوان و صرف زمان های بسیار هنوز هم در حال در جا زدن بدون ذره پیشرفت وترقی می باشند.
جالب اینکه سیاه چاله های آسمانی با مرگ ستاره های غول پیکر به وجود می آیند و جالب تر اینکه بدانید در فضای زندگی نیز مجموعه عوامل مختلفی از جمله نبود سیستم آموزشی خلاق و کارآمد ؛ بی سوادی ؛ عادات و سنت های غلط ؛ ایستا ؛ کهنه وقالبی و نبود اهرم های تایید کننده و تشویق کننده حاکم بر فضای ذهنی و فکری بسیاری از خانواده ها و ساختارهای تعلیم وتربیت از ابتدایی ترین تا سطوح بالای دانشگاهی ؛ ضمن از بین بردن و سرکوب کردن استعدادها و خلاقیت های افراد که همانا ستاره های روشن و درخشان انها در رسیدن به موفقیت ها میباشند ؛ این عوامل آرام آرام نه تنها زمینه ساز و بستر ساز مرگ بسیاری از این ستاره های در خشان و با استعداد خواهد گردید بلکه باعث متولد شدن و به وجود آمدن سیاه چاله های زیادی در زندگی افراد یک جامعه خواهند گردید.
خوشبختانه و برخلاف اجرام آسمانی ؛ سیاه چاله هاو حفره های زمینی ؛ بعنوان منابع هدر دهنده زمان ؛ استعدادها و خلاقیتهای فردی ؛ با اصلاح سازوکارها و ساختارهای اموزشی ایستا و کهنه به خلاق و پویا ؛ ارتقاء سطح مهارت ها ؛ تجربیات مفید وسازنده در کنار رشد و تعالی خرد و فرهنگی عمومی و افزایش اهرمهای تایید کننده و تشویق کننده افراد خلاق و توانمند و افزایش حس اعتماد به نفس و خود باوری افراد ؛ قابل ترمیم و پر کردن می باشند.
بطور کلی میتوان حفره های سیاه و هدر دهنده انرژی های مثبت فکری ؛ ذهنی وجسمی را به دودستۀ ذیل تقسیم کرد:
۱- منابع خارجی یا بیرونی :
این دسته به منابع و نیروهای اطلاق می گردد که در فضای خارج وبیرون واقع در روابط بین افراد یک گروه ؛ خانواده و جامعه دیده میشود تا شخصیت درونی و فضای فکری ؛ ذهنی ورفتاری افراد . از جمله این منابع میتوان به وجود افراد منفی نگر و محدود نگر اشاره کرد که به تعداد زیاد در نقاط ومکانهای مختلف از خانواده و دربین والدین ؛ دوستان ؛ فک وفامیل های دور ونزدیک گرفته تا مسئولین ؛ مدیران وهمکاران درفضای اداری و سازمانی که با محدودنگری و منفی بافی ؛ شایعه پراکنی و اغراق در بیان مشکلات وزشتیها و ناهنجاریهای موجود ؛ آگاهانه یا ناآگاهانه ضمن ترویج و انتشار امواج وانرژی های منفی ؛ یاس و نا امیدی در فضای جامعه ؛ و ناامن جلوه دادن فضای کسب وکار ؛ زمینه را برای سرکوب کردن استعدادها ؛ قابلیتها و خلاقیتهای فردی و جمعی افراد فراهم میسازند. این افراد که ممکن است در بین خانواده و دوستان و همکاران نزدیک نیز باشند همچنین باعث هدر دادن وقت وزمان ؛ سرمایه و انرژی های جسمی و روحی روانی ؛ انحراف در مسیر و تغییر در اولویت های زندگی افراد شوند. می توان به زندگی صدها مورد از افرادی که با وجود تواناییها و استعدادهای بالقوه و شایسته ؛ صرفا به خاطر توجه به صحبت ها و نگرش های محدود ؛ ناقص ومنفی افراد ظاهربین و ضعیف ؛ ساعتها و روزها ؛ هفته ها و ماهها و بلکه حتی سالیان سال از زندگی را بیراهه رفتند ودر سراشیبی سقوط قرار گرفتند و مفت ومسلم زندگی را باخته اند. این افراد که هویت ؛شخصیت و زندگی خود را به خاطر راضی نگه داشتن و قانع نمودن مردم تباه کردند درتمامی این سالها هیچ وقت از خود نپرسیدند که: (( این مردمی که شخصیت ؛ هویت و زندگی من و تغییر دادند و تباه ونابود کردند ؛ بیشتر آنها از لحاظ مرتبت وجایگاه اخلاقی ؛ فکری وعلمی در سطح پایین تری قرار دارند پس چرا درتمام این سالها فقط وفقط به خاطر آنها و برای راضی نگاه داشتن انها این گونه رفتار کردم ؛ لباس پوشیدم ؛ غذا خوردم و رفتار کردم و این گونه زندگی کردم !))
متاسفانه بیشتر افراد به جای اتکاء و تمرکز بر نیروهای شخصی و استعدادهای ناب فردی ؛ ساخته وپرداخته و محصول مشترک نیروهای خارجی ؛ هویت های کاذب و شخصیت های خیالی خلق شده توسط رسانه های تبلیغاتی میباشند.
بنابراین لازم وضروری است که افراد منفی باف و محدودنگر را بعنوان یکی از سیاه چاله های جامعه خلاق ؛ شنا سائی وآنها را از دایره روابط بین فردی دوستان و همکاران حذف و یا کمرنگ نمود.
۲- منابع داخلی و درونی:
این منابع نیز بیشتر به ویژگیها و خصلت های رفتاری ؛ فکری و شخصیتی ؛ دیدگاه و بینش افراد مربوط میشود اطلاق میشود که از جمله میتوان به ویژگیها و خصوصیات منفی و ناپسند بسیاری مثل :عقده ها وخلاء های عاطفی ؛ محدود نگری ؛ جهل ونادانی ؛ ترس ؛ بی ارادگی و نداشتن اعتماد به نفس ؛حقارت وخود کم بینی ؛ غرور وتکبر؛ بخل و کینه توزی ؛ نفرت و حسادت ورزیدن ؛ دروغ وغیبت کردن ؛ تملق و چاپلوسی ؛ توهین و تمسخر کردن و..... اشاره کرد که اگر بعنوان سیاه چاله های مهلک و خطرناک مورد شناسائی قرار نگیرند و در صدد ترمیم و جایگزین کردن آنها با صفات نیکو و پسندیده مثل :دانش واراده ؛ شجاعت وشهامت ؛ نیکی کردن و خیر خواهی ؛ ایثار وفداکاری ؛ صداقت و راستگویی ؛ قناعت و... نباشیم ضمن هدر دادن و تباه نمودن منابع ؛ انرژی ها و خلاقیت ها ؛ استعدادها و تواناییها ؛ و از دست دادن زمان وفرصت های سازنده ؛ زمینه بروزناهنجاری ها ؛ شکست و آسیبهای جدی درابعاد مختلف فرهنگی ؛ اجتماعی و اخلاقی در جامعه را فراهم نموده ایم .. افرادی را می شناسیم که به خاطر طمع به مال ؛ زندگی و ناموس دیگران و یا کینه توزی وحسادت به وضعیت و پیشرفت دیگران با دزدی و قتل و غارت و تجاوز به حریم شخصی و خصوصی دیگران هم خود و هم خانواده خود را تباه و نابود و هم ضربات جبران ناپذیری را بر پیکر جامعه وارد نموده اند.
پس برای نیل به موفقیت و رسیدن به خواسته های فردی وجمعی و ساختن جامعۀ پویا و خلاق با افرادی متکی بر استعدادها و قابلیت های فردی ؛ بایستی ضمن شناسائی حفره ها وسیاه چاله های هدر دهنده و نابود کننده نیروی نشاط وبالندگی ؛ در صدد ترمیم کردن وپرکردن انها با تعلیم و تربیت صحیح ؛ آموزش درست وخلاقانه و ارتقاء سطح شعور فردی و فرهنگی جامعه در سطوح مختلف نیز باشیم.
فخرالدین دوست محمد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست