چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

عادات غذایی مناسب برای کودکان


عادات غذایی مناسب برای کودکان

یکی از مهم ترین گام هایی که شما والدین می توانید برای سلامتی کودکان خود بردارید نظارت بر عادات غذایی آنهاست. برای شروع باید کاری کنید فرزندتان به غذای سالم روی آورد. یادتان …

یکی از مهم ترین گام هایی که شما والدین می توانید برای سلامتی کودکان خود بردارید نظارت بر عادات غذایی آنهاست. برای شروع باید کاری کنید فرزندتان به غذای سالم روی آورد. یادتان باشد کودکان در تغذیه از والدین خود الگو می گیرند.

برای ترغیب کودکان به مصرف غذاهای سالم به توصیه های زیر توجه کنید:

- از نظر غذایی برای کودک خود محدودیتی قائل نشوید. اعمال محدودیت احتمال ابتلای او را به بی نظمی هایی مثل بی اشتهایی و یا گرسنگی مفرط افزایش می دهد و در ضمن بر روی رشد وی تأثیر منفی می گذارد.

- غذاهای سالم را در دسترس فرزندانتان قرار دهید. کودکان غذاهایی را می خورند که در دسترس آنها قرار دارد. میوه ها را بر روی پیشخوان بگذارید و آنها را در یخچال پنهان نکنید!

- هر روز به عنوان تنقلات یک سیب بخورید. یادتان باشد تأثیر اعمال شما به مراتب بیشتر از حرفهایتان است.

- در ضمن فرزند شما تنها می تواند غذاهایی را انتخاب کند که در خانه موجود است.

- به غذاها برچسب «خوب» یا «بد» نزنید. به جای این کار غذاها را با مسائلی مانند ورزش یا ظاهر کودک مرتبط کنید.

- به کودکتان بگویید در صورت استفاده از لبنیات و پروتئینی در ورزش موفق تر خواهد بود و میوه ها و سبزیجات برای پوست و موی او مفید است.

- انتخاب های درست کودکتان را مورد تمجید قرار دهید و زمانی که غذای سالم انتخاب می کند به او تبریک بگوئید.

- فرزندتان را به خاطر انتخاب های نادرست مورد ملامت قرار ندهید و این مسئله را نادیده بگیرید ولی اگر بر استفاده از غذای چرب و سرخ کرده اصرار دارد وی را راهنمایی کنید. بهتر است سیب زمینی ها را با روغن کم سرخ کنید و یا اگر کودک شما شیرینی می خواهد به او مقداری سس شکلات بدهید که چند توت فرنگی تازه در آن قرار دارد. آیا وقت این کار را ندارید؟ در این صورت همیشه مقداری میوه خشک شده در خانه داشته باشید.

- هرگز از غذا به عنوان جایزه استفاده نکنید. این کار باعث بروز مشکلات وزن کودکان در آینده می شود. در عوض، رفتن به پارک یا بازی قایم باشک به عنوان جایزه برای فرزندتان درنظر بگیرید.

- شب ها در کنار تمام اعضای خانواده بر سر سفره بنشینید. این کار ضرورت است. تحقیقات نشان می دهد کودکانی که با والدین خود بر سر سفره می نشینند تغذیه بهتری دارند و کمتر احتمال دارد که در نوجوانی دچار مشکلات جدی شوند.

- با هفته ای یک شب آغاز کنید. سپس این مقدار را به سه یا چهار شب در هفته برسانید و این کار را به یک عادت تبدیل کنید.

- بشقاب ها را در آشپزخانه پر کنید و خوراکی های سالم را در بشقاب همه قرار دهید.

- با این کار کودکان یاد می گیرند که چه اندازه غذا بخورند و زحمت شما هم کمتر می شود.

- بر روی تغذیه کودک خود نظارت داشته باشید. از او بخواهید از هر غذا چند لقمه بخورد و به انتخاب وی نمره بدهید.

- وقتی در غذای سالم- به ویژه سبزیجات- نمره بالایی گرفت از آنها بیشتر استفاده کنید. غذاهایی را که کودکتان چندان علاقه ای به آنها ندارد کمتر درست کنید. با این کار او تشویق می شود. در ضمن یادتان باشد پختن شام کاری خانوادگی است!

- قبل از اینکه کودکان را تحت رژیم غذایی قرار دهید حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید. هرگز خودتان در مورد چاقی یا لاغری فرزندتان قضاوت نکنید!