چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کاهش وزن می تواند شما را مسموم کند
اضافه وزن معضلی است که بسیاری به آن گرفتارند ومنجر به بیماری های قلبی ودیابت در افراد می شود. تازه ترین بررسی انجام شده در مورد کاهش وزن نشان داده است که این فرآیند می تواند باعث شود تا سموم خطرناکی در بدن آزاد شوند.
با رعایت یک سری نکات می توان از شر این سموم و عوارض ناشی از آن همانند سردرد، خستگی و ... خود را حفظ کرد.
اما چگونه بدن انسان قادر است تا سموم مواد آلوده کننده ( مانند حشره کش ها ) را در بافت چربی خود ذخیره نماید. هنگامی که لاغر می شویم این مواد ذخیره شده در چربی ها در بدن رها می شوند و می توانند باعث بیماری شوند؛ البته راه هایی وجود دارد که در هنگام کاهش وزن به جای آنکه این سموم مجددا در جریان خون گردش نمایند از شرشان خلاص شویم.
در سپتامبر ۲۰۱۰مجله بین المللی چاقی ( International Journal of Obesity ) بررسی انجام شده در دو دانشگاه کره را منتشر کرد که نشان داد مقدار مواد آلوده کننده آلی مقاوم ( POPs) در فرایند کاهش وزن در بدن بالا می رود. این مواد ناشی از تجزیه سموم حشره کش و حلال ها است و باعث افزایش احتمال وقوع سرطان می شود ، محققان در ۱۰۹۹ فرد که کاهش وزن داشته اند تغییرات مقدار خونی POP را مشاده نموده و دریافتند که هر قدر وزن بیشتری در مدت زمان معینی از دست دهیم مقدار POP ها بالاتر می رود.
ناگفته نماند که این سموم مجددا رها شده و می تواند باعث شود تا فرد دچار سردرد و حالت تهوع شود.این پدیده در افراد میانسال یا بزرگ تر به دلیل تجمع بیشتر این مواد ، در طول سالیان از شیوع بالاتری برخوردار است . آگاهی از این مطلب نباید باعث شود تا از فکر کاهش وزن منصرف شویم ، بلکه باید بدانیم راه هایی برای مقابله با این مشکل وجود دارد . مهم ترین نکته این است که از رژیم های غذایی که قول کاهش وزن زیاد در مدت زمان کوتاه را می دهند به شدت پرهیز شود ؛ زیرا این نوع رژیم باعث رها شدن سریع سموم در جریان خون می شوند. محققان پیشنهاد می کنند که از رژیم های غذایی متعادل که به تدریج وزن را کم می کنند، استفاده شود.این نوع رژیم اجازه می دهد تا بدن به تدریج بتواند خود را با تاثیر سوخت و ساز منطبق کرده و نیز به طور موثری این سموم تجمع یافته را دفع کند.
با رعایت یک سری نکات می توان از شر این سموم و عوارض ناشی از آن همانند سردرد ، خستگی و ... خود را حفظ کرد.
کاهش ورود سموم به بدن
از مصرف موادی مانند قند تصفیه شده ( موجود در غذاهای فرآوری و انواع سس سالاد ) ، چربی ها ، شیر و گوشت های پرورشی و حتی ماهی آزاد پرورشی خودداری کنید.
حفاظت از کبد
کبد وظیفه دفع سموم در بدن را برعهده دارد، بنابراین بیش از سایر اعضا در معرض آنها بوده و بیش از بقیه نیز نیاز به پاکسازی دارد. طب گیاهی حاوی اطلاعات فراوانی در این زمینه است که می توان از آن بهره جست . علاوه بر آنها ویتامین " C" از مکمل های غذایی مناسب برای این مهم است .
مصرف فراوان فیبر ( الیاف )
فیبرها باعث تشدید فرآیند دفع سموم از طریق مدفوع می شوند.منابع غنی فیبر عبارتند از برنج قهوه ای ، کلم ، کلم بروکلی و ...
کلروفیل مصرف کنید
مواد غذایی حاوی کلروفیل از منابع غنی آنتی اکسیدان هستند.
سموم را از بدن بیرون بریزید
مصرف ۳ فنجان چای سبز برای این منظور توصیه می شود. چای سبز تولید آنزیم های خنثی کننده سموم را تا حدود ۸۰ درصد بالاتر می برد.
حمام سونا
حمام سونا باعث عرق کردن و دفع سموم می شود. باید بدانید که قبل از سونا باید به وسیله لیف مناسب لایه های مرده پوست را پاک کرد تا منافذ پوست برای خروج سموم باز شوند.۲۰ یا ۳۰ دقیقه ماندن در سونا باعث خروج سموم از طریق عرق می شود.
با رژیم غذایی متعادل به همراه برنامه مناسب سم زدایی در عرض چنددقیقه ، علاوه بر اینکه وزنتان کم می شود، در عین حال از انرژی و توان خود لذت می برید و دچار عوارض گوارشی و سایر مشکلات نمی شوید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست