شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

ایرانی ها چرا مفید کار نمیکنند ساعت کاری مفید در دیگر کشورها چگونه است


ایرانی ها چرا مفید کار نمیکنند ساعت کاری مفید در دیگر کشورها چگونه است

در ایران ساعت کاری در هفته 44 ساعت تعیین شده است هر چند در ادارات دولتی اینگونه نیست و ساعت کاری بسیار کمتر است البته با توجه به آمارهای رسمی ایرانی ها بسیار بیشتر از این حرف ها کار می کنند چکیده نتایج آماری نیروی کار در بهار 1395 حاکی از آن است که 39 5 درصد از نیروی کار کشور, 49 ساعت و بیشتر از ساعات معمول کار می کنند

هر چند کارشناسان بازار کار معتقدند که بالا بودن ساعات کار در ایران در برخی مشاغل در حالی است که کار مفید در کشور نسبت به سایر کشورها اندک است طبق یکی از آخرین گزارش ها این میزان در بخش دولتی تنها 22 دقیقه در روز ذکر شده است

میزان ساعت کار رسمی: 44 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 15 ساعت در هفته (به نقل از مرکز آمار ایران)

میانگین حقوق دریافتی: یک میلیون و 500 هزار تومان

پایان افسانه کم کاریِ کارمندان ایرانی

ژاپن

در بین مردم ایران همیشه ژاپن به مهد کار و تلاش بی وقفه معروف بوده است. اگر کمی تحقیق کنید متوجه می شوید که واقعیت نیز همین گونه است ولی روی کاغذ و براساس قانون دولتی، ژاپن رتبه بیست و دوم از لحاظ میزان ساعت کاری را به خود اختصاص می دهد. تقریبا از یک دهه پیش ساعات کاری در ژاپن رو به کاهش است. طبق قانون میزان ساعت کار در ژاپن حدود 40 ساعت در هفته است. که با توجه به محل کار ممکن است کمتر یا بیشتر باشد. مشکل اصلی ژاپن برعکس ایران زیاد کارکردن کارمندانش است. اتفاقی که باعث شده شرکت ها برای سلامتی کارمندان میزان ساعات اضافه کاری را محدود کنند.

میزان ساعت کار رسمی: 40 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 32 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: هشت میلیون تومان

کره جنوبی

به نسبت کشورهایی که در طی چندین سال اخیر ساعات کاری خود را کاهش داده اند کره یکی از پیشروترین ها محسوب می شود. این کشور از سال 2004 تا سال 2008 به مرور ساعات کاری خود را به 40 ساعت و میزان تعطیلات را به دو روز در هفته افزایش داد. این تغییر ابتدا فقط برای سازمان های با بیش از هزار کارمند اعمال شد و به مرور به سازمان هایی با 50 نفر کارمند و در نهایت همه سازمان ها در سال 2008 رسید. با این حال کره باز هم یکی از بیشترین ساعات کاری در دنیا را به خود اختصاص داده است و کارمندان بیشتر ادارات خارج از ساعت کاری نیز همچنان کار می کنند.

میزان ساعت کار رسمی: 40 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 40 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: هشت میلیون و 750 هزار تومان

پایان افسانه کم کاریِ کارمندان ایرانی

مکزیک

طبق قانون مکزیکی ها باید 48 ساعت در هفته کار کنند. این ساعت کاری زیاد صدای بسیاری از نهادهای مدنی در مکزیک را درآورده و باعث اعتراضات گسترده ای شده است کارمندان و کارگران نیز با توجه به این قانون و البته ترس از دست دادن کار خود حتی بیشتر از 48 ساعت نیز کار می کنند. در مکزیک فشار زیاد کارفرمایان به نیروی کار امری عادی تلقی می شود و معمولا کسی هم اعتراضی نمی کند.

میزان ساعت کار رسمی: 48 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 43 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: دو میلیون و 100 هزار تومان

استرالیا

از سال 2009 به بعد و با کش و قوس های فراوان و نتایج تحقیقات مختلف تصمیم بر این شد که ساعات کاری از 45 ساعت کاهش پیدا کند. از اوایل سال 2010 این قانون به تصویب رسید و ساعت کاری رسمی به 38 ساعت در هفته رسید. با این حال استرالیا نیز یکی از کشورهایی محسوب می شود که مردم آن زیاد کار کرده و حتی بیشتر از ساعات کاری نیز فعالیت دارند. حتی حدود پنج درصد جمعیت کارگری این کشور تا 70 ساعت در هفته نیز کار می کنند تا بتوانند مخارج خود را تامین کنند.

میزان ساعت کار رسمی: 38 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 31 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: 12 میلیون و 200 هزار تومان

پایان افسانه کم کاریِ کارمندان ایرانی

آمریکا

مردهای آمریکایی به صورت میانگین حدود 8.4 ساعت در روز کار می کنند. زن ها کمی کمتر و حدود 7.7 ساعت در روز در محل کار مشغولند. براساس آمار هرچه در آمریکا شغل ها تخصصی تر و حرفه ای تر می شوند میزان ساعت اضافه کاری کارمندان بالاتر می رود. با اینکه ساعات کاری رسمی در آمریکا 40 ساعت در هفته برای پنج روز کاری در هفته است، ولی آمار نشان می دهد بسیاری تا سقف 50 ساعت در هفته نیز کار می کنند.

میزان ساعت کار رسمی: 40 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 34 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: 11 میلیون و 500 هزار تومان

برزیل

از لحاظ ساعت کاری برزیل بیشترین شباهت را به ایرانی ها دارد. ساعت کاری در برزیل 44 ساعت است و به صورت پنج روز هشت ساعته و یک روز چهار ساعته در هفته تقسیم شده است. در عین این شباهت ساعات کاری، در برزیل نسبت به ایران یک تفاوت بزرگ وجود دارد. اینکه ساعت غذاخوردن جزو ساعت کار حساب نشده و یک ساعت از صبح و یا عصر به ساعات کاری معمول یعنی 0 تا 5 اضافه می شود.

میزان ساعت کار رسمی: 44 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 30 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: دو میلیون و 200 هزار تومان

پایان افسانه کم کاریِ کارمندان ایرانی

آلمان

معمولا در حوزه کشورهایی با ساعت کاری بالا بعد از ژاپن، آلمان به ذهن خطور می کند. ولی برخلاف تصور آلمان ها ساعت کار خیلی کمی دارند. البته در همین ساعت کاری کم به حدی بهره وری بالایی دارند که کل نیاز کشور خود در زمینه تولید را پوشش می دهند. آلمان نیز همیشه در صدر کشورهایی بوده است که در حال کاهش ساعت کاری نیروهای انسانی و افزایش میزان رضایت مندی و بهره وری آنهاست.

میزان ساعت کار رسمی: 35 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 26 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: 9 میلیون و 500 هزار تومان

چین

چین نیز مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا ساعت کاری 40 ساعت در هفته را انتخاب کرده است. روزی هشت ساعت و با دو روز تعطیلات در هر هفته. ولی در واقعیت چینی ها به حدی کار می کنند که مگر به خاطر کار بیش از حد به امری عادی تبدیل شده است. در حقیقت 600 هزار نفر سالانه در چین به خاطر کار زیاد می میرند. این اتفاقات باعث شده شرکت های بزرگ این کشور تحت فشار قرار گرفته و ساعت کاری کمتری برای کارگران خود وضع کنند.

میزان ساعت کار رسمی: 40 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 44 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: سه میلیون و 400 هزار تومان

پایان افسانه کم کاریِ کارمندان ایرانی

یونان

یکی از کشورهایی که از لحاظ شغلی در چند سال اخیر در وضعیت بحرانی به سر می برد کشور یونان است. وضعیت شغلی به حدی در یونان بد شده است که مردم این کشور رتبه یک میزان استرس در میان باقی کشورهای دنیا را به خود اختصاص داده اند. همین امر باعث شده تا یونان نسبت به میانگین ساعت کار مفید که در اروپا حدود 40 ساعت است، مردم این کشور دو ساعت بیشتر یعنی 42 ساعت کار کنند. این مسئله در یکی دو سال گذشته بهبود پیدا کرده و کمتر شده است.

میزان ساعت کار رسمی: 40 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 39 ساعت در هفته

میانگین حقوق دریافتی: سه میلیون و 100 هزار تومان

ترکیه

در کشور ترکیه ساعت کاری 45 ساعت تعیین شده است و بیشتر شرکت ها از ساعت هشت و نیم صبح تا پنج بعد از ظهر مشغول فعالیت هستند. برای کارگران و کارمندان یک ساعت وقت خالی در میانه روز برای ناهار و بقیه امور در نظر گرفته شده است. در ترکیه نیز مانند دیگر کشورها دو روز در هفته تعطیلی وجود دارد ولی طبق آمار این امر در تمام کشور صدق نمی کند و در اصل هیچ استانداردی چه برای ساعت کاری و چه تعطیلات وجود ندارد. مثلا بسیاری از آژانس های گردشگری در فصل تابستان هفت روز هفته را کار می کنند.

میزان ساعت کار رسمی: 45 ساعت در هفته

میزان ساعت کار مفید: 35 ساعت در هفت

میانگین حقوق دریافتی: دو میلیون و 300 هزار تومان