پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 16 May, 2024
مجله ویستا

بمباران شیمیائی


تعاریف. عامل شیمیائی و سمی: ماده‌ای است جامد، مایع، با گاز که بر اثر خواص شیمیائی آن پس از پخش، ایجاد اثرات مرگ‌آور یا آسیب روی انسان‌ها ـ حیوانات، گیاهان، یا وسایل می‌نماید. …

تعاریف. عامل شیمیائی و سمی: ماده‌ای است جامد، مایع، با گاز که بر اثر خواص شیمیائی آن پس از پخش، ایجاد اثرات مرگ‌آور یا آسیب روی انسان‌ها ـ حیوانات، گیاهان، یا وسایل می‌نماید.

روش‌های پخش:

عمل شیمیائی را با وسایل، هواپیما، توپخانه، راکت‌ها، موشک‌های هدایت شونده یا وسایل ابتکاری مثل بالن، مین، اسباب‌بازی و مواد منفجره دست‌ساز می‌توان پخش نمود.

میزان اثر:

برای آن که یک عامل شیمیائی موجبات مرگ مصدومین را فراهم نماید بایستی دارای دوز کشنده باشند. یعنی عامل شیمیائی با غلظت لازم و در فضای معین و در مدتی معین به بدن شخص وارد گردد و اگر غلظت کمتر از حد معین باشد از اثرات مرگ‌آور کاشته شده و ایجاد جراحت می‌نماید. بعضی شرایط جوی مانند باد، باران، برف، وجود رودخانه، برکه‌های آب، گیاهان موجب خنثی شدن یا کاهش اثرات عوامل شیمیائی می‌گردند.

راه‌های نفوذ عامل شیمیائی در بدن:

عامل شیمیائی از سه راه عمده در بدن نفوذ می‌نماید.

۱) راه تنفسی شامل دهان و بینی.

۲) راه پوستی شامل تمام پوست بدن و مخصوصاً منافذ چشم‌ها و قسمت‌های نازکتر و گرمتر و مرطوب مثل زیر بغل، کشاله ران و غیره.

۳) راه گوارشی شامل سیستم بلع.

انواع عوامل شیمیائی:

عوامل شیمیائی از نظر حالت فیزیولوژیکی شامل اعصاب، تاولزا، خون خفه کننده، مهوع، اشک‌آور می‌باشند که چهار عامل اولیه عوامل سمی و کشنده هستند.