سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
برگی از تاریخ (۱ فروردین)
هجرت پیامبر اکرم از مکه به مدینه ولیله المبیت(۱ق)
مساله هجرت پیامبر از مکه به مدینه در جریان بیعت دوم عقبه تثبیت و تعیین شد. کفار قریش با آگاهی از این امر در صدد کشتن پیامبر برآمدند. برای این کار پیشنهاد ابوجهل مورد موافقت سران قریش قرار گرفت که بر اساس آن از هر تیره قریش جوان دلیری برگزیده شود تا همه با هم شبانه به پیامبر حمله ور شوند و او را به قتل برسانند. خداوند پیامبر را از توطئه قریش آگاه کرد و فرمان هجرت ایشان را در همان شب صادر فرمود. پیامبر (ص) برای گمراه کردن کفار علی(ع) را در بستر خود قرار داد. این شب معروف به لیله المبیت شد و هجرت رسول اکرم (ص) مبدا تاریخ مسلمانان واقع گردید.
رحلت زینب بنت خزیمه همسر پیامبر (ص) در مدینه منوره(۴ق )
زینب بنت خزیمه پس از آن که شوهر اولش در احد به شهادت رسید به شرف ازدواح با حضرت محمد (ص) نایل شد و چند ماه پس از آن بدرود حیات گفت. این بانوی بزرگوار از کثرت ترحم و اطعام و صدقه برمساکین و فقرا به ام المساکین شهرت دارد.
قتل مسور بن مخزمه زهری از یاران امام علی(ع) (۶۲ق )
مسور بن مخزمه بن نوفل زهری از اصحاب رسول اکرم(ص) و امام علی(ع) و از فقهای عصر و اهل علم و دیانت زمان خود بود. وی بعد از معاویه با یزید بیعت نکرد و در مکه اقامت گزید. به هنگام خواندن نماز در حجر اسماعیل در حمله سپاه یزید به مکه بر اثر برخورد سنگ منجنیق کشته شد.
آغاز قیام توابین در کوفه به رهبری ابن صرد خزاعی علیه حکومت ظلم اموی(۶۵ق )
گروهی از مردم کوفه که از شهادت امام حسین(ع) سخت اندوهگین شده و از این که امام را یاری نکردند، پشیمان شدند، توبه نموده و خود را توابین نامیدند. اینان پس از این که بر مزار سیدالشهداء(ع) به عزاداری پرداختند به رهبری سلیمان بن صرد خزاعی از اصحاب رسول خدا(ص) و شانزده هزار نفر راهی کوفه شدند تا انتقام خون امام حسین(ع) را بگیرند. در نتیجه جنگی با لشکر شام روی داد که سلیمان کشته شد و سپاهش منهدم گردید.
شهادت امام حسن عسگری (ع) به قولی(۲۶۰ق )
وفات ابن منیر فقیه و مفسر و خطیب(۶۸۳ق )
احمدبن محمد بن منصور مشهور به ابن منیر از علما و ادبای قرن هفتم هجری بود. وی فقیه اصولی، مفسر، ادیب، نحوی، بیانی و از اساتید ابوحیان می باشد. وی در مصر تدریس می کرد و قاضی آن دیار بود. تفسیر قرآن، مناسبات تراجم البخاری و الانتصاف من صاحب الکشاف از تالیفات اوست. وی در ۶۳ سالگی بر اثر مسمومیت درگذشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست