یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
آثار محبوبیت
پرسش:
وقتی که انسان توانست نظر دیگران را جلب و محبوب آنان واقع شود، چه آثار و برکاتی بر رفتار او مترتب می شود؟
ـ پاسخ:
محبوبیت به عنوان یک ارزش والای انسانی که ناشی از لطف و عنایت پروردگار است، آثار و برکاتی بر آن مترتب می شود که شخص را در مسیر رشد و تعالی قرار داده و روند حرکت فردی و اجتماعی او را دائماً رو به رشد، بالنده و تکامل بخش می نماید. به طور کلی مهم ترین آثار رفتاری یک فرد محبوب به نحو اجمال به شرح زیر می باشد:
۱) عزت نفس
یکی از نتایج محبوبیت، عزت نفس است. به هر اندازه که انسان بیشتر مورد محبت قرار گیرد، از عزت نفس بالاتری برخوردار می گردد. برعکس، اگرنیاز به برخورداری از محبت و تمایل محبوبیت خواهی، تأمین نشود، خود کم بینی و تشویش و اضطراب برای وی پدید خواهد آمد.
۲) اعتماد به نفس
در روان شناسی و تربیت کودکان و نوجوانان چنین آمده است:
زمانی که نیاز به احترام به خود ارضا شود، انسان احساس خوش آیندی از اعتماد به نفس، خود ارزش مندی، توانایی، قابلیت، لیاقت و کفایت پیدا می کند و وجود خود را در زندگی، مفید، مأثر و مولد می یابد. بالطبع در این شرایط، انگیزه های حیاتی او تقویت شده، از بی تفاوتی ها، گوشه گیری ها، اضطراب و افسردگی مصون می ماند (غلامعلی افروز، ص ۲۲).
۳) شادی
کسی که احساس کند محبوب دیگران واقع شده است، شادمان می شود. خانم «الیزابت هارلوک»، روان شناس معاصر، سه میم را عوامل اصلی شادی می داند: محبوبیت، مقبولیت و موفقیت. محبوبیت، یعنی دیگران را دوست داشته باشیم و دوستمان داشته باشند. مقبولیت یعنی مورد پذیرش دیگران بودن و موفقیت، یعنی موفق بودن در کارها.
(ابراهام مزلو، روان شناسی شخصیت سالم، ترجمه شیدا رویگریان، ص ۹۳)
۴) سلامت روان
اطمینان هر انسانی از موقعیتی که نزد دیگران دارد، سلامت روحی و شادابی او را فراهم می نماید. وقتی کسی فکر کند آدم دوست داشتنی است، با دیگران ارتباط برقرار می کند و به افسردگی یا گوشه گیری مبتلا نمی شود.
۵) غلبه برخودشیفتگی
غالب افراد به ویژه جوانان به لحاظ شرایط سنی، مجذوب خویش هستند و چه بسا از دگر دوستی غفلت می ورزند؛ اما مقبولیت اجتماعی باعث می شود بر این احساس غلبه کنند و به دیگران بیندیشند.
۶) مثبت نگری
رویکرد انسان ها به ویژه جوانان به زندگی و آینده، برآیند تجربیات و خاطرات گذشته آنهاست. احساس مقبولیت اجتماعی، دریچه مطمئنی را برمثبت نگری این نسل خواهد گشود. هر نوع رفتار مثبت، مبتنی بر پذیرش عاطفی نسل جوان است. ابتدا آنها باید احساس کنند که از مقبولیت لازم برخوردارند؛ تا بر اساس آن بتوانند رفتار مثبت دیگران را به خوبی تفسیر نمایند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست