پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

ششم اردیبهشت؛ در شهر چه گذشت؟!


ششم اردیبهشت؛ در شهر چه گذشت؟!

در کوچه‌های شهر که قدم بگذاری برخی شهروندان خود را تنها صاحب آنها می‌دانند و هر کاری که دلشان بخواهد در آنها می‌کنند.
انبار کردن مصالح ساختمانی، کندن آسفالت و حتی مسدود کردن …

در کوچه‌های شهر که قدم بگذاری برخی شهروندان خود را تنها صاحب آنها می‌دانند و هر کاری که دلشان بخواهد در آنها می‌کنند.

انبار کردن مصالح ساختمانی، کندن آسفالت و حتی مسدود کردن برخی کوچه‌های بن‌بست برخی از کارهایی است که شهروندان برای انجام آن خود را مستحق می‌دانند.

یک کاربری دیگر این کوچه‌ها و خیابان‌ها استفاده از آنها به عنوان پارکینگ است. گاهی شهروندان خودروهای خود را روزها و ماه‌ها و حتی سال‌ها در کنار یک خیابان و از آن بدتر در یک کوچه پارک می‌کنند و فکر می‌کنند هیچ کس حتی نباید اعتراضی به آنها بکند.

این خودرو‌ها که معمولا وضعیت ظاهری نامناسبی دارند وقتی در کوچه‌ها پارک می‌شوند عملا آنها را غیرقابل تردد می‌کنند و برای همسایگان و شهروندان ایجاد مزاحمت می‌کنند. نکته اینجاست که حتی برخی از این خودروها صاحبی هم ندارد.

البته شهرداری تهران اعلام کرده است با همکاری نیروی انتظامی این خودروها را از سطح شهر جمع‌آوری خواهد کرد. شاید اینگونه دیگر کسی ادعای مالکیت بر این کوچه‌ها

دست کم به عنوان پارکینگ اختصاصی نکند.

پیاز، میکروب‌کش میکروبی

به گفته متخصصان، پیاز خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و باعث کشته شدن برخی میکروب‌ها در بدن می‌شود. اما گاهی این میکروب‌کش به یک منبع میکروب تبدیل می‌شود که نه تنها خاصیت ندارد، بلکه بیماری‌زا نیز می‌شود. به عنوان مثال در اغلب چلوکبابی‌ها رسم بر این است که بشقاب‌هایی حاوی پیاز پوست گرفته و خرد شده روی میز گذاشته می‌شود.

این در حالی است که گاهی چندین ساعت این پیاز‌ها در فضای آزاد باقی‌ مانده و آلودگی‌ها را به خود جذب می‌کنند. البته برخی از رستوران‌ها برای جلوگیری از آلوده شدن پیاز‌ها روی آنها سلفون می‌کشند که تا حدود زیادی از سرایت آلودگی به آنها جلوگیری می‌کند.

خوب است تا برای حفظ خواص پیاز هم که شده برای سفارش هر مشتری پیاز تازه پوست گرفته شده ارائه شود و در صورتی که به علت کمبود وقت این امکان وجود ندارد، دست‌کم روی پیازها روکش مناسب کشیده شود.

آسانسورانحصاری

این یک واقعیت است که بخشی از جمعیت هر جامعه‌ای را معلولان تشکیل می‌دهند و با توجه به اینکه آنها هم شهروند محسوب می‌شوند، بهره‌مندی از خدمات شهری حق مسلم آنهاست.

با این حال با وجود اقدامات خوبی که انجام شده، هنوز هم در برخی بخش‌ها به اندازه‌ کافی به معلولان خدمات رسانی نمی‌شود. به عنوان مثال برخی از فروشگاه‌های چند طبقه تنها به پله‌برقی مجهز هستند و معلولانی که از ویلچر استفاده می‌کنند، عملا نمی‌توانند به طبقات بالای فروشگاه بروند.

البته در برخی فروشگاه‌ها هم آسانسور وجود دارد اما تنها مختص کارکنان است. خوب است تا در این مورد دقت بیشتری صورت گیرد و به منظورفراهم کردن رفاه حال معلولان اقدامات لازم انجام گیرد.

خیابان در دست مسافران

خیابان‌های شهر به سختی انبوه خودروهایی را که هر روز بر تعدادشان افزوده می‌شود در خود جای می‌دهند، حالا اگر به این خودروها تعداد زیادی شهروند اضافه کنیم دیگر آنها کاملا بسته خواهند شد.

تراکم مسافران در کنار خیابان‌ها و حتی گاهی بزرگراه‌ها به این خاطر است که می‌خواهند بدون رعایت حق تقدم به نخستین خودرویی که متوقف می‌شود، سوار شوند. در صورتی که اگر مسافران در کنار خیابان در یک خط بایستند آشوب کمتری ایجاد می‌شود. البته گاهی هم نبود تاکسی، مسافران را تا وسط خیابان‌ها می‌کشد.

استفاده از وسایط نقلیه عمومی دیگر مانند مترو و اتوبوس راهکاری است که شهروندان می‌توانند برای فرار از این مخمصه استفاده کنند.

در عین حال پلیس هم می‌تواند همان‌گونه که با خودروهای متخلف برخورد می‌کند به شهروندان هم تذکر دهد و آنها را به کنار خیابان هدایت کنند تا به تراکم مسافران در وسط خیابان‌ها ترافیک ایجاد نشود.