سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

اترلوپ EtherlOOp


اترلوپ EtherlOOp

فن آوری Etherloop راهكاری برای مسائل همیشگی xDSL های معمول است این روش از ساده سازی نصب و استفاده و قابلیت گسترش موجود در Ethernet در مصارف xDSL استفاده می كند

با گسترش روز افزون اینترنت و جایگاه غیر قابل انكار آن در زمینه ارتباطات و سرگرمی ، ارائه دهندگان سرویس برای پاسخگویی به نیاز متقاضیان سرویس های پر سرعت ، اقدام به ایجاد هزاران شبكه دسترسی مبتنی بر تكنولوژی xLSL كردند . مشكل از آنجا آغاز شد كه تحلیل گران پی به این نكته مهم بردند كه با وجود رسوخ تكنولوژی xDSL و حذف مودم های كابلی ، روش های معمول استفاده از تكنولوژی xDSL ، به هیچ وجه نمی تواند پاسخگوی نیازهای موجود باشد .

ارائه دهندگان سرویس به تلاش خود جهت دستیابی به روش های علمی كه از به هدر رفتن منابع و افرایش قیمت جلوگیربی كند و در عین حال زمان فروش را كاهش دهد و حداكثر سود را تضمین نماید ادامه دادند .

به همین دلیل ارائه دهندگان سرویس كم كم به این نتیجه رسیدند كه سرویس پر سرعت اینترنت به سرعت در حال تبدیل شدن به تجارتی سودمند می باشد .

علاوه بر آن ارائه دهندگان سرویس ، در خواست های جدیدی را برای تكنولوژی و زیر ساخت ها مطرح می كنند .

صنعت و تكنولوژی به دنبال پاسخ های جدید و راهكارهایی مناسب برای حل مشكلات دسترسی كاربران بدون محدودیت هایی از قبیل پیچیدگی ها ، قیمت و مشكلات نصب می باشد .

فن آوری Etherloop راهكاری برای مسائل همیشگی xDSL های معمول است . این روش از ساده سازی نصب و استفاده و قابلیت گسترش موجود در Ethernet در مصارف xDSL استفاده می كند . Etherloop با تركیب Signaling و Spectrum Management ارائه دهندگان سرویس را از بسیاری از مشكلات تكنولوژی xDSL می رهاند . زیر ساخت هایی كه در آنها از تكنولوژی Etherloop بهره گرفته شده است این امكان را در اختیار ارائه دهندگان سرویس قرا رمی دهد تا مجموعه ای از كاربردها را برای بازاری بزرگتر ، در زمان كوتاه تر و با هزینه ای كمتر در اختیار داشته باشند .

● مفاهیم ETHRLOOP

Ethernet بر پایه فراگیرترین تكنولوژی شبكه در دنیا ، یعنی Ethernet بنا نهاده شده است .

از آنجا كه مفاهیم و اصول اولیه تكنولوژی Ethernet نقش مهمی را در Etherloop ایفا می كند ، در شروع بهتر است درك درستی از Ethernet پیدا كنیم .

Ethernet یك پروتكل Connectionless است كه Packet هایی با طول متغیر دارد . هر Ethernet Packet یك Header و Payload حداكثر ۱۵۰۰ بایتی را شامل می شود . این Packet ها از مبداء و بدون هیچ اطلاعاتی در مورد مسیر هایی كه باید از آن عبور كنند و فقط به آدرس مقصد ارسال می شوند . Packet ها از هر node به node دیگر منتقل شده و در هر node آدرس مقصد Packet كنترل می شود و در صورت نیاز آدرس node بعدی كه Packet باید از آنجا برود تعیین می گردد .

Ethernet از سیگنالینگ حالت Burst بهره می جوید ، بدین معنی كه ارسال Data فقط زمانی صورت می پذیرد كه اطلاعاتی برای ارسال موجود باشد . Data به صورت طبیعی ماهیت Burst دارد و به عبارت دیگر ، Data در زمان های محدود و مشخصی ارسال یا دریافت می شوند .

حتی video Stream ها یا Audio Stream ها نیز Bursty عمل می كنند ، در این موارد گیرنده با كمك گرفتن از بافرها ، Data را در هنگام Burst ذخیره و در زمان مورد نیاز استفاده می كنند . Etherloop برای انتقال Packet ها با كمترین تغییری طراحی شده است و به این مهم با بهره جستن از Framing HDLC دست پیدا می كند . HDLC خود یك پروتكل است كه با eNCAPSULATE كردن pACKET های eTHERNET و ایجاد كمترین مقدار ، oVIRHEAD آنها را بر روی خط ارسال می كند .

Etherloop با تجمع ۳۱ عدد Ethernet Packet در داخل یك Brust آنها را روی خط ارسال می كند . این فریم ها بر روی یك حامل ( Carrier ) مدوله می شوند كه این سیگنال حامل بر روی یكی از ۱۲ فركانس موجود در محدوده ۵.۶۲ KHZ تا ۱.۶۶ KHZ عمل می كند . Etherloop سپس از مدولاسیون برای Encode كردن Data به سیگنال استفاده می كند . QAM یك روش افزایش سرعت انتقال داده است .

در یك مدولاسیون AMیك سطح تعیین كننده( Threshold ) برای سیگنال در نظر گرفته می شود كه مقادیر بالاتر از آن نشان دهنده و مقادیر كمتر از آن منطقی محسوب می شود . در این نوع ابتدایی مدولاسیون هر بیت دیتا با یك نشانه ( Symbole Encode ) می شود ، در صورتی كه در تكنیك های پیشرفته مدولاسیون ، تعداد بیشتری بیت را با یك نشانه می توان Encode كرد .

نرخ انتقال سیگنال حامل با تعداد Symbole ها در واحد زمان نشان داده می شوند . واضح است كه تركیب Symbole Rate و نوع مدولاسیون تعیین كننده Bit Rate سیگنال می باشد .

Etherloop از سه نوع QAM استفاده می كند كه عبارتند از QPSK و QAM۱۶ و QAM۴۶ . این سه روش با استفاده همزمان از مدولاسیون فاز و دامنه ، امكان توزیع تعداد بیشتری بیت را بر روی هر Symbole فراهم می كنند .

QPSKمی تواند ۲ بیت بر روی هر Symbole منتقل كند . QAM۱۶ ۴ بیت و QAM۴۶ ۶ بیت بر روی هر Symbole انتقال می دهد . تركیب این سه روش مدولاسیون با ۱۲ فركانس حامل Etherloop.۳۶ سرعت متفاوت ایجاد می كند . به عنوان مثال فركانس ماكزیمم Etherloop یعنی ۱.۶۶۲ مگا Symbole/sec همراه با مدولاسیون QAM۴۶ سرعت انتقالی معادل ۱۰MBS ایجاد می كند .

● استفاده از حالت Burst و انتقال ـ Half Duples برای دستیابی به سیگنالینگ بهتر .

هم HDLC و هم مدولاسیون QAM روش های شناخته شده ای هستند كه به صورت گسترده توسط بسیاری از تولید كنندگان محصولات مخابراتی و از جمله سیستم های xDSL به كار گرفته می شوند . اما استفاده توأمان از این روش های سیگنالینگ و روش انتقال Half _ duplex Burst قابلیت های فراوانی برای Etherloop به ارمغان می آورد كه هیچكدام از آنها در xDSL وجود ندارد .

بهره جستن از Burst امكان استفاده از ارتباط Half _ duplex را فراهم می كند . در انتفال Half _ duplex فقط یكی از مودم های دو سر خط ارسال را در هر لحظه انجام می دهد . این روش انتقال مزییت های فراوانی نسبت به انتقال Full _ duplex دارا می باشد .

اول آنكه هنگامی كه یك مودم Half _ duplex در یك سر خط عمل دریافت را انجام می دهد ، بدیهی است كه هیچ ارسالی از جانب این مودم صورت نمی پذیرد . بنابراین هیچگونه تداخلی ناشی از قسمت ارسال ( به عنوان مثال Bridge Tap و یا تغییرات Wire Gauge ) به وجود نمی آید .

مزیت دوم استفاده از انتقال Half _ duplex ، امكان استفاده از تمام Spectrumدر هر دو طرف ( ارسال و دریافت ) است . به عبارت دیگر در یك سیستم Half _ duplex یك Spectrum میان Upstreamو Down Stream مشترك است در حالی كه در انتقال Full _ duplex نیاز به دو Spectrum مجزا برای آنها است .

بنابراین واضح است كه در روش دیگر هیچ تقسیم بندی از پیش تعیین شده ای برای پهنای باند وجود ندارد و تمام پهنای باند موجود ، هم برای Up Stream و هم برای Down Stream قابل دسترس می باشد در صورتی كه در یك سیستم Fall _ duplex باید باند مشخصی برای Up Stream و Down Stream از كل پهنای باند موجود اختصاص داد ، كه این خود یك نقطه ضعف برای این سیستم می باشد .

وجود DSL های متفاوت برای كاربردها گوناگون ناشی از همین ضعف بزرگ است ( DSL های متقارن برای Business و DSL های نامتقارن برای Consumer ) .

Ethreloop قادر است از این Spectrum اختصاصی به عنوان اهرمی برای افزایش حوزه عملكرد خود استفاده كنند . هر چه طول مسیر افزایش یابد ، به صورت منطقی Spectrum فركانس هایی كه قابلیت ارسال بر روی این خط را دارند محدودتر می شود .

در سیستم های Fall _ duplex و در مسیرهای طولانی این Spectrum به قدری محدود می شود كه دیگر دو Spectrumجدا را نمی توان برای Up Stream و Down Stream در نظر گرفت.

اما از آنجا كه Etherloop یك سیستم Half _ duplex است با به اشتراك گذاشتن این پهنای باند میان Up STREAM و Down Stream در مسافت های طولانی نیز می تواند به خوبی عمل كند .