سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۸ توصیه به والدین برای دارو دادن به کودک
والدین ممکن است در دادن درست دارو به کودکشان دچار اشتباه شوند و برای کودکشان مشکل ایجاد کنند. این خطاها به خصوص در موارد بیماریهای مزمن کودکان مانند سرطان، دیابت، آسم و مانند اینها که نیاز به درمان دارویی درازمدت دارند، ممکن است رخ دهد.
این ۸ توصیه به پیشگیری از این خطاها کمک میکند.
۱) به حافظه خود اعتماد نکنید: از دکتر کودکتان بخواهید دستورات دارویی از جمله دوز مناسب و زمانی از روز که باید دارو به کودک داده شود، را بنویسد. این امر به خصوص در مواردی که بیش از یک فرد بزرگسال از کودک مراقبت میکند، مفید است.
۲) پرسشگر باشید: اگر دستورات دکتر را نمیفهمید، از او بخواهید که توضیح بیشتری دهد. والدین باید اطمینان حاصل کنند که دقیقا میدانند چه کار دارند میکنند و دکتر باید در این راه به آنها کمک کنند.
۳) منظم باشید: منطقهای در خانه را انتخاب کنید و به جای اینکه داروها در نقاط مختلف خانه پراکنده باشد، همه داروها را در آن محل نگهداری کنید. همه داروها را در یک مکان نگهدارید و تاریخ انقضای مصرف داروها توجه داشته باشید.
۴) از وسایل مناسب استفاده کنید: از دکترتان در مورد بهترین راه دادن دارو به کودک سوال کنید. در صورتی که لازم باشد، قرص کودک به دو یا چند بخش تقسیم شود ممکن است پزشکان برای این کار به جای چاقو استفاده از ابزار «برنده قرص» را توصیه کند یا ممکن است به جای استفاده از قاشق استفاده از سرنگ یا کلاهک مدرج را برای دادن شربت توصیه کند. یک نکته که باید به آن توجه داشته باشید این است که ممکن است درجههای روی سرنگ یا کلاهک مدرج پس از مدتی استفاده محو شود. در این صورت باید فورا آنها را تعویض کنید تا مطمئن باشید، کودکتان دوز درست دارو را دریافت میکند.
۵) فهرست تهیه کنید: فهرستی از داروهایی که کودکتان مصرف میکند، تهیه کنید و علت مصرف هر دارو را جلوی آن یادداشت کنید. در ویزیتهای دکتر این فهرست را به همراه خود داشته باشید.
۶) خلاق باشید: میتوانید از روشهای ابتکاری برای به یاد آوردن زمان دادن داروی کودک استفاده کنید. مثلا استفاده از زنگ هشدار تلفن همراه ،تقویمهای کامپیوتری یا از برنامه «اکسل» برای به یاد آوردن زمان و تاریخ دادن دارو به کودک. همچنین میتوانید محفظههای قرص دارای برچسب روزهای هفته را برای برنامهریزی دادن داروهای کودک استفاده کنید که این روش ممکن است برای کودکان کمسن خطرناک باشد، زیرا کودکان میتوانند در این محفظهها را باز کنند.
۷دارو را بدون اینکه به دکتر کودکتان بگویید، قطع نکنید: برخی از والدین دادن داروها را به خاطر داشتن عوارض جانبی - مثلا خوابآلودگی کودک- قطع میکنند، اما به دکتری که این دارو را تجویز کرده بود، در این مورد چیزی نمیگویند.صادق وصریح بودن با دکتر در مورد کارهایی که در خانه انجام میدهید، مهم است زیرا بر سلامت کودک اثر خواهد گذاشت. در بیماریهایی مانند سرطان، قطع کردن یک داروی ضروری ممکن است مرگبار باشد.
۸) نگذارید کودکتان خودش دارویاش را مصرف کند: حتی در کودکان با سن بالاتر و نوجوانان هنوز باید والدین بر مصرف دارو نظارت داشته باشند. نوجوانان فکر میکنند که آسیبناپذیر هستند و در نتیجه ممکن است دوزهای داروهای مورد نیازشان را مصرف نکنند و برای خودشان مشکل به بار بیاورند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست