چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
مجله ویستا

زیاده روی در به کارگیری توصیه های بهداشتی ممنوع!


زیاده روی در به کارگیری توصیه های بهداشتی ممنوع!

ابتلا به هر نوع ناراحتی جسمی حاد می تواند تعادل زندگی فرد را مختل کند. به نوشته «نیوزویک» از کوچکی به ما یاد داده شده است که برای داشتن جسم سالم باید عادت های سالم اتخاذ کنیم. اگر …

ابتلا به هر نوع ناراحتی جسمی حاد می تواند تعادل زندگی فرد را مختل کند. به نوشته «نیوزویک» از کوچکی به ما یاد داده شده است که برای داشتن جسم سالم باید عادت های سالم اتخاذ کنیم. اگر چه عادت های سالم انرژی بدن را تقویت، روحیه فرد را متعادل و حافظه را تقویت می کند اما افراط در بعضی از این عادت ها می تواند مشکل ساز باشد.

مصرف زیاد آب میوه آماده؛ اگرچه آب میوه از نوشیدنی های شیرین و گازدار بهتر است، اما خوب است که بدانید اغلب آب میوه ها حاوی شکر و عاری از هر نوع فیبر است. بنابراین مصرف آب میوه روزانه را به یک لیوان محدود کنید. خوردن یک لیوان آب و یا آب میوه تازه می تواند جایگزین خوبی باشد.

خواب بیش از حد؛ خواب کافی لازم است اما زیاد خوابیدن می تواند خطرناک باشد. خواب شب بیش از ۹ ساعت می تواند از علائم افسردگی به حساب آید و با ناراحتی اسکلتی و حافظه ارتباط داده شده است.خواب زیاد باعث سردرد می شود.

انجام فعالیت های ورزشی بیش از اندازه؛ ورزش بیش از حد منجر به آسیب و بیماری می شود. بدن یک انسان تنها هفته ای ۳ تا ۵ روز به ورزش ۳۰ تا ۴۵ دقیقه نیاز دارد. مدت زمان مشخصی را برای افزایش سلامت بدن خود اختصاص دهید. به بدن خود توجه کنید و اگر احساس خستگی و درد می کنید بهتر است کمی استراحت کنید.

حذف کامل کربوهیدرات؛ یکی از شایع ترین اشتباهات به هنگام کاهش وزن اتخاذ رژیم غذایی با حذف کامل کربوهیدرات است. اگرچه مصرف زیاد کربوهیدرات برای بدن مضر است، اما حذف کامل نیز باعث کم شدن انرژی، خستگی و بدخلقی خواهد شد.

نشاسته های سفید مانند نان، برنج و پاستا را با نشاسته های سبوس دار، میوه، سبزی و ... جایگزین کنید.

پرهیز از نور خورشید؛ اگرچه اغلب مردم از ترس سرطان پوست سعی می کنند در معرض نور خورشید قرار نگیرند اما چیزی که آن ها فراموش کرده اند این است که نور خورشید برای ایجاد ویتامین D در بدن لازم است. ویتامین D نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و استخوان ها دارد. بنابراین لازم است روزانه به مدت چند دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید.

مصرف بیش از حد آب؛ افراط در آشامیدن آب می تواند باعث افت سدیم در خون شود. این حالت خستگی مفرط، سردرد، حالت تهوع و استفراغ را به همراه دارد. کافی است روزی تنها ۸ لیوان آب بخورید.

استفاده زیاد از مسواک؛ مسواک زدن محکم و یا زیاد مینای دندان را نازک و دندان را تیره می کند. مسواک زدن محکم، دندان ها را در برابر درد حساس می کند و باعث پوسیدگی دندان و آسیب به لثه می شود. روزی ۲ و یا ۳ بار مسواک زدن با مسواک مناسب توصیه شده است.

شستن مکرر صورت؛ اگرچه شستن صورت میکروب ها را از بین می برد و منافذ گرفته پوست را باز می کند اما با خشک کردن پوست خطر التهاب پوستی و در نتیجه بروز آکنه را افزایش می دهد. کافی است روزی ۲ و یا ۳ بار صورت خود را با تمیز کننده ملایم شست وشو دهید.

افزودن بیش از حد غذاهای غنی شده؛ این روزها اغلب مواد غذایی بسته بندی شده با ویتامین ها و ماده معدنی مانند آهن غنی شده اند. مصرف زیاد غذاهای غنی شده باعث افزایش مواد مغذی و در نتیجه فشار بر بدن خواهد شد. سعی کنید ماده مغذی بدن را از مواد تازه تهیه کنید. مواد غذایی تازه، علاوه بر املاح معدنی و آنتی اکسیدان، فیتونیوترینت های متعدد و مفید را برای بدن که در غذاهای غنی شده وجود ندارد تامین خواهد کرد.

نوشابه های رژیمی؛ اگرچه این یک انتخاب بهتری از نوشابه معمولی است، اما میزان بالای ماده شیرین کننده مصنوعی در این نوع نوشابه ها می تواند برای بدن مضر باشد.

مصرف زیاد فیبر؛ اگرچه فیبر برای تمیز نگه داشتن سیستم گوارشی و کاهش کلسترول مفید است، اما مصرف زیاد آن می تواند مشکل ساز باشد. مصرف فیبر بیش از حد، نفخ، اسهال و ناراحتی معده را ایجاد می کند.

مترجم: علیرضا