چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

اجزا یک سیستم E Learning


اجزا یک سیستم E Learning

اجزای این سیستم به صورتی یک بخش معرفی شده اند

● صفحه اصلی : Home Page

این صفحه اولین صفحه ای است که بعد از تایپ کردن آدرس سایت نمایش داده می شود . این صفحه در برگیرنده منویی است که به بسیاری صفحات دیگر نظیر مشخصات موسسه آموزشی، help استفاده از برنامه ، profile مدرسان و دانش آموزان، فرمهای ثبت نام و جزئیات دوره های آموزشی به صورت Hyperlink متصل است.

● پرونده مدرسان : (Instructors Profile)

کلیه متقاضیان / دانش آموزان که به اطلاعاتی در رابطه با مدرسان نیاز دارند می توانند پرونده های مربوط به آنها را در این قسمت مشاهده نمایند . این قسمت به درخواست کنندگان اطلاعاتی را در رابطه با مدرسان گوناگون مرتبط با دوره ها و همچنین تخصصهای ویژه ایشان ارائه می دهد.

● پرونده دانش آموزان: Students Profile

این بخش فهرست کلیه دانش آموزانی را که برای دوره های گوناگون ثبت نام کرده اند را در اختیار می گذارد. با انتخاب نام هر دانش آموز جزئیات مربوط به وی قابل مشاهده می باشد.

● مشاوره : Counseling

قسمت مشاوره به صورت ۲۴ ساعته برای راهنمایی دانش آموزان در انتخاب دوره مورد نظر با توجه به سوابق آموزشی ،‌ استانداردهای کاری و آموزشی، علایق و مسیر حرفه ای دانش آموزان در اختیار کاربران می باشد.

● ثبت نام: Registration

از طریق این قسمت فرد می تواند برای یک دوره آموزشی مشخص ثبت نام نماید . دانش آموزان دارای حق انتخاب بین روش تعیین شده شخصی و روش مبتنی بر راهنمایی مدرس می باشند . دانش آموز در هر زمان و از هر مکان برای هر دوره ای می تواند ثبت نام نماید، کل کره زمین به ۶ منطقه زمانی تقسیم گردیده است. با انتخاب شیوه "تعیین شده شخصی" فرد می تواند در هر زمانی که بخواهد به هر دوره آموزشی که ثبت نام نموده وارد شود. اما دوره های مبتنی بر راهنمایی مدرس تنها در زمانهای مشخص تعیین شده قابل دسترسی خواهند بود.

● کاتالوگ دوره : (Course Catalogue)

این قسمت مشخصات کلیه دوره های قابل ارائه و موجود را باذکر سر فصل ها و تعیین دوره های زمانی در اختیار قرار می دهد . این کاتالوگ کلیه دوره های آموزشی موجود را که با ثبت نام به دانش آموزان قابل ارائه است را فهرست نموده و مختصراً تشریح کرده است.

● امتحان: (Test)

محتوای این امتحان باید پس از پایان هر دوره توسط دانش آموز تکمیل گردد و برای اتمام دوره این قسمت اجباری می باشد. نمرات/امتیازات کسب شده در پایگاه داده هایی برای ارجاعات و ارزیابی های بعدی ذخیره می گردد.

● گپ : (Chat)

دانش آموزان و مدرسین از این بخش برای انجام بحثها و شفاف کردن نکات تکنیکی استفاده می نمایند. ارتباط متقابل بین دانش آموزان نیز از طریق این قسمت قابل اجرا است . با استفاده از ماژول chat مباحث کلاسی دانش آموزان نیز تسهیل می گردد.

● کلاس درس: Classroom

این بخش از مهم ترین قسمتهای دوره های تحت مدیریت مدرسان است. بقیه قسمتهای این صفحه به ابزارهای گوناگون نظیر "قسمت chat"، فهرست مدرسان، دفترچه یادداشت (notepad) و بخش "محتوای آموزشی" تقسیم گردیده است. قسمت محتوای آموزشی به صورت تصاویر متحرک و با نرم افزارهای چند رسانه ای تهیه میگردد . برای افزایش ویژگی تقابل در این قسمت امتحان های کوچک و معماهایی نیز گنجانده شده است .

● قسمت گپ (chat Area)

برای ارتباط متقابل دانش آموزان و مدرس در طول زمان آموزش مورد استفاده قرار می گیرد. دفترچه یادداشت (notepad) برای ثبت نکات مهمی که به صورت Email هم قابل ارسال می باشند بکار گرفته می شود. در این قسمت قابلیت استفاده همزمان از چند مدرس در اختیار دانش آموز بوده و همواره فهرستی از مدرسان که برای رفع مشکلات می توان به ایشان ارجاع کرد ، در اختیار می گذارد.

● محدوده شخصی دانش آموزان: Student Personal Area

این قست برای ارائه کلیه جزئیات مربوط به هر دانشجو در طول دوره مورد استفاده قرار می گیرد. تنها مدیر شبکه (Administrator) و نه هیچکس دیگر اختیارات لازم برای به روز کردن این جزئیات را در اختیار ندارد. این اطلاعات در مراحل دیگر به طرق گوناگون قابل ارائه خواهند بود.

● تابلو اعلانات: Notice Board

کلیه پیامهای مهم مرتبط با فن آوری اطلاعات به صورت کلی و اطلاعات خاص و ویژه مربوط به دوره ها در این قسمت به نمایش در می آیند.

● کتابخانه : (Library)

اینجا مکانی است که دانش آموز می تواند در آن به جزئیات کلیه موضوعات فنی و محتوای دوره های آموزشی دست یابد. این قسمت بر اساس دوره های آموزشی گوناگون تقسیم شده و کلیه مطالب مرتبط به صورت خود آموزهای HTML در این قسمت قرار داده می شوند .

● درسهای قبلی: (Previous Lessons)

این بخش امکان بازنگری در مورد مطالبی که قبلاً توسط دانش آموز مورد مطالعه قرارگرفته شده اند را در اختیار می گذارد. در صورت عدم تمایل فرد می تواند با گذشتن از این قسمت مستقیماً وارد مباحث جدید شود.

● پیک الکترونیکی: (E-mail)

از این طریق دانش آموزان می توانند به صورت Off line با هر کس دیگری ارتباط داشته باشند دانش آموز می تواند یاد داشتهای خود را از کلاس درس در دفترچه یاد داشت (notepad) نوشته و مطالب را به آدرس الکترونیک فرد مورد نظر ارسال نماید. دانش آموزان از طریق این بخش می توانند با مدرسان تماس گرفته و ابهامات خود را بر طرف نمایند.

● گواهینامه : (Certificate)

در این قسمت برای دانشجویان قبول شده در امتحانات به صورت Online گواهینامه های دیجیتال و یا به شکل مرسوم صادر میشود و همچنین اعضا و شرکت کنندگان بصورت پویا رتبه بندی میگردند.

● دروسی از MIT:

http://۸۱.۱۲.۱۰۵.۲۵۳/moodle/course/category.php?id=۶۰