چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پایان خجالت
آیا شما خجالتی هستید؟ آیا از خطر کردن میترسید؟ خجالتی بودن موجب ترس از قرار گرفتن در موقعیتهای دشوار میشود. افراد خجالتی، ترسو و دودل هستند و پیش از انجام هر کاری همیشه بدترینها را پیشبینی میکنند و از نتیجه میترسند. در همین رابطه، این مقاله به ویژگیهای افراد خجالتی و راههای غلبه بر خجالت میپردازد.
به گفته محققان، مطالعات روی افراد خجالتی نشان داده است که این اشخاص اعتماد به نفس پایینی دارند و همیشه نگران هستند که دیگران درباره آنها چگونه فکر میکنند. آنها بیش از اینکه نگران خود باشند، نگران افکار دیگران درباره خودشان هستند. آنهایی که از خجالتی بودن خود به ستوه آمدهاند، کمتر با دیگران ارتباط دوستانه برقرار میکنند. آنها تصویری منفی از دید دیگران نسبت به خود دارند. این در حالی است که به طور کلی آن قدر هم که میترسند، دیگران با دید منفی به آنها نگاه نمیکنند. از آنجایی که آنها کمرو هستند، نسبت به بازخورد منفی حساسترند. آنها در واقع با افکار و احساسات منفی خود را محدود میکنند و مدام فکر میکنند که دیگران آنها را تحقیر و توهین میکنند و به گونهای به آنها حمله میکنند.
افراد خجالتی از کمرویی خود به عنوان بهانهای برای حضور نیافتن در اجتماع استفاده میکنند. آنها اغلب به دیگران میگویند: «من نمیتوانم این نوع موقعیتها را تحمل کنم، چون خیلی خجالتی هستم» البته آنها هرقدر این افکار را در ذهن بپرورانند، اجتماعی شدن و برقراری ارتباط دوستانه یا ارتباط کاری برای آنها مشکلتر میشود. اما اینکه علل بروز صفت کمرویی در اشخاص چیست، تحقیقات نشان میدهد که ۴۰ درصد از افراد خجالتی والدین خجالتی دارند، پنج درصد ازافرادی هستند که والدینشان از هم جدا شدهاند، ۲۰ درصد فکر میکنند با دیگران تفاوت دارند و دیگران آنها را رد میکنند یا به آنها برچسب میزنند و درنهایت، ۲۴ درصد افرادی هستند که به علت وضعیت ظاهری خود مانند چاقی، لاغری، داشتن موهای قرمز و یا قد خیلی بلند خجالتی میشوند. به طور کلی، کمبود اعتماد به نفس، افسردگی، احساس تنهایی و مشکلات روانی هم میتواند موجب بروز این صفت شود. البته بهتر است بدانیم که خجالت را هم مانند هر صفت دیگری میتوان با تمرین و عادت کردن به شرایط موجود از بین برد. هیچ چیز عجیب و غریبی درباره خجالتی بودن وجود ندارد. خجالت یک ترس کاملا طبیعی است و اگر کمی بر ترستان غلبه کنید، این خجالتی بودن و حالت عصبی حاصل از آن از بین خواهد رفت.
برای غلبه بر این خجالت، اول باید خود را آن گونه که هستید، بپذیرید و به عبارتی از خود نترسید. از پوسته خود بیرون بیایید و سعی کنید با دیگران ارتباط اجتماعی برقرار کنید. برای این کار حداقل روزی یک بار درباره افکار و احساسات خود با دوستان و خانوادهتان صحبت کنید. سعی کنید هفتهای یک بار هم با غریبهها در این خصوص صحبت کنید. وقتی جلوی آینه میایستید و خود را تماشا میکنید، سعی کنید با خود چیزهایی بگویید که به عزیزانتان میگویید. درک کنید که شما تنها میتوانید خودتان باشید، بدانید چه میخواهید و سعی کنید فکر خود را برآن متمرکز کنید تا به نتیجه مطلوب برسید، البته احتیاط لازم را هم در نظر بگیرید. گفتنی است که خجالتی بودن امتیازاتی هم دارد. برای مثال، اشخاص خجالتی از بحث و جدل اجتناب میکنند و به دلیل اینکه اغلب مواقع ساکت هستند، کمتر متضرر شده و بیشتر موجب آرامش دیگران میشوند. گرچه اغلب این اشخاص به دلیل اینکه فکر میکنند دیگران آنها را درک نمیکنند، اغلب احساس ناامن بودن، نادیده گرفته شدن و دودلی میکنند.
منبع :www.advice.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست