سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

بدترین رژیم های غذایی سال ۲۰۱۲


بدترین رژیم های غذایی سال ۲۰۱۲

سرگیجه, یبوست, شوک و بوی بد دهان از آثار این رژیم ها هستند

براساس تحقیقات کیم هوکن اسمیت در یاهو لایف استایل فهرستی به عنوان بدترین رژیم‌های غذایی سال ۲۰۱۲ برای سلامت اعلام شد...

● رژیم‌ غذایی تک‌خوری یا Dukaw؛ بوی بد دهان و یبوست

این رژیم برای دومین سال به عنوان رژیم غذایی خطرناک شناخته شد! این رژیم‌ غذایی یک برنامه غذایی پیچیده شامل ۴ فاز حمله/گشت/تحکیم/تثبیت است که در هر فاز فقط یک گروه غذایی باید استفاده شود و دیگر گروه‌های غذایی از برنامه حذف می‌شوند. گرچه کاهش وزن در این رژیم سریع صورت می‌گیرد ولی برنامه غذایی بسیار مخربی را برای بدن ترویج می‌کند. از عوارض جانبی این رژیم می‌توان به بوی بد دهان و یبوست اشاره کرد.

● رژیم غذایی قطره‌ای یا KEN؛ مخصوص بیمار‌ها

این رژیم غذایی یکی از انواع رژیم‌های تغذیه قطره‌ای است. با این رژیم سطح کالری که به بدن می‌رسد پایین نگه داشته می‌شود. در طول این رژیم به مدت ۱۰ روز هیچ نوع غذایی نباید خورده شود و فقط موادغذایی خاصی به صورت مایع به وسیله یک لوله از بینی وارد معده می‌شود! مقدار کالری که در این ۱۰ روز وارد بدن می‌شود ۲۶۰ کالری خواهد بود. در این دوران فقط می‌توانید از خوردن چای گیاهی بدون شیرینی لذت ببرید! BDH از اینکه افراد سالم از این برنامه غذایی استفاده می‌کنند اظهار نگرانی و تعجب می‌کنند و این رژیم را فقط مخصوص افراد بیمار می‌دانند.

● رژیم غذایی ویتامین قطره‌ای یا Party Girliv؛ سرگیجه و عفونت

این رژیم غذایی هم از انواع تغذیه قطره‌ای محسوب می‌شود که حاوی ویتامین‌های B، C، مواد معدنی، منیزیم و کلسیم است. همه آنها به صورت تزریق وریدی وارد بدن می‌شوند. و به جای غذایی که باید بخورید انرژی بدن را تامین می‌کنند. افراد مشهوری مثل ریحانا و سیمون کوئل با این رژیم تناسب اندام خود را حفظ می‌کنند.عوارض جانبی این رژیم سرگیجه، عفونت، التهاب و شوک آلرژی (انافیلاکتیک) است.

● رژیم غذایی ۶ هفته تا معجزه

در این رژیم پیشنهادهای غیرمتعارفی به افراد می‌شود مثل خوردن نوشیدنی‌های گازدار و گرفتن وان یخ به صورت منظم به این منظور که بدن برای گرم نگه داشتن دمای خود مجبور به سوزاندن کالری شود!

● ادبیات رژیم

دکتر حامد محمدی‌کنگرانی

روان‌پزشک، عضو کمیته رسانه و کمیته

آموزش انجمن روان‌پزشکان ایران

رژیم‌غذایی تاثیر بسیار مهمی روی اعصاب دارد؛ رژیم‌‌غذایی سالم حاوی سبزی‌ها، میوه‌ها و... روی سلامت بدن و روان‌ تاثیر دارد ولی غذاهایی مانند غذاهای تند و چرب باعث بروز مشکلاتی می‌شود. مثلا مصرف فلفل تپش‌قلب، بی‌قراری، اضطراب و بی‌خوابی و خوردن غذاهای چرب و شیرین به علت کالری زیاد، استرس و اضطراب را در پی دارد. ترشی‌ها هم باعث بروز اختلال‌‌های گوارشی می‌شوند. همان‌طور که می‌دانید اختلال‌های گوارش تحت‌تاثیر عوامل روان‌پزشکی هستند و وقتی عصبی می‌شویم، علایمی مثل ترش‌کردن در معده رخ می‌دهد که این درد خود روی روان تاثیر می‌گذارد. رژیم‌غذایی سفت و سخت غیراصولی و کاهش‌وزن شدید زمینه‌ساز اختلال روان‌پزشکی است و عامل خطر و اضطراب و افسردگی در نظر گرفته می‌شود. چون در این رژیم‌ها، مواد موردنیاز به بدن نمی‌رسد. از سوی دیگر پیروی از این رژیم‌ها کاهش وزن شدید، از بین رفتن تعادل هورمون‌ها مثل هورمون‌های جنسی، فوق‌کلیه و تیرویید را که به شدت در کنترل خلق و افکار فرد موثر است، به هم می‌زند.

به خصوص اختلال هورمون‌های تیرویید مشکل‌ساز است و پرکاری تیرویید، اضطراب و کم‌کاری این غده افسردگی را در پی دارد بنابراین کاهش‌ وزن باید زیرنظر متخصص باشد. حالا اگر این رژیم و کاهش وزن شدید با مصرف قرص‌های لاغری، به‌خصوص قرص‌هایی که باعث کاهش اشتها می‌شوند باشد، تاثیر آن مخرب‌تر خواهد بود. این قرص‌ها معمولا حاوی مشتقات شبه‌آمفتامین (شبیه آنچه در شیشه وجود دارد)، هستند و علاوه بر اثری که روی اشتها می‌گذارند، آثار سوء دیگر آنها بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، اضطراب، پرخاشگری، تپش‌قلب و... است.از سوی دیگر، با این رژیم‌های غذایی نادرست که باعث لاغری مفرط هم می‌شوند، فرد گاهی دچار ریزش‌مو و مشکلات پوستی می‌شود و در ظاهرش تغییرات نامطلوبی به وجود می‌آید که این عوارض نیز او را دچار افسردگی خواهند کرد.

سمیرا امین