چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

قلیه‌ ماهی


● مواد لازم:
▪ ماهی پوست گرفته و پاك شده یك كیلو (شوریده سنگسر-هامور)
▪ سیر یك بونه
▪ سبزی گشنیز و شنبلیله ۳۰۰ گرم
▪ تمر هندی یك بسته
▪ پیاز یك عدد متوسط
▪ زرد چوبه ونمك به اندازه …

مواد لازم:

ماهی پوست گرفته و پاك شده یك كیلو (شوریده سنگسر-هامور)

سیر یك بونه

سبزی گشنیز و شنبلیله ۳۰۰ گرم

تمر هندی یك بسته

پیاز یك عدد متوسط

زرد چوبه ونمك به اندازه دلخواه

پودر فلفل قرمز یك قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی یك قاشق غذا خوری و یا یك فنجان آب گوجه فرنگی

طرز تهیه :

ماهی را به اندازه ی تكه های ۴×۴ سانتی متر خُرد كرده و می شوییم . ماهی كه برای قلیه ماهی استفاده می كنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های : شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر كدام یه میزان ۱۵۰ گرم می باشد. پیاز خرد شده را با ۳ قاشق سوپخوری روغن، كمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن كمی تفت می دهیم. ماهی را با كمی زردچوبه و نمك، به همراه سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه كرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است. نكات تغذیه ای : این خورشت ، یك غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود. همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است كه نه تنها ضرری ندارد ، بلكه دارای فواید بسیاری است. كسانی كه دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده كنند ولی به شرط آنكه مواد با مقدار كمی روغن و برای مدت كوتاهی تفت داده شوند.



همچنین مشاهده کنید