یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
از دائم الخمرهای امریکایی تا دختران فحشاء
اعتیاد سربازان آمریکایی پس از بازگشت از جنگ عراق و افغانستان به مشروبات الکلی یکی از جدید ترین معضلات گریبانگیر این کشور عنوان شد...جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله انگلیسی نیمی از بیماران و مصرف کنندگان مواد الکلی در این کشور هستند. نفرت از سیاست های اسرائیل و رهایی از مناطق یهودی نشین و پناه بردن به دیگر کشورها به بحث های تازه و جنجالی در امریکا تبدیل شده است... پزشکان بر این باورند که اعتیاد جوانان مکزیکی به پاکو بسیار شدیدتر از اعتیاد به کراک و دیگر مواد مخدر است و عقل مصرف کننده را ظرف شش ماه از کار می اندازد...در سال گذشته هر جوان بین ۱۲ تا ۱۷ ساله آلمانی هفته ای دست کم ۵۰ میلی گرم الکل مصرف کرده است.
بحران معنویت در غرب در سالهای اخیر به قدری در بدنه جوان کشورها پیش رفتهاست که بـروز بدترین شکل ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی و روابط نامشروع جنسی بسیاری از کشورهای غربی را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ به طوری که بسیاری از جامعه شناسان و اندیشمندان غربی خود بر این امر اذعان می کنند.
از جمله "الوین تافلر" در جدیدترین کتاب خود در این باره می گوید: بحرانهایی نظیر بحران خانواده، بحران بهداشت، بحران نظامهای شهری، ارزشی و سیاسی ایالات متحده امریکا و غرب را در سراشیبی سقوط قرار داده است. به این جهت که حکومت در این گونه جوامع در حال حاضر جز به تکنولوژی و اقتصاد نمی اندیشد و به مـسـائلی چـون اخـلاقـیـات، فـرهـنگ و اندیشه بهایی نمی دهد.
از میان صدها آسیب و معضلی که جوانان کشورهای اروپایی و امریکایی با آن دست به گریبانند تنها به برخی از آنها اشاره می شود.
● جوان امریکایی؛ قهرمان جنگی دائم الخمر
اخیرا اعتیاد سربازان آمریکایی پس از بازگشت از جنگ عراق و افغانستان به مشروبات الکلی یکی از جدید ترین معضلات گریبانگیر این کشور عنوان شد.
تحقیقات بخش پزشکان نظامی آمریکا نشان می دهد میزان فراوان اعتیاد به الکل، در میان نیروهای بازگشته از جنگ های عراق و افغانستان به ویژه جوانان مشاهده می شود.
بر اساس این تحقیقات اکنون بالغ بر ۱۲ درصد سربازان ذخیره و فعال گارد ملی آمریکا به طور دائم الکل مصرف می کنند در حالی که پیش از رفتن به جنگ، به الکل اعتیاد نداشتند.
مصرف قارچهای توهم زا در مراسم مذهبی در آمریکا نیز از دیگر مواردی است که به عنوان معضلی اساسی در امریکا شناخته می شود. داشتن رفتارهای پرخطر جنسی از سوی برخی مردان جوان در این کشور همچنین خشونت های جنسی و فیزیکی و روانی علیه دختران از دیگر موارد ناهنجاری در این کشور شناخته می شود.
به طوری که حتی مطابق آخرین آمارها یک چهارم دختران آمریکایی سنین ۱۴ تا ۱۹ سال به بیماری منتقل شده از راه جنسی مبتلا هستند که عامل عمده آن نیز تجاوزات جنسی بوده است.
● جوان مکزیکی در انحصار مواد مخدر
گسترش شدید اعتیاد به مواد مخدر جدید در مکزیک به معضلی بیسابقه در این کشور تبدیل شده که مقامات را به چارهاندیشی در مورد آن واداشته است.
مدیر تحقیقات مراکز درمانی وزارت بهداشت چندی پیش اذعان داشت که ما به اینکه، کشورمان مسیری برای قاچاق مواد مخدر باشد عادت کرده بودیم اما هم اکنون به یک کشور مصرف کننده تبدیل شدهایم. این در حالی است که رئیس جمهور مکزیک هشدار داده است که شبکههای قاچاق مواد مخدر با توجه به افزایش مراقبتهای مرزی دیگر علاقهای به قاچاق به آمریکا نداشته و سعی در ایجاد بازار در داخل دارند.
قاچاقچیان با استفاده از خودروهایی که در خیابانهای کثیف شهر رفت و آمد میکنند به فروش کراک، شیشه، کوکائین و ماریجوانا میپردازند و در میان معتادان به ماشین بستنی معروف هستند.
سیاستهای آمریکا برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی هم باعث بازگشتن مکزیکیهایی شد که با فرهنگ مواد مخدر آمریکا آشنا شدهاند. مطالعات اخیر وزارت بهداشت در شهرهای مرزی نشان داد که اغلب جوانان مکزیکی که در آمریکا زندگی کردهاند سابقه مصرف مواد مخدر را داشتند که این میزان در میان جوانانی که هیچگاه مکزیک را ترک نکردهاند، بسیار کم بوده است.
● انگلیس، استعمار، الکل
جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله انگلیسی نیمی از بیماران و مصرف کنندگان مواد الکلی در این کشور هستند. شش درصد تمام پذیرش های بیمارستانی در انگلیس را دائم الخمرهای مجرد و متاهل انگلیسی تشکیل می دهند که در اثر مصرف نوشیدنی های الکلی به بیماری های مختلف دچار می شوند.
منابع دولتی انگلیس اعلام کردند در حال حاضر هر ساله بیش از ۸۰۰ هزار نفر در بیمارستانهای انگلیس به بیماریهای مختلف کبدی و روانی مبتلا میشوند که از ازدیاد مصرف مواد الکلی نشات میگیرد. البته این مساله سالانه بین ۱۷ تا ۲۵ میلیارد یورو برای دولت و مردم انگلیس هزینه دارد.
انگلیس علیرغم مواجه بودن با کوهی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی و تحت فشار شدید بودن مردم این کشور جهت سرپوش گذاشتن و تغافل از مصائب داخلی و استمرار سایه استعمارگری خود همواره بدنبال مداخله جوئی در امور داخلی دیگر کشورها و لشکرکشی به کشورهایی مانند عراق و افغانستان بوده است که در این زمینه ها نیز البته موفقیتی کسب نکرده است.
البته بیکاری جوانان انگلیسی یکی از دلایل عمده وقوع آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر از سوی جوانان به شمار می رود. روزنامه دیلی تلگراف طبق آخرین گزارش ها اعلام کرد که مرکز تحقیقات اقتصادی و تجاری انگلیس قصد دارد امسال ۱۱ هزار و سال آینده هشت هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی را در مراکز فعالیت های مالی و اقتصادی انگلیس حذف کند.
البته ضررهای بحران اعتبارات کنونی از ضررهای رکود اقتصادی سال ۱۳۷۹ نیز بیشتر خواهد بود و کاهش رشد اقتصادی چنان شدید خواهد بود که ایجاد فرصت های شغلی تا سال ۱۳۹۱ ممکن نیست.
تعطیلی هشت هزار مدرسه، وضعیت نگران کننده اجتماعی و فساد اداری، افزایش اخبار جرم و جنایت خصوصا در بین نوجوانان و جوانان، افزایش میزان تقلب در امتحانات درسی با روشهای پیشرفته در بین دانش آموزان و تعداد زیاد مردودین در امتحانات، فراری بودن دانشجویان از حضور در کلاس های درس، سست شدن و از هم پاشیدگی بنیان خانواده ضعف فرهنگ همسایه داری و افرایش روزافزون تعداد زندانیان بخش دیگری از مشکلات اجتماعی مردم انگلیس را تشکیل می دهد.
به طوری که طبق آخرین تحقیقات انجام شده در این کشور از هر ۵ نوجوان و جوان ۱۳ تا ۱۸ ساله در پنج منطقه این شهر نشان میدهد یک سوم این افراد کسانی را می شناسند که قربانی چاقوکشی بوده و ۱۷ درصد نیز گفتند کسانی را می شناسند که قربانی هفت تیر کشی بوده اند.
● جوان کانادایی و اقتصاد فلج شده از اعتیاد
یافتههای تحقیقی که از سال ۲۰۰۲ تاکنون در کشور کانادا جمعآوری شده نشان می دهد اعتیاد به دخانیات ۱۶ میلیارد دلار یا ۷/۴۲ درصد اعتیاد به الکل، ۱۴ میلیارد دلار و ۶۰۰ میلیون دلار یا ۶/۳۶ درصد و مواد مخدر ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار یا ۷/۲۰ درصد این ضرر و زیان گزاف را تشکیل می دهند.
اعتیاد سالانه ۴۰ میلیارد دلار به اقتصاد کانادا ضرر میزند. براساس تحقیقاتی که از سوی یک موسسه علمی انجام شده است، اعتیاد به دخانیات، الکل و مواد مخدر هر ساله ۳۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به اقتصاد کانادا زیان وارد میآورد.
یافتههای این تحقیق مفصل که بر اساس اطلاعاتی که از سال ۲۰۰۲ تاکنون بر روی جوانان انجام گرفته، نشان می دهد که اعتیاد به دخانیات ۱۶ میلیارد دلار یا ۷/۴۲ درصد اعتیاد به الکل، ۱۴ میلیارد دلار و ۶۰۰ میلیون دلار یا ۶/۳۶ درصد و مواد مخدر ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار یا ۷/۲۰ درصد این ضرر و زیان را تشکیل می دهند.
● شکایت نازیها از خشونت جوانان
همزمان با افزایش خشونت در میان جوانان در آلمان و مدارس این کشور، موضوع تاثیر بازی های خشن کامپیوتری و نقش آنها در خشونت میان جوانان مورد توجه قرار گرفته است. مدتی است موضوع ممنوعیت این نوع بازی ها با توجه به حملات مسلحانه به مدرسه ای در شمال غربی آلمان به موضوع بحث سیاستمداران آلمانی بدل شده است.
این در حالی است که علاوه بر اعتراض خانواده ها بر روند حاکم، حزب سبز آلمان نیز معتقد است که باید موضوع را از منظر دیگری دید. به باور این حزب، جوانی که از تنهائی و انزوا به این بازی ها پناه می برد، باید مورد توجه قرار گیرد و راه های استفاده سالم از کامپیوتر به او آموزش داده شود. بازی های کامپیوتری جذابیت زیادی در جهان دارند و روز به روز بر تعداد علاقه مندان آنها در آلمان نیز افزوده می شود که این اشتیاق عمومی درآمد سرشاری را نصیب تولید کنندگان این بازی ها می کند.
دولت آلمان اگر بخواهد همه تقصیر را بر گردن این بازی ها بیندازد، خود را از زیر بار مسئولیتی که در قبال تعلیم و تربیت دارد راحت کرده است.
علاوه بر این، اخیرا رییس بخش داروی وزارت بهداشت آلمان نیز از مصرف بالای الکل در بین جوانان این کشور انتقاد کرده است. او گفت در سال گذشته هر جوان بین ۱۲ تا ۱۷ ساله آلمانی هفته ای دست کم ۵۰ میلی گرم الکل مصرف کرده است. در شرایطی که این میزان در سال ۲۰۰۵ میلادی ۳۴ میلی گرم بوده است.
این در حالی است که بنا بر آمار، یک چهارم جوانان اروپایی یک تا دو بار در ماه اقدام به زیاده روی در نوشیدن الکل می کنند. پژوهش جامع دیگری که از ۱۳۴۱ جوان از کشورهای اتریش، چک، یونان، ایتالیا، پرتغال، اسلونی، اسپانیا و انگلیس صورت گرفته نتایج تکان دهنده ای داشته است.
این جوانان از مشتریان دائمی دیسکو ها و باشگاهها بودند که تقریبا شامل نیمی از زنان و مردان جوان این کشورها می شود. این دسته در دنیایی از الکل، توهم و ارتباطات بی قید و بند جنسی سیر می کنند. یک زندگی بی هدف که پرداختن به خوشی بیشتر هسته اصلی آن را تشکیل می دهد. هر چند با استناد به اینگونه پژوهشها نمی توان به آمار دقیق این جوانان دست یافت، اما به راحتی می توان نتیجه این رویکرد مخرب نسل جوان اروپا را حدس زد.
● جوانان یهودی و نفرت از سیاستهای اسرائیل
اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان، ترس و وحشت از پیرامون، داشتن روحیه ضعیف و مشکلات روانی و غیره همگی مشکلات و مصائبی است که جوانان یهودی اسرائیلی با آن مواجه هستند. به طوری که نفرت از سیاست های اسرائیل و رهایی از مناطق یهودی نشین و پناه بردن به دیگر کشورها به بحث های تازه و جنجالی در امریکا تبدیل شده است.
پژوهش های انجام شده در آمریکا نشان می دهد که نسل جدید جامعه یهودیان این کشور رابطه چندانی با دولت صهیونیستی ندارند. یهودیان جوان غیر ارتدوکس بیش از پیش از اسرائیل فاصله می گیرند و حل شدن در جامعه آمریکا از راه ازدواج با غیر یهودیان و حاکم شدن نگاه مذهبی به یهودیت به جای نگاه قومی به آن از جمله علل این گرایش ها بوده است.
طبق این پژوهش ها برای نسل قدیم اسرائیلی ها این پرسش مطرح بود که "چگونه به اسرائیل احترام بگذارند" درحالی که برای نسلی که پس از سال ۱۹۷۶ متولد شده، سؤال این است که "چرا باید به اسرائیل احترام گذاشت؟
حمایت آمریکا با پشتوانه یک لابی قدرتمند یهودی، یکی از عوامل مهم موفقیت در شکل دادن یک کشور یهودی از سال ۱۹۴۸ تاکنون بوده است، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که تغییر تمایلات یهودیان نیز به خاطر حمایت از این لابی است.
نتایج یک پژوهش دیگر بیانگر آن است که ۴۸ درصد یهودیان آمریکایی (زیر ۳۵ سال) براین باورند که نابودی اسرائیل یک تراژدی شخصی برای آنان خواهد بود. این درحالی است که این میزان در میان افراد بالای ۶۵ سال ۷۷ درصد است. علاوه بر این تنها ۵۴ درصد افراد زیر ۳۵ سال، ایده یک کشور یهودی را پذیرفته اند درحالی که ۸۱ درصد افراد بالای ۶۵ سال، این باور را دارند.
هم اکنون حدود شش میلیون یهودی در آمریکا زندگی می کنند که تنها یک سوم آنان خود را جزیی از این جماعت یکپارچه می دانند. کنسولگری آلمان در نیویورک ماهانه حدود ۳۰ درخواست مهاجرت دریافت می کند و یک شرکت حقوق مهاجرتی نیز می گوید: ۱۲۰ مهاجر یهودی خواهان گرفتن تابعیت آلمان هستند. بیش از ۴ هزار اسرائیلی هم در سال ۲۰۰۶ موفق به گرفتن تابعیت آلمانی شدند. که این میزان نسبت به سال ۲۰۰۵، ۵۰ درصد افزایش داشته است.
● جوان آرژانتینی در انتظار مرگ زودرس
آخرین خبرها حاکی از آن است که مصرف پاکو که یکی از مشتقات دودکردنی کوکائین است در حومه های بوئنوس آیرس به شدت رواج یافته است. در این مناطق خشونت و استعمال مواد مخدر به شدت رواج دارد.
پزشکان بر این باورند که اعتیاد به پاکو بسیار شدیدتر از اعتیاد به کراک و دیگر مواد مخدر است و عقل مصرف کننده را ظرف شش ماه از کار می اندازد. این ماده شیمیایی که بی نهایت سمی بوده از مواد زائد کوکائین تهیه می شود. گفته می شود هیچ نوجوانی که به پاکو اعتیاد نداشته باشد را نمی توان در برخی مناطق و شهرهای آرژانتین یافت.
گفته می شود تمام نوجوانان و جوانان این مناطق چشمان تورفته و صورت های چروک و رنگ پریده ای دارند. بدن های کوچک آنها از مواد شیمیایی که آنها به همراه توده ابری از دود به درون بدن خود فرومی دهند مسموم شده است. اسید سولفوریک، کروسین، مرگ موش و خرده شیشه تنها بعضی از مواد به کار رفته در این مواد است. دولت آرژانتین تخمین زده است که حدود ۸۵ هزار معتاد به پاکو در این کشور زندگی می کنند.
● هلند و خانواده های نگران
مواد مخدر یکی از ثروت های عمده هلندی ها محسوب می شود و سالانه میلیون ها یورو برای دولت هلند درآمد دارد. براساس آمار موجود در کافی شاپ های هلند میزان زیادی مواد مخدر به صورت قانونی و توسط جوانان دود می شود در حالی که هلند سال هاست کشیدن مواد را در کافی شاپ های کشورش آزاد اعلام کرده است.
مصرف مواد مخدر یکی از جاذبه های گردشگری هلند است و افراد زیادی از گوشه و کنار جهان به شهرهای این کشور می آیند تا در کمال آرامش مواد مصرف کنند. این تصمیم در صورتی در هلند اتخاذ شده است که اعتیاد جوانان هلندی به مواد مخدر عامل عمده نگرانی خانواده ها در این کشور است.
● استرالیا، جنایت، مخدر، الکل و ...
آمارهای منتشره نشان می دهد که هزینه ها و خسارت های مرتبط با مصرف الکل، مواد مخدر و تنباکو و حوادث و جنایت های مربوط به آن در استرالیا طی یکسال به ۵۶ میلیارد دلار استرالیا (۵۰ میلیارد دلار آمریکا) می رسد. ۱۵ میلیارد دلار از درآمدهای افراد صرف خرید الکل می شود و سیگار نیز در سبد خانوارها ۳۱ میلیارد دلار استرالیا را به خود اختصاص داده است.
همچنین مصرف مواد مخدر غیر قانونی معضل جدی محسوب می شود که هشت میلیارد دلار هزینه برای مردم استرالیا داشته است و نباید فراموش شود که اغلب استفاده کنندگان از الکل را جوانان تشکیل می دهند که به سبب تحمل شرایط نامساعد خانوادگی و روحی و عاطفی به مشروبات الکلی پناه می برند.
مصرف الکل و سیگار در اغلب کشورهای جهان قانونی است و عده ای آن را لذت آور و بخشی از زندگی خود می دانند، اما پزشکان و متخصصان با یادآوری مضرات این مواد خواستار مبارزه جدی با آن هستند. بسیاری از کارشناسان مبارزه اصلی و کلیدی با الکل، سیگار و مواد مخدر را در آشنا کردن مردم با مضرات آن می دانند چرا که البته تعداد کثیری از جوانان بستری در بیمارستان های استرالیا را جوانان و نوجوانان الکلی تشکیل می دهند.
اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی جدید، حاملگی های ناخواسته دختران نوجوان و جوان مجرد، بیماری های جنسی و مقاربتی، خودکشی و رواج بیماری های روحی و روانی از جمله این آسیب ها است.
موضوع نگران کننده در کشورها گرایش روزافزون جوانان به الکل و قرصهای روانگردان بدلیل اثرات آن در نیروی جنسی است. و یا آمارهایی از جمله اینکه یک چهارم جوانان اروپایی دست کم یکبار از کوکائین و یک سوم آنها از قرصهای روان گردان استفاده کرده اند. بی بند و باری جنسی در میان جوانان به آنجا رسیده که آنها دیگر برای ارضای نیازهای غریزی خود مرزی نمی شناسند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست