شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

کودکان را به گوش دادن وادار کنیم؟


کودکان را به گوش دادن وادار کنیم؟

اگر کودکتان عمداً نسبت به درخواست های شما بی توجهی می کند و از سلام دادن به شما یا دیگران سرباز می زند با خواندن این مقاله می آموزید بدون اینکه خونسردی خود را از دست بدهید این …

اگر کودکتان عمداً نسبت به درخواست های شما بی توجهی می کند و از سلام دادن به شما یا دیگران سرباز می زند با خواندن این مقاله می آموزید بدون اینکه خونسردی خود را از دست بدهید این مشکل را حل کنید. از همین امروز کودک خود را به گوش دادن وادار کنید!

بی توجهی به والدین به کودکان احساس قدرت و بزرگ شدن می دهد. برای حل این مشکل شما باید تمام جوانب را در نظر بگیرید.

در اینگونه موارد باید از خود بپرسید: «من باید چه واکنشی نشان دهم؟ شما باید انتظاراتی را که از کودک خود دارید و مجازات هایی که در انتظار اوست برایش توضیح دهید.

سخنرانی کردن و یا مشاجره مشکلی را حل نمی کند و به بدتر شدن اوضاع منجر خواهد شد. در این مواقع کودک به تنهایی نیاز دارد.

در صورتی که از مشاجره بپرهیزید مطمئن باشید موفق خواهید شد.

کاملاً طبیعی است که والدین از بی توجهی کودکان خود رنج می برند ولی عصبانی شدن راه حل مناسبی نیست.

ما نباید یک مسئله کوچک را به مسئله ای بغرنج تبدیل کنیم. از آنجا که کودکان در حال بررسی محدودیت ها هستند. این کار، به سود آنها نخواهد بود فراموش نکنید هرچه به سن کودکان افزوده می شود آنان بیشتر به تصمیم گیری روی می آورند. بنابر این آنها غالباً نارضایتی خود را علناً نشان می دهند و عصیانگر می شوند.

ولی بیشتر اقدامات آنها بی ضرر است به طوری که هیچکس صدمه ای نمی بیند و آنها فقط از قوانین جامعه و حوزه ادب تخطی می کنند. با این حال والدین در برخی از موارد باید قاطعانه عمل کنند. وقتی کودکتان میهمانان را نادیده می گیرد یا درخواست های منطقی را نمی پذیرد باید قوانین را به او یادآوری کنید.

فرزند من از سلام دادن به دیگران خودداری می کند

سلام ندادن به میهمانان عملی بی ادبانه محسوب می شود و باید در این گونه موارد مجازات هایی در نظر گرفت.

پس از رفتن میهمانان شما می توانید به فرزند خود چنین بگوئید: «حتی اگر تو نسبت به میهمانان ما مودب نباشی ما با میهمانان تو با ادب رفتار خواهیم کرد.

شما می توانید برای او مجازات هایی در نظر بگیرید که یکی از موثرترین آنها گرفتن تلفن همراه یا ممنوعیت بازی های ویدیوئی به مدت ۲۴ ساعت است.

اگر فرزندتان بخواهد جروبحث کند پاسخ دهید: «با من اینطور حرف نزن. وقتی آرام تر شدی می توانیم در این مورد با یکدیگر صحبت کنیم» و سپس او را ترک کنید.

فرزند من با خواهران و برادران خود رفتار خوبی ندارد

شما می توانید به کودکان کوچکتر توضیح دهید زمانی که فرزندان بزرگتر می شوند ترجیح می دهند با همسن و سال های خود باشند.

اگر به فرزندتان بگوئید: «با نادیده گرفتن برادر کوچکت او را آزار می دهی» در واقع چنین گفته اید: «تو بسیار قدرتمند هستی و با آزار دادن برادر کوچکت، مراآزار می دهی»

نباید به کودکتان اجازه دهید شما را مضطرب کند. در عوض بهتر است شرایط را برای سایر کودکان توضیح دهید.

شما می توانید بگوئید: «وقتی خواهرت خسته یا عصبانی است دوست ندارد با کسی حرف بزند. گاهی مردم به آرامش نیاز دارند.»

کودک من به وظایف خود عمل نمی کند.

غالباً کودکان به منظور نشان دادن استقلال خود درخواست شما برای خاموش کردن تلویزیون وانجام تکالیفشان را نادیده می گیرند.

به جای اینکه بگوئید: «کارهایت را همین حالا انجام بده» بهتر است مهلتی را برای این کار مشخص کنید.

شما می توانید بگوئید: «اگر تا ساعت چهاربعد از ظهر کارهایت را انجام ندهی نتیجه اش را خواهی دید».

وظیفه فرزند شماست که کارهایش را انجام دهد.

شما باید توپ را به زمین وی بیندازید و با او جروبحث نکنید. برای شروع تکالیف مدرسه زمانی را در نظر بگیرید و تا وقتی فرزندتان کارش را انجام نداده اجازه ندهید از وسایل الکترونیکی استفاده کند. اگر کودک شما تکلیفی نداشته باشد می تواند در آن ساعت به مطالعه کردن بپردازد. در هر صورت باید زمانی را برای خاموش کردن وسایل الکترونیکی تعیین کنید.

درست است که برخورد کردن با کودکان بی توجه کار بسیار دشواری است ولی هر چه کمتر احساساتتان را دخالت دهید بهتر می توانید خود را با رشد مرحله به مرحله آنها هماهنگ کنید.

آذر شایان