یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 19 May, 2024
گوشت گوسفند بخوریم یا گوشت گوساله؟
گوشت گوسفند و گوساله هر دو گوشت قرمز هستند و از نظر ارزش پروتئینی، تفاوت چندانی با هم ندارند. معمولا رنگ گوشت گوسفند، قرمز روشن و رنگ گوشت گوساله و گاو قرمز پررنگ است. اگرچه گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش غذایی بهخصوص مقدار آهن تفاوتی با هم ندارند اما به دلیل اینکه گوشت گوسفند بافت ترد و نرمتری دارد و سریعالهضمتر است، بیشتر افراد به مصرف آن گرایش دارند. البته بافت داخلی و بیرونی گوشت گوسفند چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد و به همین دلیل کسانی که به چاقی، چربیخون و فشارخون بالا مبتلا هستند، باید کمتر آن را در برنامه غذاییشان بگنجانند بهخصوص افرادی که دچار چربی خون از نوع کلسترول بالا هستند، نه تریگلیسرید.
البته این افراد باید در وهله اول مصرف گوشت گوسفند و سپس گوساله را کاهش دهند. کسانی هم که دچار نارسایی کلیوی هستند در مصرف گوشت قرمز محدودیت دارند. اگرچه مصرف گوشت گوسفند در افراد مبتلا به اسیداوریک بالا، نقرس یا سنگهای کلیوی از نوع اسیداوریکی، ممنوع نیست اما این بیماران هم باید مصرف آن را محدود و بهتر است بیشتر از گوشت سفید استفاده کنند.
گوشت قرمز منبع خوبی از پروتئین و مواد معدنی به خصوص آهن است و با مصرف آن بهخصوص گوشت گوسفند که چربتر است، انرژی بیشتری به مصرفکننده میرساند، پس چه بهتر که کودکان در حال رشد بهخصوص کودکان لاغر، دختران ۱۳ یا ۱۴ ساله، خانمهای جوان، پسران و کسانی که به بیماری کمخونی فقر آهن مبتلا هستند، روزانه حداقل ۶۰ و حداکثر ۱۵۰ گرم گوشت گوسفندی را به صورت کبابپز، کباب کوبیده، برگ یا چنجه تهیه و مصرف کنند. به سالمندان و کودکانی هم که بدغذا، لاغر و کمخون هستند یا رشدشان با مشکل مواجه شده است توصیه میشود در برنامه غذاییشان گوشت گوسفند را به دلیل بافت نرم، هضم راحت و طعم خوبش بگنجانند.
در ضمن، برای اینکه هنگام طبخ غذاهایی مانند آبگوشت به ارزش غذایی آن افزوده شود بهتر است تکههای گوشت را با استخوان که ترکیباتی مانند کلسیم و کلاژن دارد، بپزید. خوردن مغز استخوان بهخصوص برای افراد لاغر و کسانی که به کمخونی مبتلا هستند، مفید است زیرا مقادیر فراوانی چربی، ترکیبات خونساز به خصوص آهن و چربیهای مفید دارد. البته اگر استخوان بهتنهایی پخته شود، روی آن لایهای به شکل ژله تشکیل می شود که از نوع ژلاتین است و بهتنهایی ارزش غذایی چندانی ندارد اما اگر در کنار مواد غذایی پرپروتئینی مانند گوشت پخته شود، بسیار مغذی خواهد بود.
دکتر محمدحسن انتظاری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور رئیسی مجلس شورای اسلامی ابراهیم رئیسی مجلس دولت سیزدهم دولت رسانه بالگرد
سیل هواشناسی تهران مشهد سیلاب آموزش و پرورش سیل مشهد سلامت بارش باران خراسان رضوی سازمان هواشناسی پلیس
قیمت دلار خودرو یارانه دلار حقوق بازنشستگان بازار خودرو قیمت خودرو ایران خودرو قیمت طلا مالیات بورس مسکن
سینمای ایران نمایشگاه کتاب سینما لیلا حاتمی جشنواره کن زری خوشکام علی حاتمی کتاب تلویزیون نمایشگاه کتاب تهران سریال دفاع مقدس
قرآن ایلان ماسک
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه روسیه آمریکا حماس چین اوکراین نوار غزه ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر فدراسیون فوتبال بازی تراکتور باشگاه پرسپولیس مهدی تاج بارسلونا لیگ برتر انگلیس اشکان دژاگه
هوش مصنوعی هواپیما گوگل آیفون سامسونگ ناسا موبایل اپل مغز انسان اینترنت اینستاگرام ربات
سازمان غذا و دارو استرس آلزایمر تجهیزات پزشکی رژیم غذایی پزشک کاهش وزن سلامت روان مسواک ویتامین